A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a határvádelem megfelelő védelmet nyújt az embercsempészek határsértései ellen.

A magyar határrendészeti rendszer megfelelő biztonságot nyújt az embercsempészek felderítő módszerei és újabb határsértési próbálkozásai ellen – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Bakondi György arra a felvetésre, hogy az embercsempészek drónnal figyelik a magyar-szerb határszakaszon a határőrök mozgását, hogy az éppen őrizetlen szakaszon átvihessék a menekülteket, azt felelte: a határrendészeti rendszer mindkét kerítésnél azonnal érzékeli elektronikus felderítő eszközökkel – kamerákkal, hőkamerákkal, az okoskerítés jelző funkciójával –, ha megbontják azt, és a határőrök a helyszínre sietnek. Az ilyen kísérletek ellen tehát a magyar határrendészeti rendszer megfelelő biztonságot nyújt – jelentette ki.

Az egyes uniós tagállamok bevándorlással kapcsolatos hozzáállásának változásait a belbiztonsági főtanácsadó úgy kommentálta: Magyarország – ahelyett, hogy olyasmit is megszavazna, amit aztán nem tervez végrehajtani – mindig megmondja, ha valamivel nem ért egyet. "Szerintem ez a magyar lakosság szándékával teljes mértékben összhangban van" – fogalmazott Bakondi György.

(MTI)

(Címlapi kép: Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság/Hornyák Dániel)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.