Egy magánszemély ötletét felkarolva az Együtt elkészíttette a Római-partra tervezett mobilgát egyik elemét. Brutális monstrum.

Pataki Márton, az Együtt – a Korszakváltók Pártjának budapesti elnöke tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Római-parton.

A párt szerint nem mobilgáttal, hanem "eggyel beljebb", a Király út és a Nánási út mentén kiépítendő állandó gáttal kellene megoldani a terület árvízvédelmét.

Így nézne ki a Rómain a mobilgát – fotók

Fotó: MTI/Kovács Attila

Pataki Márton ez alkalomból bemutatta az eredeti tervek alapján készült mobilgát egyik elemét, amely értékelése szerint teljesen tönkretenné a Római-part környezetét, hagyományos kiránduló jellegét.

Így nézne ki a Rómain a mobilgát – fotók

Fotó: MTI/Kovács Attila

Mint elmondta, a kezdeményezés egy helyi lakostól ered, aki arra kérte a fővárost, illetve a tervező céget, hogy állítsanak ki a Római-parton egy méretarányos gátelemet. Mivel ezt nem teljesítették, ezt követően fordult az Együtthöz, a párt pedig közadakozásból, 250 ezer forint felhasználásával elkészítette a tereptárgyat. Ez megmutatja, hogy a monstrum miként tenné tönkre a Római-part eredeti jellegét – tette hozzá.

Pataki szerint a Római-part mindig is árvízi terület volt, ezért az igazán égető feladat a beljebb található lakóterületek megvédése, ami egy állandó, a településképbe sokkal inkább beleillő állandó gáttal megoldható. Annál is inkább, mert a 20 milliárd forint tervezett beruházási értékű mobilgát nem is jelent biztonságot, azt egy elszabadult hajó, vagy nagyobb úszó fatörzs bármikor elsodorhatja – mondta el az Együtt budapesti elnöke.

A hvg.hu videót készített a sajtótájékoztatóról, ott jobban látszik a monstrum, aminek az alja ugyan a földben lenne, de egy 50-100 centiméter magas vasbeton a föld fölött lenne, arra kerülnének rá a mobilgát elemei.

 

(MTI, hvg.hu)

(Címlapi kép: MTI/Kovács Attila)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.