Ha július 8-ig nem szerzi meg a kiszemelt ingatlanokat a fejlesztési minisztérium, más helyszínt keresnek a dél-budai szuperkórháznak.

Vontatottan haladhat a Dél-Budára tervezett szuperkórház területeinek megszerzése, ugyanis egy pénteken megjelent határozatban a kormány leszögezte: további időveszteség nem megengedhető a Dél-budai Centrum megvalósításában – olvasható a Világgazdaság cikkében.

A 8 kiszemelt ingatlant a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak kellett volna megszereznie. 

A kormányhatározat szerint a fejlesztési miniszternek július 8-ig van ideje, hogy a kiszemelt ingatlanok az állam tulajdonába kerüljenek, ha ez nem sikerül, akkor a kormány más helyszínt kezd keresni.

"A kabinet tavaly döntött arról, hogy az Egészséges Budapest Program végrehajtása keretében a Dél-budai Centrum Budapest XI. kerület, Dobogó nevű városrészben jöjjön létre. A terület megközelíthetősége érdekében kettő darab autópálya-lehajtó megépítését is elrendelték. Egyúttal felkérte Noll Tamás Ybl-díjas építészt a Dél-budai Centrum tervkoncepciójának elkészítésére annak érdekében, hogy a centrum mind egészségügyi, mind építészeti értelemben is jelentős beruházás legyen" – olvasható a cikkben.

(Címlapi kép: pixabay.com)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
@magyarbakancs: Le a kalappal! Tapasztalatom szerint: a magyar egészségügy nem az orvosok miatt működik még, hanem az ápolók miatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Belengetünk valamit, aztán elengedjük és elszáll mint a fing. A lényeg, hogy mi tematizáljuk a közvéleményt. Főleg ilyenkor, választás előtt.
Clavigo
Szerintem Felsõcsutkãn épitik meg a szuper-kórhàzat...grazci szakemberekkel...személyesen anemzet Moréjànak..Csak àttoljàk talicskàval...oszt jó napot...
Eladott Ország
@Cefi: A Diósgyőri stadion építésénél, a "számozott" utcák lakóit seperc alatt kipaterolták.Nem kellett tisztázni az építési jogosultságot. Lúzer Jankó szerint nem kell építési engedély már semmihez, még az ország kifosztásához sem.
magyarbakancs
@F_Viktor:Szia!
Én azt látom, hogy mérhetetlen a pazarlás az EÜ-ben.
Példa megoperál, egy orvos elcsesz valamit majd ugyan az, az orvos megint társadalombiztosításon meg operál.
Felellőségre vonás nincs.
Vagy elmész, a magán szakrendelésére le tejelsz 150-300 ezer forintot, és második, harmadik lesz a várólistán , kinek nincs, ennyi pénze éveket vár eléje kerül a delikvens ö meg vár tovább.
Qqberci
"kettő darab autópálya-lehajtó megépítését is elrendelték."

Aki tehát kórházba akar menni, az vegyen autópályamatricát!...
Eladott Ország
@Qqberci: Mentőhelikopter csak az arra érdemeseknek jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.