Az akár 37 fokos hőség mellé extrém UV-B sugárzás párosul szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

A hőség mellett szerdán extrém UV-B sugárzás is várható – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd esti, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Azt írták: szerdán 8.2-es (extrém) UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

A tartós hőség veszélye miatt Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár szerda éjfélig meghosszabbította a hőségriasztást.

A meteorológiai szolgálat korábban azt közölte: szerdán fokozódik a hőség, napközben 32-37 fokig melegszik a levegő.

A tartós hőség veszélye miatt szerdára már nyolc megyére – Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna – másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

(MTI)

(Címlapi fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Óriási hőség jöhet szerdán

Nyolc megyében másodfokúra emelte a hőség miatt a figyelmeztető előrejelzést a meteorológiai szolgálat, 37 °C is lehet. Szerdán fokozódik a hőség, napközben 32-37 fokig melegszik a levegő – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Propeller Magdolna
... meg a jövő szerdát se! Előtte vasárnap, hétfő, kedd: enyhe (25 C), majd 37...
36
@Propeller Magdolna: Szó szerint, kivetkőzünk már önmagunkból.

Gondolkodtam már rajta, hogy ha bereccsentene hozzánk is az, ami az USA-ban van. 47-50 C-fok. Az azért, mindjárt GDP növelő lenne.:)
Propeller Magdolna
@36: ... már PAKS 2-t meg se kellene építeni... :-)
36
@Propeller Magdolna: Áhh...Kétségtelen, hogy sugárzás az van, de Paks 2-őt, már csak azzal az indokkal is meg építik, mert ugye, rekordokat dönt-a légkondícionálók miatt-az áram felhasználás.
Propeller Magdolna
@36: ... s utána a paksi FM rádió adás helyett már csak uránt meg tóriumot fog sugározni...
36
@Propeller Magdolna: Atomerőmű, vagy zöld lobbi és klímavédelem, szerintem egyre megy. Mind a kettőben a profit a lényeg.
Egy biztos. A honpolgár nem fogja, sem nagyon olcsón, sem ingyen kapni, sosem az áramot. Mindegy, mi és hogyan termeli meg.

Én sokat vagyok úton, autóval. Tegnap, pont egy benzinkúton ebédeltünk és üdítőt vásárolva feltettem a kérdést. Azt még valamennyire értem, hogy a nyári melegben, minden boltban, vendéglátásban megy a hűtő, nem is egy. Pepsi, Coca-Cola, Xixo, Sör gyárak stb. mind külön lógóval, nyeli az áramot a sok hűtőgép. Na, de ősszel és télen, minek mennek ugyanezek a hűtők? Ez, nem energia pazarlás?
(Egyébként én sosem iszom hűtött pl. ásványvizet, még nyáron sem)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.