Egy szervert, rajta a letelepedési kötvények adataival is elvihettek azok a tolvajok, akik még április elején törtek be Budapesten egy olyan céghez, amely ezeket a kötvényeket árulta.

Még április elején, 7. és 8. között törtek be az Arton Capital nevű cég irodájába, amely letelepedési kötvényeket árult, egyike volt annak a hat cégnek, melyet a parlament akkor még Rogán Antal vezette gazdasági bizottsága választott ki erre a célra. 

A letelepedési kötvények lényege az volt, hogy egy külföldi, nem uniós tagállamból érkező ember 300 ezer euróért vehett egy ilyen kötvényt, amely feljogosította szabadon utazhatott a schengeni övezetben. Ezzel a lehetőséggel mintegy 17 ezren éltek az elmúlt öt évben.

A gyanúsan offshore-hátterű cégek nagyot kaszáltak az öt évig tartó üzleten, sajtóhírek szerint a fideszes pártelitnek is köze volt ezekhez a cégekhez, ám végül idén március végével megszűnt a kötvény vásárlásának lehetősége. 

A szervert is vitték a tolvajok

Betörtek az egyik letelepedési kötvényeket árusító cég budapesti irodájába és több mint félmilliárd forint készpénzt vittek el – írta meg a 444.hu. Az RTL Híradó úgy tudja: a készpénz mellett egy szerver is eltűnt, amin a kötvény-eladások teljes dokumentációja szerepelt. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva csak annyit erősített meg: lopás gyanúja miatt nyomoznak.

 

Ezek után egy héttel törtek be az Arton Capital irodájába, az RTL Klub Híradója szerint az irodából 1,9 millió euró (kb. 600 millió forint), egy széf és egy szerver tűnt el. 

Ezen a szerveren a letelepedési kötvényt vevők adatai voltak rajta, azt azonban még a cég munkatársai sem tudták megmondani, hogy a széfben mi volt. A rendőrség csupán annyit közölt a csatornával, hogy lopás miatt nyomoznak.

A DK a nemzetbiztonsági bizottság összehívását követelte egyből, a párt szerint eléggé gyanús. hogy pont egy héttel a kötvénybiznisz lefújása után eltűnt a szerver és vele az adatok.

(RTL Klub Híradó)

(Címlapi kép: részlet a Híradóból)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
,, ők bemutatnák a tisztelt bíróságnak, de hát ellopták,, nem is rossz taktika, így senkire nem lehet a vizes lepedőt ráhúzni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
amaramaistanna
...önbetörésre saccolok,így elkerüölhető az adatszolgáltatás...
karma1
Kinek allhatott erdekeben? roganeknak biztos nem, de jot rohognek, ha valamelyik titkosszolgalat ohajtana rovid uton beazonositani ezt a sok kocost akik "global citizen"-ek akartak lenni...De lehet, hogy csak 18 ezer potencialis terrorista lenne beloluk,...
karma1
@amaramaistanna: roggyanttoninak nem kell felnie adatszolgaltatastol... Egyenlore senki sem forszirozza az ellenorzest, legalabbis addig nem, mig orban vedi tonit meg takony-habonyt,...Ezeknek azert kell hogy legyen mashol is masolata, hiszen nemcsak ok arultak a kotvenyeket,...
egyvandor
A nemtaggyűlésről sem volt jegyzőkönyv, a kormányülésekről sem igazán, akkor miért legyen nyoma egy jelentős értékű közpénz-lenyúlásnak?
papa.49
,, ők bemutatnák a tisztelt bíróságnak, de hát ellopták,, nem is rossz taktika, így senkire nem lehet a vizes lepedőt ráhúzni!!!
papa.49
@hetöndöe: Az időpont még nincs tisztázva de ,,DOLGOZNAK RAJTA A FIÚK,,))))))))))))
Macskaszem
Ez a hosszú bájtok éjszakájának folytatása, a java még eztán jön.
Zeta
@papa.49: vagy csak az kellett! Akkor viszont sz@r van a palacsintában!
Mert az nem akármilyen névsor! Azzal már lehet babrálni rendesen, ha ku van elemezve a névsor, ki kicsoda!
papa.49
@Zeta: Gondolom nem kamu nevekkel van feltöltve, bár még az se lehetetlen, aljasságban a fiúk VERHETETLENEK!!!
a helység kalapácsa
Nem is tudtam, hogy ilyen izgalmas a hamis hírgyártás - pedig de.

