19 országgyűlési képviselőnek nem volt mondanivalója 2017-ben, ők egyetlen alkalommal sem szólaltak fel a parlament tavaszi ülésszakán. Köztük van a fideszes Bíró Márk is, aki már hetedik éve nem beszél az Országgyűlésben, mindezt havi 747 ezer forintért, hallgatása óta pedig már 70 millió forintot keresett képviselőként.

Bíró Márk listán került be a parlamentbe, tehát nincsenek választókerületi teendői, amivel esetleg még indokolni is lehetne a némaságát. Tagja ugyan a honvédelmi bizottságnak, de a jegyzőkönyvek szerint egy szót sem szólt, a kilenc ülésből pedig csak hárman vett részt a Blikk cikke szerint. A parlamentben pedig nemcsak, hogy a vitákhoz nem szól hozzá, de még önálló beadványai sincsenek.

A kitartó passzivitást viszont megfizetik, parlamenti képviselőként 70 millió forintot keresett eddig, valamint a parlament fizeti a 180 ezer forintos belvárosi albérletét és a benzinpénzét. Mentségére legyen mondva, hogy a szavazásokon azért részt vesz, bár ezt muszáj megtennie, mert különben az igazolatlan hiányzásokkal arányosan csökkentenék a fizetését.

Bíró teljesítménye azonban még mindig elmarad a Fradi-vezér Kubatov Gáborétól, aki több mint tíz éve nem szólalt fel a parlamentben.

Mivel a Fidesz a legnagyobb párt, így nem meglepő, hogy ők adták a legtöbb néma képviselőt. Kubatov és Bíró mellett nem szólalt fel Zombor Gábor volt egészségügyi államtitkár és Kövér László sem, valamint az utóbbi időben inkább a botrányaikkal és kudarcaikkal kitűnő képviselők – Mengyi Roland, Simonka György, Farkas Flórián – is hallgattak. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjeként csak kétszer kért szót három percnyi beszédért, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig mindössze egyszer szólalt fel.

LÁZÁR A LEGAKTÍVABB FIDESZES

A Fidesz legaktívabb képviselője Lázár János volt, ő második lett a sorban a 84 felszólalásával és több mint négy órányi beszédével. Rajta kívül viszont elég passzív volt a párt, Orbán Viktor kormányfő is csak valamivel több mint két órát beszélt a parlamentben tavasszal (18. legaktívabb képviselő).

Így, bár a január 1 – június 15 közötti időszakban 1194 felszólalással a Fidesz vezet, de ha ezt lebontjuk képviselőnkénti átlagra, akkor mindössze a függetleneket előzik meg. E tekintetben az LMP-s politikusok voltak a legaktívabbak, a Jobbik és az MSZP képviselői pedig fej fej mellett állnak.

A legaktívabb képviselő Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára volt, aki 159 alkalommal szólalt fel, összesen pedig csaknem kilenc órát beszélt, míg a legtermékenyebb ellenzéki politikus az MSZP-s Mesterházy Attila volt (4,5 órás beszédidő, 185 önálló indítványt, 82 felszólalás).

VONA NINCS AZ ELSŐ ÖTVENBEN

Mesterházyval szöges ellentétben volt a teljes Demokratikus Koalíció, ami a Népszabadság bezárása óta – a kétharmados törvények kivételével – bojkottálja a parlamenti üléseket és szavazásokat. Ennek megfelelően nem szólalt fel a tavaszi ülésszakban Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, valamint Vadai Ágnes, Oláh Lajos és Varju László képviselők sem.

A frakcióvezetők közül Szél Bernadett (59 felszólalás) beszélt a leggyakrabban, őt követi a fideszes Kósa Lajos (19 felszólalás), a jobbikos Volner János (19 felszólalás) és a szocialista Tóth Bertalan (14 felszólalás). Ami pedig Vona Gábort, a Jobbik pártelnökét illeti, a top50-be sem fért be, ugyanis csak húsz alkalommal kért szót.

