Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) két képviselője szerint még mintegy 840 millió forintos tartozása van a szervezetnek.

A lungo dromos képviselők, Lakatos Oszkár és Hegedüs István, az ORÖ korábbi elnöke erről az után beszélt budapesti sajtótájékoztatón, hogy Balogh János (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma), a szervezet jelenlegi elnöke tájékoztatta a képviselőket az ORÖ gazdasági helyzetéről.

Lakatos Oszkár azt hangoztatta: Farkas Flórián volt ORÖ-elnök nem 1,6 milliárddal, hanem 2,5 milliárd forinttal "terhelte le" az országos önkormányzatot, mert még mindig jönnek visszafizetési kötelezettségek, amelyekről eddig nem tudtak.

Az ORÖ jelenlegi fizetési nehézsége Farkas Flórián elnökségének idejéből adódik – mondta.

Lakatos Oszkár közölte azt is, Balogh János elmondta a képviselőknek, hogy szerdán levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterhez, valamint Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez segítséget kérve a kormánytól a pénzügyi nehézségek miatt.

Szavai szerint az ORÖ-elnök közölte azt is, hogy a helyzet kezelése érdekében értékesíteni kívánják a Híd a munka világába program megmaradt ingatlanjait.

Lakatos Oszkár elmondta azt, hogy az ORÖ-nek korábban tabletek szállító cégnek 73 millió forintos követelése van a szervezet felé, és, ha emiatt az önkormányzat számlája "inkasszó alá kerül, akkor gyakorlatilag fizetésképtelen" lesz az ORÖ.

Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy kedden az ORÖ Dohány utcai székházában a nyomozó hatóságok 2016-os iratokat foglaltak le.

Hegedüs István azt hangsúlyozta: kétségbeejtő helyzetben van az ORÖ, hiszen előre nem látható kiadások, költségek jelentek meg.

Mint mondta, a tabletek ügyében már nem az ORÖ-nél pattog a labda, hanem a beszállítónál, hiszen már bármit megtehet.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Mennyivel indultak, hiszem már egyszer kaptak 1,6 milliárd Ft, hogy törlesszenek, egyszer pedig megvette a minisztérium egyik ingatlanukat. Miért nem foglalják le a gyanúsítottak vagyontárgyait, miért nem zárolják a bankbetéteiket? Lehet, hogy nincsenek is gyanúsítottak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@karma1: Az ilyen kérdéseket teszel fel még rádsütik hogy rasszista vagy.
telegdilaci
@CsipkeRózsa: Csak az a nagy baj hogy az enyves kezük nem állja meg hogy ne lopjanak újból,ezeket lehetne a végtelenségig támogatni,mindig hiányozni fog a támogatás ellenére,is a pénz,tehát ott tartanak ahol a PART-szakad,Flórinak már rég börtönben lenne a helye,életfogytiglan,vissza eső!!! amit a szeme meg lát a keze nem hagyja! de meg teheti van aki pártfogolja,nem eshet bántódása,ilyen a Fidesz rendszer!!!
cikicakk55
Én nem értem ezeket a Romákat.Miért a miniszterelnökhöz fordulnak? Eddig ha problémájuk volt valakivel,kapát,vasvillát,kést, szablyát,meg fene tudja milyen szúró vágó eszközöket ragadtak és addig verték azt akivel bajuk volt,még azt is el nem mondta,amit nem is Ő követett el.Vannak épp elegen.kapják össze magukat,Irány Farkas Flóri háza. Az a pár Őr meg sem kottyan nekik. Aztán irány a lakás.Szedjék össze az asszony összes ékszerét,az összes gépesített dolgot.Már a berendezés ára bizos közelít az egy milliárdhoz.Aztán Flórit kikötni egy székhez és egyenként megszabadítani a körmeitől.állítom,hogy 3-nál nem fogja tovább bírni,már is kiköpi a pin kódot. Aztán eldugni valahová,ahol ellesz addig még össze nem jön az összes lóvé,majd megfenyegetni,hogy az egész családot kiirtják,ha köpni mer.Nem ismeretlen ez a módszer a romáknál,hisz a Magyaroknál igen csak gyakran alkalmazzák. Az uzsorások meg a saját tezsvíreiken is.
kokopelli
@telegdilaci: ...anno levágták a tolvaj kezét! A Ficktor-vajda nem ismeri a régi
törzsi szokásukat? Apucit kérdezni,vagy lapozgatni az régi törzsi
rajzos dokukban! :=)
papa.49
@kokopelli: Az már nincs elfogyott a kukorica haja, és jött a ,,törzsi doku,, a seggtörlésre )))))))))))
Equus
amikor egy öl fáért, egy szabálytalanul biciklizésért, bekötetlen biztonsági övért, hútlen kezelés kísérletéért szabadságvesztéssel kell szembenézni, akkor 2 milliárdot meghaladó lopás büntetlenül megúszható? Az elkövető meg még mindig a fehérek vérit szíjja a Nemzettemető tezsvér megbízottjaként? Smasszer, de még biztonsági őr sem lehetne a büntetett előélete miatt, de miniszterlnöki megbízott igen.
Furcsa világ ez az úrikeresztény Magyarország, ahol nincs köztársaság, de van köztársasági elnök. Mint korábban: királyság volt, király nélkül.. elég volt a kormányzó úr őfőméltósága.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.