Orbán Viktor miniszterelnök szerint az Európai Uniónak szüksége van Törökországra.

 Orbán: az EU-nak szüksége van Törökországra

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Orbán Viktor pénteken Ankarában több miniszterével együtt részt vett a felső szintű stratégiai tanács ülésén, amely a gyakorlatban magyar-török "kormányülést", kormányzati csúcstalálkozót jelent.

A kormányfő az ülést követő sajtótájékoztatón a török uniós csatlakozási tárgyalások ügyét firtató kérdésre válaszolva azt mondta: ha elkezdünk egy tárgyalást, azt tisztességesen végig kell vinni.

Magyarország nem támogat semmilyen felfüggesztést, megszakítást, álláspontja szerint nagy történelmi megállapodást kell kötni Törökországgal

- hangsúlyozta.

Úgy vélte, ha kellő higgadtsággal vetünk egy pillantást a helyzetre, azt látni, hogy Törökország "pillanatok alatt" a legnagyobb erő lesz az európai térségben, "optimista, növekvő nemzet", ezzel szemben Európa legtöbb országában csökken a népesség. Törökország célja, hogy 2023-ra a világ tíz legerősebb gazdasága közé kerüljön, és a világ egyik legerősebb hadereje is itt van – sorolta.

Binali Yildirim mindezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy évtizedek óta zajlanak az egyeztetések országa és az EU között, de Ankarának világos az álláspontja: az uniónak – különösen a Brexit fényében – át kell gondolnia, hogyan tovább, a zavaros hozzáállással szakítani kell. Törökország szeretne belépni az unióba, és Magyarország a kezdetektől támogatja ebben – közölte. Hozzátette: ha viszont "sokáig kéreti magát" Európa, Törökországnak "elege lesz".

Az Orbán Viktor kíséretében lévő Simicskó István honvédelmi miniszter Fikri Isik török védelmi miniszterrel folytatott kétoldalú megbeszélésén a migrációs válsághelyzetről, a védelmi ipari, valamint a magyar-török hadtörténeti és hadisírgondozó együttműködés lehetőségeiről egyeztetett – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Orbán: az EU-nak szüksége van Törökországra.
Ja. Mint pirománnak a vizes szalmára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kookas
@papa.49: az országnak sincs szüksége rá .tepsibe vele!!!
papa.49
@Kookas: Kár pocsékolni a tepsit, kiakasztani, és a varjak majd széthordják, legalább látja az összes szarházi mi vár rá ha ezt cselekszi...
Kookas
@a helység kalapácsa: rákosinak sem sikerül a békés nyugodt öreg kor igaz a hamvait haza lopták vagy az oroszok küldték vissza.
Eladott Ország
@Eriksson: Neked ahhoz nincs közöd, amire nem akarsz válaszolni. De véleményed szerint azért Paks 2 azért jó lesz. Úgy hogy a szemináriumot, inkább a fidesz szokásos hétvégi wellness közösülésén tartsd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.