A CIA volt... vagy a Moszad... vagy az Abwher... vagy a Tökmindegyki.
Megunták orbán, az agresszív kismalac folyamatos rúgkapálását, és olyan bizonyítékokat loptak, ami által elítélhető, és börtönbe csukható ez a lelkében sötét, elméjében háborodott szittyafattya ária kommunistanáci/nácikommunista.

orbán viktor nem a barátod!
És orbán viktornak sincs egy barátja sem.
Mindenki csak a pénze, meg a hatalma miatt nyalja a seggét.
Szánalmas egy csürhebagázs az egész.

Hülye vagyok, de úgy örülök, hogy annyira nagyon mégsem, hogy fideszes legyek, és elhiggyem, akár egy szavát is orbánnak.

Az új fokozás:
HÜLYE
HÜLYÉBB
FIDESZES
Desischado
Ha nem idegesek miatta, akkor magánakció!
Érdekes az időzítés! Miután lefújták a kötvénybizniszt, nem sokra rá, meg betörnek két irodába is. Érdekes időzítés, annyi szent!
Cefi
Azért az kiderült, hogy elvittek egy szervert is. Hoppá! Találnak egy fiókban (nem páncélban) félmilliárd forintot. És akkor elvisznek egy ismeretlen rendeltetésű dobozt, ami be van dugva a konnektorba, meg egy két egyéb vezeték, és pár pislogó fényecske. Nem laptopot, számítógépet.
Namostakkor: félmilliárd cash nem elég, kell az a villogó izé is... Továbbá: mit keresett ott készpénz? A letelepedési kötvények tudtommal nem kp-ben történik, hanem abba a bankba kerül, amelyik kezeli, mint állami befektetés. És miért íróasztal fiókban volt, ha az irodában volt mackó is? Vagy ennyire hülyének nézi a Zembereket a fideszmaffia?
Donáld Tramp
Soros, hogy jövőre a qrmány képe alá dörgöljék, a kampány alatt. A lóvé csak álca. Nekik csak az adatok, nevek, kellettek. :D
desiro
Hát, ha tényleg ellopták, akkor van egy csomó bizonyíték, azonnal több másolatot készíteni és tele szórni a médiát. De ez takony és tónyó akció.
Donáld Tramp
@desiro: Még majdnem egy év a választásokig. Szép lassan kell ezt adagolni. Nem egyből az ember képébe nyomni. Igaz ez mind a két oldalra, és ezt ők is tudják. Egy év alatt bármit elfelejtünk.
Béla333
A "Polip" című maffia történet újabb fejezete!
Maffia ország maffia kormányának legújabb maffia története!
papa.49
Szerintem meg csupán ez is egy kövér gumicsont...
Sámannus
Úgy látom minden a tervek szerint zajlik, lassan Polt Péternek is lesz itt munkája, a botot már beszerezték csak a lábuk nyomát kell megtalálni.
Lassan az MNB széfje lesz a célpont, lehet, hogy már az is üres, de úgy könnyebb mozgatni.
papa.49
@Eladott Ország: Persze hogy van még a tarsolyukban egy,s más!!!
Béla333
@Eladott Ország: 07.49
Hogy van-e lejjebb? Képzelheted, ha azt jósolják már most, hogy milyen mocskos lesz az őszi kampány?! Ők már fegyverkeznek! (MNB hadsereg, Parlamenti őrség, TEK, stb, stb!)
JAJMÁR
Milyen biztonsági intézkedéseket tettek - vagy nem tettek meg - ennél az irodánál, hogy még a szervert is elvitték, és "bottal üthetik a nyomát"? Skandalum!
Cefi
@JAJMÁR: Azért én a hatóságok helyében utánanéznék, van-e tükörszerver egy szerverhotelben. Már ha akarnák. Vagy vannak szakembereik. Vagy az is eltűnt?!
quadrocopter
Mi a szart színeznek a genyóék? Megy tovább kertek alatt a kötvényárusítás, hogy hivatalosan ne lehessen róla adatokat kikérni!
Ennyi történt!

A BM obejktumból "ellopott" 500 db. kitöltetlen útlevél "tettesei" sem lettek meg!
Eladott Ország
@JAJMÁR: Nincs aki ellenőrizze őket, hiszen állami szintre emelték korrupciót. Röviden: Maffiaállam.
Lepényleső
Azért mentek,miért hagyták volna ott,ha volt ott pénz is(amit kétlek),az csak a prémium lehetett?
nevemnick
Ha azt vesszük, amúgy a letelepedési kötvény nem rossz üzlet a ,,hazai" milliárdosoknak sem. Csak egy-két szegényebb arabot, vagy kínait kell prezentálni, saját Kajmán-szigeti számlával, többszörös banki átutalásokkal, és a honfitársai kizsákmányolásával gyarapodik a vagyona.
Ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.