Magyarország nemhogy nem Európai Unió ellenes, hanem szeretne visszatérni az unió alapértékeihez, például a nemzeti szuverenitás megőrzését illetően – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Kovács Zoltán a nemrég lezárult nemzeti konzultációval kapcsolatban azt mondta: "Magyarország az első", az elmúlt hét évben a kormány bebizonyította, hogy minden döntésben a magyar emberek érdekeit képviseli.

Úgy fogalmazott: óriási a távolság "a brüsszeli bürokraták, sok brüsszeli politikus" és az európai emberek gondolkodása között, Európa jövője az európai emberek kezében van.

A kormányszóvivő szerint a következő egy évnek, például Magyarország visegrádi elnökségének fontos témája lesz annak bizonyítása, hogy azért, mert néhány, egyébként fontos pontban "nem értünk egyet azzal, amit Brüsszelből javasolnak, nemhogy nem Európa-ellenesek vagyunk, hanem kimondottan szeretnénk visszatérni" az Európai Unió alapértékeihez.

Kovács Zoltán ezek között említette, hogy a nemzeti szuverenitásból többet már nem szabad elvenni, mert az garantálja Európa erősségét az erős nemzetállamokon keresztül.

A kormányszóvivő közölte: azokat a területeket kell megtalálni – egyebek mellett a közös védelmi politika, a gazdaságpolitika bizonyos kérdései, a digitalizáció –, ahol van értelme az együttműködés mélyítésének, és Magyarország kész is erre.

Hangsúlyozta ugyanakkor: azokon a területeken, amelyeken "lehetetlen" egyetértést teremteni, és ilyen a migráció, a kormány nem fog engedni, mert a magyar emberek "soha nem fognak beleegyezni" abba, hogy "rájuk erőltessék" migránsok befogadását.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ez a seggfej azért tanulta magát történészre és állítólagos politikusra a húsz éve haláltusáját vívó liberális demokráciákban, hogy ilyen vastag bőr fejlődjön ki a pofájára. Hát ezt az aljas Kovácsot ki választotta meg vajon? Ha ez az ember nem lenne egy ugyanolyan ravasz (bár sokkal kevésbé kifinomultan intelligens) aljadék, mint Lázár, akkor mondanám, hogy nem normális, és hagyjuk a fenébe. Kovács viszont nem kretén, hanem kétségbeejtően komoly és veszélyes dolgokról prédikál. Túl az általa képviselt hazug, korrupt, becstelen, tolvaj kormány lényegiségén. Ez az erkölcstelen karrierista tényleg veszélyes. Ezek az örökös kisebbrendűségi érzésektől szenvedő, mások fölött gátlástalanul uralkodó elitellenes barmok, akik felfoghatatlan pénzek fölött diszponálnak és osztják szét egymás között, akik újságokat mészárolnak le, embereket zsarolnak, ha kell, valójában egy dolgot nem tudnak elérni: nincs intellektuális elismerés, nincs intellektuális tőke körülöttük, azt nem tudják megvenni. Ezért vinnyognak, óbégatnak és fajulnak idáig, ameddig Kovács is. Soha nem lesznek részei az elitnek, akárhány milliárdot harácsolnak is össze.Milyen liberális nem-demokrácia, te szégyene az emberi faj fejlődésének? Milyen széleskörű támogatás nélküli véleményvezérek? Te pofázol erről, aki egy olyan tróger banda seggéből kilógva hurcolod a szót, amelyik két millió ember szavazatából kétharmados többséget, 3 millió ember szavazatából pedig 98%-os megkerülhetetlenséget hazudott és érdemi viták, a törvények leszarása mellett házal, kampányol, turnézik a magyar társadalom többségére magasról szarva. Te mered a szádra és a billentyűzetedre venni az elnyomást? Tudsz még mélyebbre is süllyedni pártutasításra, te szerencsétlen szófosó?
Eladott Ország
@lusta: Ez a történész csak a seggével tud gondolkodni.
solidedge
Kovácsnak ennyi IQ-val ennyire telik. Az is csoda hogy mondatokat tud összerakni, ha azok bődületes marhaságok is.
papa.49
Most az ,,ügyeletes fütyiszes hülye,,))))))))))))))))))))
justhpeter
Ha azokat a területeket akarja megtalálni, ahol van értelme a velük való együttműködésnek, akkor mit fog csinálni délután ?
lusta
És ebbe e muksóba fektetett be milliókat Soros!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.