A kormány arra akarja ösztönözni a háziorvosokat, hogy spóroljanak a betegeik laborvizsgálatán. Az indoklás szerint sok a felesleges vizsgálat, ám az orvosok úgy látják: a gyógyításhoz szükséges legfontosabb eszközüktől foszthatják meg őket. Miközben a magyar egészségügyi rendszerben egyre több feladat hárul a háziorvosokra, a kormány egyik legfontosabb eszközük, a laborvizsgálatok korlátozására készül - idézi a Népszava a háziorvosok szakmai szervezetének elnökét, Selmeczi Kamillt. A szakértő azt a tervezetet értékelte, amellyel kevesebb beutaló írására akarják ösztönözni a doktorokat.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: lampa laz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mit szarozik orban, nem is ertem... Asasson egy jo nagy godrot, allitsa a szelere a magyarokat, es loje bele oket a godorbe...Latszik, hogy legszivesebben ezt tenne, de nem meri kimondani, hogy utalja a nepet es retteg toluk.
Nyugalma csak akkor lenne, ha csak az a masfel millio szavazo reggeltol estig nyalna a segget, es ot dicsoitene, mint az idiota eszak koreai kolket, oszt jonapot...

Ennek a bujtatott nepirtasnak nem lesz jo vege.
Haho, ellenzek! Minden aldott nap legalabb 5 , a nep ellen elkovetett buncselekmenyrol olvasok a neten, es ahogy a borzalom megjelenik, mint lehetoseg, masnap reggelre mar - nini! - visszamenoleges es jogeros torveny is szuletik belole...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
A mengele orbanhoz kepest egy Terez Anya...
elnyomott
Ezt is elviseljük, ebbe is beletörődünk. Lesz néhány hétig, hónapig siránkozás, aztán marad minden, mert senki nem tesz semmit.
Az ellenzék csak dísznek van. :-(
Béla333
Dögöljenek meg azok akik ilyeneket találnak ki!
Konkrét eset: pajzsmirigy vizsgálatra a beteget csak fél évente küldheti a háziorvos vérvizsgálatra már most is, holott szükséges lett volna hamarabb is egy vizsgálatra.
Azt a beteg kénytelen a saját költségén elvégeztetni, mert sűrűbben nem írhat ki vérvizsgálatra!
Mocskok már most is, ha még ezt tovább akarják ritkítani, akkor már minek orvost tartani, egyszerűbb ha kijelölik mindenkinek a sírhelyeket!
kokopelli
@eszegfu: ...azt kellene "a zújságnak" megírnia,hogy 1000 lakósra M.o.-on és pl. a "beteg"
nyugaton hány laborvizsgálat esiki!
Ajánlat! Továbbképzés a "daktariknak": íz alapján megállapítani a leadott folyadékok
káros összetevőit. Az E.ü-s államtitkárt is bevonni a kiképzésbe! :=)
eszegfu
@Nessy: Jót nevettem az utolsó mondatodon!:) Én komolyan gondolom, hogy egy orvosnak mi a csudáért lenne érdeke sok laborvizsgálatot előirni, ha nem szükséges?! (A gyerekeimnek volt egy idős háziorvosa, nagyon jó fej volt... ő hangoztatta mindig -- nem szó szerint -- egy jó orvos olyan, mint egy jó diszpécser... pontosan tudja milyen szakorvoshoz kell küldeni a beteget, majd ők megmondják és akkor már ő is fogja tudni.) Nagyon kell spórolni a költségvetési pénzzel! Megnéztem: magánrendelésen egy teljes labor 9.600 Ft-ba kerül.
eszegfu
@kokopelli: Teljesen igazad van... sokkal pontosabb számot kapnánk az biztos! Ami az "ajánlatodat" illeti, én inkább a képviselőinket kötelezném a "kiképzésre"!:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.