Sem a Jobbikkal, sem az MSZP-vel nem működne együtt a 2018-as választás után Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki a Hetek című hetilapnak adott, pénteken megjelent interjúban beszélt a migrációs válság veszélyeiről, de annak a konfliktusnak az okairól is, amely a Fidesz és Soros György, illetve Simicska Lajos között húzódik.

 A Farkas Flóriánnal kapcsolatos kérdésre méltatta a roma közösség problémáinak enyhítése területén elért eredményeket, amelyek a vele való együttműködéshez fűződnek, és rámutatott:

a Fidesz a Lungo Drommal, mint a magyarországi cigányság legerősebb szervezetével újította meg szövetségét.

"A migráció problémája jóval több, mint egy egyszerű belpolitikai konfliktuspont. Olyan veszély, amely Magyarország kultúráját és a bennünket körülvevő európai civilizációt is fenyegeti, és fennáll a lehetősége annak, hogy végérvényesen megváltozik Magyarország és Európa arculata" – fogalmazott az interjúban Kövér László, aki szerint az embereket foglalkoztatja a migráció, az ellenzék pedig rosszul mérte fel ennek a problémának a jelentőségét.

Kövér László a migrációval kapcsolatos uniós hozzáállás alakulásáról szólva úgy értékelt: nagy baj, hogy a változás kimerül abban, hogy a politikát szavakban a közvéleményhez igazítják – amely az első pillanattól fogva inkább a magyar álláspontot osztotta minden európai országban –, ennek azonban a gyakorlatban semmi következménye nincs.

"Nagyon nagynak látom tehát a bajt, mert az európai politikai elit döntő része már vagy elveszettnek tekinti a saját országuk demográfiai problémáival folytatott küzdelmet, vagy pedig kifejezetten abban érdekelt, hogy ez a fajta lakosságcsere Európában végbe menjen"

– összegzett.

Utóbbi megjegyzését magyarázva azt mondta, a baloldalt például politikai érdekek motiválják, importálni akarnak olyanokat, "akiknek a szavazatait az emancipáció ígéretével meg lehet majd vásárolni". "Másrészt pedig abban a sorosi világértelmezésben osztoznak, amely szerint a világ helyes rendje az, ha nincs semmilyen személyes kötődése az embereknek, és semmilyen közösség nem ad védelmet az egyénnek, ahol nincs semmiféle korlát a profitérdekkel szemben. Úgy gondolják, ha az európai népességet el lehetett vágni a saját, keresztény civilizációs gyökérzetétől, akkor ezt a bevándorló muszlimokkal is meg lehet tenni – ezt hívják ők 'integrációnak'. Úgy tűnik azonban, hogy a Semmihez való integrálódás nem elég vonzó a bevándorlók számára, s ennek tragikus következményeivel nap mint nap kénytelenek vagyunk szembesülni" – fogalmazott Kövér László.

Az egyneműek házasságának németországi engedélyezését, a kormányzó CDU ehhez való viszonyát úgy kommentálta: egyes országok jobbközép pártjainak politikusai Európában maguk sem hisznek már a konzervatív értékek képviselhetőségében.

"Vagy azért, mert ezek már számukra sem jelentenek semmit, megélhetést kereső, egyszerű 'iparosai' ők a politikai szakmának, akik merő véletlenségből éppen egy magát még konzervatív márkanévvel futtató globális ügynöklerakatnál találtak viszonylag jól jövedelmező állást – vagy azért, mert gyávák, és nem mernek szembefordulni a liberális véleménydiktatúrával"

– mondta.

"Azt a felfogást, amely tagadja az ember mindenfajta kötöttségét, meghatározottságát, meg akarja fosztani először teremtő Istenétől, azután nyelvét, gondolatait, szokásait adó nemzeti közösségétől, majd a családjától, végül pedig a természetes nemétől is, azt sok minden jelzővel lehet illetni, de eggyel biztosan nem: azzal, hogy keresztény" – hangoztatta Kövér László.

A kormány és Soros György konfliktusáról szólva kijelentette, semmilyen jogalapja nincs Soros Györgynek arra, hogy beavatkozzon európai ügyekbe, ezen belül Magyarország ügyeibe, és érzékeltette, az üzletember migrációval kapcsolatos fellépése hozta a töréspontot. Értetlenségének adott hangot az ügyben, hogyan tud "egy spekuláns a demokrácia törvényei nyíltan megcsúfolva ilyen befolyásra törni", "állítólagos" civilszervezeteiről pedig mint politikai ügynökségekről beszélt.

