A barátnőjét a vád szerint lúggal megcsonkító budapesti orvos ügyében született nagyon komoly megállapítás: az orvos védője által májusban az iratokhoz csatolt levél, amelyben valaki azt állítja, hogy más volt az elkövető, hamis.

A példátlan bűncselekmény során a vád szerint Bene Krisztián, a Budapesti Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatója savval csonkította meg korábbi szeretője, Renner Erika nemi szervét.

Bebizonyosodott: hamis levéllel mentegették a lúgos orvost

Az orvos és ügyvédje legutóbb pedig egy névtelen levelet lobogtattak, amelynek írója azt állította: a támadást Erika új párja, Attila felkérésére követte el egy ismeretlen.

Az ügyészség most a következőkről adott ki tájékoztatást a levéllel kapcsolatosan:

Az életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt folyó büntetőügyben, a Kúria előtti eljárásban az ügy vádlottjának, az orvosnak a védője egy 2017. május 02-án íródott levelet csatolt. A levélben annak írója – egy jelenleg börtönben lévő férfi – azt állította, hogy 2016-ban az egyik híradásban egy a sértett nőt kísérő személyben felismerte azt a férfit, aki őt korábban – még mielőtt bevonult a büntetés-végrehajtási intézetbe – meg akarta bízni azzal a bűncselekménnyel – a nő elleni brutális támadással – amivel most az orvost vádolják.

A feljelentésben megjelölt levél íróját a Fővárosi Főügyészség beazonosította és egyúttal megállapította, hogy a feljelentés tárgyát képező levél valótlan tartalmú.

A levélben írtak kapcsán az abban érintett férfi tett feljelentést, amely feljelentés büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntettére utal. Ugyanakkor a büntető törvény rendelkezése szerint, a hamis tanúzás miatt mindaddig, amíg az az ügy, amelyben a hamis tanúzást elkövették (alapügy) nem fejeződik be, büntetőeljárás csak az alapügyben eljáró hatóság feljelentése alapján indítható (az ügy jelenlegi szakaszában ez a hatóság a bíróság).

A Budapesti Nyomozó Ügyészségnek ezért a hamis tanúzás bűntette miatti feljelentést – a törvény által megkívánt feljelentés hiánya miatt – el kellett utasítania. E törvényi akadály elhárultával, azaz az alapügy jogerős befejezését követően a feljelentést az ügyészség haladéktalanul elbírálja.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hamisiított bizonyíték, eskü alatt hazdni és a többi...na tessék akkor most már kurva gyorsan elítélni őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Gyorsan lezárni az ügyet, esetleg néhány évvel kiegészíteni a vádlott éveit. Az ügyvédnek meg adni párat!
Tudják már kezelni a doki hátsófertályát a betegtársak!
egyvandor
a fidesz a beltagokat védi ohne ende. Legyen az drsittpalkó, farkasflórián, vagy savazóbácsi, vagy gázfröccsösmeirichárd, vagy lugosdoktor és ezekre szavaz két millió idióta.
Hellcat
Hamisiított bizonyíték, eskü alatt hazdni és a többi...na tessék akkor most már kurva gyorsan elítélni őket.
Eladott Ország
És hát persze, hogy kérdéseket nem lehet feltenni a legfőbb ügyész úrnak. Nem hülye ő annyira, hogy ne tudná: ha valaki egész biztosan nem úszhatja meg ezt a jogállam-rombolást, ami itt évek óta folyik, az ő. Ha van valami, amiben világszínvonalon teljesítesz, Polt főügyész, ha van valami, ami miatt az elvtársaid magabiztosan törölhetik belénk a lábukat mindenféle következmény nélkül, az a te szervilis, szakmaiatlan, erkölcstelen lényed és ügyködésed.
De nyugodj meg, hogy nem vagyunk annyira hülyék mind, mint amennyire hülyének néztek:
ahogy a magyar futball teljesítményét nem stadionokban mérik, úgy az ügyészség munkáját sem a felújított ügyészségi épületek száma határozza meg. A minősítést nem neked kell kiállítanod magadról, ne vergődj! Majd megteszik azok, akiket naponta leköptél. Akkor majd végre nem te döntöd el, hogy válaszolsz a kérdésekre, vagy sem. Remélem, hogy megérem és végignézhetem.
SystemError
Remélem fog nélkül, farokkal a szájában fogják lelúgozni a cellatársak a fa..át. Aztán majd egy levél fogja bizonyítani, amit magának írt, hogy ezt imádja és magának csinálta.
Eladott Ország
@Hellcat: Előbb a maffiaállamot le kell rombolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.