Hiába próbált emberséges módon hozzáállni néhány multi ahhoz, hogy mintegy ezer diák fizetése lóg a levegőben az I Love Diákmunka szervezetnél talált áfacsalás miatt, ha kifizetnék a diákoknak a pénzt, a NAV azt is lefoglalná.

Nemrég dőlt be az I Love Diákmunka nevű szervezet adócsalás miatt (9 embert, köztük a szocialista politikus Czeglédy Csabát ezért előzetes letartóztatásba helyezték), emiatt mintegy ezer diák nem kapta meg a májusi bérét, amitől mindenki érthetően ideges lett. 

Áthidaló megoldásként a DiákÉSZ érdekvédelmi szervezetnél azt találták ki, hogy azok a multik, ahová kiközvetítették a diákokat, adják oda közvetlenül a fizetést nekik, majd ezt beszámolták volna a teljesítésbe, ami továbbra is jár nekik a becsődölt közvetítővel szemben.

Csakhogy a hvg.hu értesülései szerint több ilyen céget is megkeresett a NAV, hogy azt a pénzt is le fogják foglalni, mivel a becsődölt közvetítő mögött álló cég tetemes adótartozást halmozott fel. 

A multik "kizárólag az adóhatóság adott letéti számlára utalhatják át a szerződésük alapján járó összeget. Ez jogos, hiszen nekik be kell hajtaniuk a meg nem fizetett közterheket, a tartozások kiegyenlítésének pedig jogszabályba vésett szabályai és sorrendje van" – olvasható a cikkben,

Így a multik maximum csak pro bono adhatnák oda  bért a diákoknak, de az közel sem biztos, hogy ezt a pénzt viszontlátnák egyszer. Így a cikk szerint már nem olyan nagy a lelkesedés a munkáltatók részéről. 

Csakhogy ezzel az a mintegy ezer diák szívja meg, akik ebből a pénzből élnek, tartanak fenn albérletet. 

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A más pénzét milyen alapon foglalná le a tetves nav???
bencemacska
Milyen buzgók lettek?
Hogy, hogy nem a bérek kifizetése az első?
Bezzeg mikor Schlecht Csaba adta el a tetemes adóhátralékkal rendelkező Fidesz cégeket! Még Schlecht Csaba címét sem találta az ügyészség! Hát még Kaja Ibrahimot és Joszip Totot!
Egészen az elévülésig!!!
CsipkeRózsa
Közeledik a választás, bebiztosítják, hogy a diákok és szüleik ne a "tolvaj" baloldalra szavazzanak. Kell egy kis kampány ellenük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.