A felszólalások megoszlása egyébként nagyon egyenlőtlen, az ötven legaktívabb képviselőhöz tartozik ugyanis a beszédek több mint kétharmada. – írja a Magyar Nemzet.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Érdekes. Ha én nem végzem a munkám, nem kapok fizetést és kirúgnak, mint macskát szarni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
És akkor csodálkoznak, hogy a fiatalok és az tetrekész agilis munkaerő itthagyja ezt a fidesz által szarrá tett országot, ahol csak megalázható engedelmes rabszolgákra van szükség.
gazdag dezső
Hát igen ! Ezek,és a még nagyobbak miatt az átlagbér amit a KSH mond ,miatt van ekkora az átlagbér!! Persze nem ő a csúcs !! Vannak sokkal magasabb jövedelemmel bíró személyek akik felviszik azt az átlagbért magasba.Mert az igaz valós átlagbérbe nem szabad bevenni azokat akiknek havi 3-4-5-6 millió a bruttó bérük,és némelyeknek még van néhányfelé más jövedelmük is legalább annyi! Szóval ez az átlagbér így mellébeszélés kábítás,hazugság.Itt az országban óriási nagyra felduzzasztott az államirányítás! Rengeteg semmittevő ingyenélő ember van ,akik nem dolgoznak meg a pénzükért.Némelyek be sem mennek a munkahelyükre.Még a képviselők egy része sem .Ha 30 .40 milliós lenne az ország létszáma,talán még akkor is sok ez az államigazgatás létszáma!Egy produktív dolgozóra jut 3-4 olyan ember akik abszolút semmit nem termelnek ,semmi produktim,de lényegesen magasabb a fizetésük 10-20 szor akkora mint a tisztességesen dolgozó kvalifikált szakmunkásé.Az idei béremelések nagyon.nagyon kevesek.Még midig az UNIO-s átlagbérek 45-40 %-a! A baj az hogy némely vezetők,politikusok bére viszont nagyon is UNIO-s szinten van .Akkora a szakadék ,hogy az alja fényévekre van .Ez a baj az országban !! Ilyen Vajna féle Here emberek !!
division
@Eladott Ország: Mert hol van itt egypártrendszer? Jesszusom, miről maradtam le? :-)
Eladott Ország
@division: Veled együtt kétpártrendszer van. Az egyélő isten a csúti cigány azt mondta: Döntés van róla, hogy egypártrendszer van Mária honban, mert én vagyok a nép. Úgy mint a bolsevikok idején, amikor az indokolás azzal kezdődött, hogy Lenin elvtárs mondta tehát...
kolozsvaros.com/2016/03/24/kem-van-nalam-es-nem-felek-hasznalni-a-kormany-hadat-uzent-az-orszag-ketharmadanak/
Miközben Európa küzd a maga problémáival, Magyarországon sajátos belpolitikai háború zajlik. Konkrétan arról beszélek, hogy Orbán Viktor és hívei hadat üzentek (nem most persze, de mostanra sikerült elérni a mindennek a legalja szintet) azoknak a magyaroknak, akik nem a
jelenlegi rezsim zsebében képzelik el az ország jövőjét. Orbán Viktortól kezdve a legutolsó betűfaragóig minden – az egypártrendszert idéző, a demokratikus alapjogokat lebontó, a széles társadalmi párbeszéd helyett az állami/egyházi mindenbe-beleugatás módszerével operáló – érdekelt és haszonélvező azon munkálkodik, hogy bebizonyítsa, az aljas migránsoknál is jóval veszélyesebb ellenség tör erre a kicsiny országra. Ez az ellenség valahogy beférkőzött határokon belülre, beépült, elszaporodott és most az ország, a magyar emberek vérét szívja, miközben igyekszik a lehető legtöbb kárt okozni ennek a félázsiai,
unortodox, illiberális, lépten-nyomon tiszteletet követelő, kivételes és kiválasztott nemzetnek.
Az ellenség pedig nem más, mint az ország kétharmada. Tehát mindazok, akik nem
Orbanisztánban képzelik el a jövőjüket, akik nem nézik szó nélkül, hogy a politika örve alatt
kiépült maffia immáron a dinasztia-alapítás fázisában tart, vagy egyszerűen csak egy normális
országban akarnának élni, ahol demokrácia és működő piacgazdaság van. Ők tehát –
pontosabban nem ők, hanem mi – vagyunk az árulók, aljas tetvedékek, paraziták és a legfrissebb szakértői elemzés értelmében: kémek is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.