Valótlannak nevezte Simicskó István honvédelmi miniszter azt a híresztelés, amely szerint az iskolák lőtereket építenének.

A minisztert Demeter Márta független országgyűlési képviselő kérdezte arról, hogy terveznek-e lőtereket kialakítani az iskolákban. A parlament honlapján csütörtökön közzétett írásbeli válaszában Simicskó István leszögezte, hogy "ebben a társadalmilag és a honvédelem ügye szempontjából is nagy horderejű és komoly témában" nem tartja helyénvalónak a képviselő "egy médiahírekre alapozott és politikai hisztériakeltésre alkalmas" kérdésfeltevését.

Simicskó István azt írta: a Klebelsberg Központ küzdősportok és sportlövészet iskolai oktatásával kapcsolatos felmérésének és a honvédelmi tárca koncepciójának nincs köze egymáshoz.

Kifejtette: a Honvédelmi Minisztérium lőtérfejlesztési koncepciója egy összetett és nagy horderejű, hosszú távú terv, a Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és haderőfejlesztési program része.

Ennek keretében a jövőben országosan a Honvédelmi Sportszövetség Területi Központjainak létrehozásával kívánják elősegíteni, hogy a fiatalok széles körében megismerhessék és gyakorolhassák a honvédelemhez köthető sportágakat.

A központok megalakításával céljuk egy olyan közösségformáló intézménystruktúra létrehozása, amely többcélú létesítményként jól szolgálja mind a honvédelem ügyét, mind pedig a társadalmi szempontból fontos, az oktatás és nevelés szakterületén belül a katonai alapismeretek tantárgykör bevezetésének célkitűzéseit – írta a miniszter.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
ők épitik,nem az iskola játék a szavakkal, de lőtér az lesz ló is van majd covboyok is lesznek lőnek ha kell ha nem de, ez is annyit ér mint a stadionjaik nővér meg nincs aki bekötözzőn.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.