A közelgő kampányról szólva jelezte, a Fidesz számára az ellenzék "érdektelen", az ország problémáinak megoldására koncentrálnak. Ha a Fidesz nem szerezne abszolút többséget 2018-ban, sem a Jobbikkal, sem az MSZP-vel nem működne együtt, szerinte ebben az esetben

valószínűleg a jelenlegi ellenzéki pártokból álló nagykoalíció alakulna.

Közölte, nem tartja elképzelhetőnek, hogy a Fidesz vagy a kormány meghatározó emberei közül bárkivel szemben akárcsak hihető korrupciós váddal elő tudjanak állni.

A Fidesz Simicska Lajossal fennálló konfliktusát azokkal a kormányzati lépésekkel magyarázta, amelyekkel Orbán Viktor miniszterelnök szerinte világossá tette: nincs olyan privát gazdasági érdek, amely megelőzhetné az ország, a közösség érdekeit. Ide sorolta többek között az agrártámogatások nagybirtokosok érdekeit sértő átalakítását.

Arról is beszélt: ma Magyarország számára még több előnye van az uniós tagságnak, mint hátránya, "de ez nem biztos, hogy így lesz öt vagy tíz év múlva".

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Akkor köcsögöljétek egymást, amíg lehet. Mert nem egy cellában lesztek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@cikicakk55: kolozsvaros.com/2017/04/15/francokat-nem-lehet-levaltani-ezeket/
Francokat nem lehet leváltani ezeket.Az is egy lehetőség, hogy már olyan elemi erejű a társadalomban a feszültség, hogy – és igen, meggyőződésem, hogy Orbán tudatosan
és szándékosan provokálja a társadalmat mert úgy hiszi, hogy így a felgyűlt feszültség levezethető – nem fogja tudni a kormány kordában tartani. Bekövetkezik egy robbanás, ami vagy elsöpri a kormányt, vagy polgárháború lesz. Ez az, ami senkinek nem hiányzik. Az tisztán érzékelhető, hogy Orbán és bandája egységesen be van szarva. A kommunikáció széthullott, egyre durvább hibákat követnek el. Ez súlyosbodni fog, ha szorultabb helyzetbe kerülnek és sikerülhet kiváltani eddig még néma társadalmi rétegek elemi erejű felháborodását is.
Hogy nem a parlamenti pártok vannak az utcákon? Nem hát. Éppen ezért veszélyes ez a helyzet a kormányra. És ugyan miért is ne zavarhatná el a kormányt egy ország népe, pártok nélkül is? Be van tiltva? Nincs. Van ebben az országban annyi becsületes, hozzáértő ember, akikből igen gyorsan össze lehet rakni egy szakértői kormányt. Ha normalizálódott a helyzet, akkor pedig helyre kell állítani a választási törvényt és ki lehet írni a választásokat. Nem olyan bonyolult ez, mint amilyennek láttatni szeretnék sokan. Szóval nem finnyáskodni, hanem felgyűrni az ingujjat és beállni szart lapátolni, mert ha valami, az az egy biztos, hogy a szar magától nem fog elmenni.
kukac50
Kövér ez a disznópásztor azért bünteti meg a másik pártokat,hogy amit Orbán és Flóri elloptak pénzt azt beszedje azoktól akik kritizálni merik a Fideszt!
Azért kérnek iratokért pénzt,hogy legyen mit ellopni! Az adófizetők pénzén élősködnek az adófizetők kérdéseire meg képtelenek válaszolni!
Vagy annyira buták,hogy nem értik a kérdést,mert soha nem adnak egyenes választ a feltett kérdésre.
qxy
@sokanvagyunk: Eltüntetni? szerintem, csak Snóbliztak. ugye tudod mi az . Kézbe a pénz,
.- " Na ??? mennyit dugtam??? melyik kezembe van???
evacica
Hasonló a hasonlónak , tolvaj a tolvajnak örül! Madarat tolláról embert párttársáról!
kukac50
Méltatom Én is a munkásságát a Fidesznek! Másik pártokat felszólítanak,hogy számoljanak el tagjaik pénzével aranyával vagyonával miközben Orbán Kövér és a többi Fideszes a tolvaj Flórit védi támogatja tovább hagyja lopni csalni hazudni a Magyar adófizetők pénzéből!
Budai Gyula szólítsa fel Orbánt kövért és a többi Fideszes maffia bandatagot,hogy ne védjék Flóriánt, ha nem adják át az igazságszolgáltatásnak vizsgálatra,ha még egyáltalán létezik igazságszolgáltatás. ha védik akkor akik védik azokat is vessék vizsgálat alá! Tolvajoknak börtönbe a helye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.