D. A. S. JogSzerviz: a friss jogszabályok közül is kiemelkedik az új, a polgári perrendtartást szabályozó törvény. Ennek a monumentális törvénynek igen nagy hatása lesz a jövő polgári peres eljárásain keresztül a jogviták eldöntésére, végső soron a peres felek egyéni sorsára – mondta el az Origónak a D. A. S. JogSzerviz szakértője. Dr. Vágány Tamás rámutatott: a törvény megújítja a munkaügyi perek bizonyítási szabályait is. A munkajogban bevett és közismert alaptézis, hogy a munkáltató és a munkavállaló nem egyenlő felek a munkaviszonyban, és a perben sem. Éppen ezért mind a törvény, mind az azt kiegészítő bírói gyakorlat már eddig is arra törekedett, hogy a pártatlan elbírálást szem előtt tartva lehetőleg könnyítsen a munkavállalók perbeli helyzetén. Az új polgári eljárásjogi kódex, amely a munkaügyi perek menetét is jelentősen reformálja, fontos bizonyítási szabályt fektet le. Fontos bizonyítási szabályok A munkaügyi perben a munkáltatónak kell bizonyítania a kollektív szerződés,...

Forrás: origo.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@elnyomott: Tévedsz. Pár éve a munkáltatóm méltánytalanul járt el velem. Cégünk első számú jogászának személyes közreműködésével, leépítéssel való fenyegetéssel rávettek, hogy írjak alá egy számomra kedvezőtlen munkaszerződés módosítást. (A multinacionális valamint egyéb nagyvállalatoknál gyakorta alkalmazott sztálini trojka módszert alkalmazták.) Cuki/cinikus stílusban megnyugtattak, hogy a munkámmal nincs semmi baj, gazdasági okok vannak a háttérben. Nem sokkal ezután nyilvános sajtóközleményben tudatták a nagyérdeművel, hogy cégünknél minden rendben, megőrizzük a munkahelyeket. Az akkor már érvényben lévő orbáni cselédtörvényben mégis találtunk itthon egy passzust, miszerint 15 napon belül meg lehet támadni. Cégen belül levélben hivatkoztam erre és láss csodát 61 évesen még mindig ott dolgozom anélkül, hogy bírósághoz fordultam volna. (Akkoriban 57 évesen, aligha találtam volna másik munkahelyet, a szakszervezet pedig nem segített, ügyvédre nem volt pénzem.)
emerencia
@elnyomott: Ja, az hogy "Magyarország erős és dübörög a gazdasága" szerintem sem igaz. Arra tippelek, hogy a hatalom is tisztában van ezzel ezért a 2018-as választásokig kicsit enged az instrángon, hátha majd elfeledjük azt a sok rosszat amit tettek velünk. Talán ennek köszönhető ez a törvénymódosítás.
elnyomott
@emerencia: - a gyakorlat sosem lesz szinkronban az elmélettel. Hozhatnak bármilyen látszatra kedvező törvényt, annak érvényt nem fog tudni szerezni az átlagember.
Papíron kedveznek, de a valós életben koppanhatsz. :-(
papa.49
A ,,mézesmadzag,, ott az orrunk előtt, gondolhatja-e bárki, hogy ez a tetves fütyiszes banda bárkinek az érdekében, bármilyen igazi könnyítést tegyen???
Ennyi erővel a Szent Antalnak is adakozhatok a templomban, az is ér ennyit!!!
emerencia
@elnyomott: @papa.49: Az élet benneteket igazol számtalanszor de azért legalább van egy halvány remény, ha helyzetbe kerül az ember.
papa.49
@emerencia: Kívánom hogy sikerüljön neked legalább, de nekem már nincsenek illúzióim ez ügyben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.