Van, aki egyedül vág útnak, más a párjával, és akad, aki viszi a gyerekeket is. Szinte minden magyar családban van olyan családtag, barát, aki úgy döntött, külföldön próbálja meg a szerencséjét. Csak Londonban egy nagyvárosnyi magyar él ma, sok baba pedig már az új országban látja meg a napvilágot. De hogyan lehet így családként működni, kapcsolatot tartani? Mi az, ami annyival jobb kint, mint itthon? És vajon mekkora az esélye annak, hogy egyszer úgy döntenek, visszatérnek? Erről kérdeztem kint élő magyarokat.

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Berni, te liba! Te nem elsz kulfoldon, hanem csak dolgozni zavartad ki a ferjedet, hogy keressen a csaladra. Aki ennyit ingazik ennyi gyerekkel, annak bizony a megkeresett penze elmegy uzemanyagra, repjegyre, es sohasem lesz IGAZAN az uj orszagban otthon.
Lathatja a kulonbsegeket - miert is ne?
EGyebkent pedig ki mondta itt valaha valakinek is, hogy kulfoldon kolbaszbol van a kerites, es nincs semmilyen problema sem? Igen, masok a problemak, a gondok - az egeszben viszont az az oriasi kulonbseg, hogy amig Magyarorszagon a hatalom elnyom, nincs jogbiztonsag, nincs jovokep, de van otletszeruen kivetett ado, visszamenoleges torvenykezes, leromlo egeszsegugy, szetvert oktatas, es nemletezo szocialis halo, addig a valasztott orszagban nem akar a politika meg a hazassagodba is beleszolni, van munka, lakaslehetoseg, fejlodesi lehetoseg a munkaban, karierben, tanulasi lehetoseg kivalo minoseggel egybekotve - VAN ELET!
Magyarorszagon van elet orbannak, meszarosnak, es kb 1.5 millio futyisz fannak - es annyi.
Maradj otthon anyukam, orulj annak, hogy szep nagy csaladod van, es nezd meg, mit kapsz orbantol a nagy csaladodert cserebe...(Azt ne is vedd eszre, hogy az otthoni munkanelkuliseg szetcseszi a hazassagodat, hogy a gyerekeidet megfosztjak az apjuktol,) szoval fanyalogjal nyugodtan a kulfoldi munkavallalason, csak ne beszelj hulyesegeket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.