Bár továbbra sincs érvényes tartózkodási engedélye, vígan járja Budapest utcáit Magomed Daszajev, aki a tavasz során „szólította fel” a Szabadság téri szovjet emlékművet festékkel megdobáló Komáromy Gergőt, hogy egy videóban kérjen nyilvánosan bocsánatot.

Jelenleg egy segwayeket kölcsönző vállalkozásnál tölti napjait, tapasztalatunk szerint maga is rendszeresen viszi körbe a turistákat a kétkerekű járműveken az V. kerületben. A csecsen férfi budapesti tevékenysége kapcsán több vizsgálat is zajlik, de őt ez különösebben nem aggasztja – tudta meg a Magyar Nemzet magától Daszajevtől, mikor felkereste a napokban.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának egyik ülésén a magyar szolgálatok azt jelentették, Daszajevnek két és fél éve nincs érvényes tartózkodási engedélye, sőt semmilyen állampolgársága sem. Ezt ő el is ismerte. Amikor közel három éve értesítést kapott, hogy le fog járni az engedélye, a hatóságokhoz fordult, de az akkori nevén Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál azt mondták neki, minden maradhat a régiben, csak akkor kell megújítania az engedélyét, ha elhagyná az országot – adta elő sajátos történetét. Hozzátette, hogy néhány hete új igénylést nyújtott be a bevándorlási hatóságnak, amelynek eredményét még jelenleg is várja.

„Ha bárkit engedély nélkül találnak, akkor azonnal megy az idegenrendészeti őrizetbe”– nyilatkozta a lapnak egy bevándorlási ügyekben jártas jogász. Hozzátette, hogy csak érvényes tartózkodási engedély birtokában tehetne bárki bármit, tehát keresőtevékenységet is csak ennek birtokában folytathatna. Magyar házastárs révén lazább szabályok vonatkoznak a illetőre – így Daszajevre is –, ez lehet az egyetlen legális tényező, ami lehetővé teheti a szabad mozgását. A jogász is furcsállta, hogy ennek tisztázásáig hogyan maradhat bárki szabadon. Daszajev szerint őt nem vitték fogdába.

Rejtély az is, hogy áll az Orbán Viktor felszólítására Pintér Sándor belügyminiszter által két hónapja megindított vizsgálat. A Magyar Nemzet ezt firtató kérdésére a belügyi tárca nem válaszolt. A nemzetbiztonsági bizottság ülésén viszont kiderült, hogy Daszajev kapcsolatrendszere miatt az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) is megfigyeli a férfit. A lap megkérdezte a férfit, cáfolja-e külföldi titkosszolgálati kapcsolatait:

ha lennének ilyenek, akkor Oroszországban a milliomosok életét élné

– válaszolta viccesen.

(A címoldali kép forrása: hirtv.hu)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Itt a rohadt nagy biztonságotok fideszes faszok...jajj a migráncs ne jöjjön...kivéve ha fizet vagy igazából kurvára mind1 ennek sincs tartózkodásija...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Itt a rohadt nagy biztonságotok fideszes faszok...jajj a migráncs ne jöjjön...kivéve ha fizet vagy igazából kurvára mind1 ennek sincs tartózkodásija...
Cefi
És ilyenkor hol vannak az ásotthalmi mezőőrök?
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/06/Orban_Puskas.jpg
A miniszterelnök úr szellemi és mentális teljesítményének csúcsán áll, ezt azért könnyedén
beláthatjuk. Meg beláthatja minden olyan nem kormánypárti újságíró is, akinek Brüsszelig és
úgy egyáltalán a hanyatló Nyugatig kell utána csámpáznia, hogy egyáltalán esélye legyen
kérdéseket feltenni. Amelyekre ugyanúgy nem érkezik értékelhető válasz, mintha történetesen a függöny mögé bújt volna a miniszterelnök úr. Nem kapott napszúrást, hőgutát, agyfélteke rázkódást, agytekervény ­süllyedést, egyszerűen ennyire végtelenül cinikus, nagypályás megélhetési politikus ő. Igazi szarházi!
lampa laz
"Jelenleg egy segwayeket kölcsönző vállalkozásnál tölti napjait, tapasztalatunk szerint maga is rendszeresen viszi körbe a turistákat a kétkerekű járműveken az V. kerületben."

Ezt a vállalkozást miért nem ellenőrzik az illetékes hivatalok, ha igaz az írás akkor ott feketén fizetik az alkalmazottakat. Ha nem jelentik be őket akkor rengeteg adót elcsalnak.
Sámannus
A fitymasznak annál jobb minél gazemberebb jön ide.
szép új világ
Rá kell uszítani Toroczkai mezőőreit! Ja, hogy azok csak gyerekekkel és nőkkel mernek "intézkedni"?
quadrocopter
A csürhe ismét szembehugyozta magát ezzel a Mogamed csávóval!
Ennyire "hitelesek" ezek a rühes patkányok!
nevemnick
A kiscsákó és haverjai az egyik biztosíték putyinka részéről, hogy a 2018-as választás ,,tiszta, és atrocitás mentes" legyen.
namihami
@Eladott Ország: Jó a főzet. Legalább 50 fokos lett és egy kicsit ütősre sikeredett. Jöhet a kormány is. Van ott még, ahol ez volt. A Kósán és a többin észre se fogja venni nép, hogy jó az idei felhozatal. semmi változást nem fognak a megnyilatkozásaik alapján tapasztalni.
gulyasgyula
Akinek van pénze az jöhet ..Aki el akarja tartatni magát az maradjon otthon ...Naplopóból van nekünk elég ..
papa.49
Nem csukták le???
Ja persze ez a ő terroristájuk, egy magyar embert terrorizált, a fütyisz felkérésére!!!
Sámannus
Magomed elveszi a magyarok munkáját. Orbán geci, haezt nem lássa.
papa.49
@namihami: Csak a ,,rézelejét,, itasd velük, hátha beledöglenek!!!
Eladott Ország
@gulyasgyula: "Naplopóból van nekünk elég" ..A szarházi fidesz rabló bandával együtt meg bőven.
gulyasgyula
@Eladott Ország: ...Egyet értünk ..Én azért inkább úgy mondanám a 27-év politikusi bandájával együtt ..Hozzá teszem nem vagyok fideszes de már a többi párt -nak se hiszek ..Magyarul én már a kiábrándultak közzé tartozom ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.