Pszichológiai vizsgálatnak vetnék alá azokat, akik többször is feljelentést tesznek, ez az ötlet merült fel egy jogász-pszichológusban. Az ügyvédi kamara elnöke szerint ez túlzás és személyiségi jogokat is sérthet.

Pszichológiai vizsgálatnak vetnék alá azokat, akik notóriusan feljelentést tesznek. Erről az ötlet gazdája, a jogász-pszichológus Szöőr Anna beszélt az InfoRádiónak

(Szöőr Anna megfordult a Fidesz és a CÖF háza táján, majd Magyar Gárda egyenruhájában cigányozott, a Jobbikot meg lezsidóbérencezte, mikor összeveszett velük. Azóta életvezetési tanácsokat osztogat.

Szöőr szerint 2014-ben 37 ezer feljelentést tettek Magyarországon, éppen ezért egy sztárügyvédekből, pszichológusokból, orvosokból álló munkacsoportot hoznak létre, amely már jövő héten megkezdheti a működést.

Szöőr szerint "amikor nagy horderejű ügyeket kell a hatóságoknak megvizsgálniuk, akkor szabad-e feltartani őket olyan dolgokkal, mint például a szomszédok perlekedése. Vagy pedig érdemes megvizsgálni azokat a notórius feljelentőket, akik valójában paranoid üldöztetési mániások, és folyamatosan feljelentik szomszédaikat, rokonaikat, munkatársaikat. Ők ugyanis lassítják a hatóságok munkáját."

Úgy vélekedett, ha minden feljelentővel egy szakértő egy tesztet töltetne ki, valamint elbeszélgetnének velük, hamar kiderülhetne, hogy ki az, akinek nem kell komolyan venni a feljelentését. Ha azt állapítanák meg, hogy a feljelentő esetleg valamilyen pszichés zavarban szenved, akkor küldenék pszichológushoz.

A jogász-pszichológus hozzátette, 

mindenkinek állampolgári joga-kötelessége a feljelentés, de nem normális dolog, hogy a hatóságok munkáját folyamatosan akadályozzák.

Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke szerint 

alapvető személyiségi jogokat sérteni csak azért, mert valaki szám szerint sok személyt jelent fel, és ez rögtön alapot adna arra, hogy az elmeállapotát vonjuk kétségbe – nem lehetséges.

Ha elkészülne egy erről szóló jogszabálymódosítás, a kamara nem támogatná azt, mert túlzás az elnök szerint. 

Bánáti arról is beszélt, hogy a nem beszámíthatóság nem azonos azzal, hogy valaki notórius feljelentő.

Ez utóbbi lehet személyiségzavar, de egy ilyenben szenvedőnek nem lehet elvonni a személyiségi jogait, ha a zavar egyébként az elmeállapotára nincs kihatással

- mondta el a kamarai elnök, és hangsúlyozta: a hatóságnak egyetlen dolga van, meg kell állapítania, egy feljelentés valós, vagy nem valós.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
aha,... Mar kezdik -ill. folytatjak a terjeszkedest, az ellenseg elhallgattatasat, es megszuletik a lex Tenyi, a lex Juhasz, a lex Hadhazy, esetleg a lex Gyurcsany...
Nehogyma' valaki a kedves vezetot merje kritizalni,... Mi van a polpoltnak mar megtelt az asztalfiokja az elsullyesztett feljelentesekkel?
Ja, nem, csak rendet kell csinalni a csillagokig ero fidesznek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
aha,... Mar kezdik -ill. folytatjak a terjeszkedest, az ellenseg elhallgattatasat, es megszuletik a lex Tenyi, a lex Juhasz, a lex Hadhazy, esetleg a lex Gyurcsany...
Nehogyma' valaki a kedves vezetot merje kritizalni,... Mi van a polpoltnak mar megtelt az asztalfiokja az elsullyesztett feljelentesekkel?
Ja, nem, csak rendet kell csinalni a csillagokig ero fidesznek...
Qqberci
Először ezt a tyúkot kellene elmeorvosi vizsgálatra küldeni...
Eriksson
@karma1: Amit az általad felsoroltak művelnek, az már tényleg beteges valahol.
margo47
Nincs annyi orvos az országban, amennyi a notórius feljelentő!!!
kukac50
Először a politikusokat kellene elmeorvosi vizsgálat elé vetni,mert még a kérdést sem értik,egyenes választ nem adnak a kérdésre mellébeszélnek.
A feljelentők azért tesznek feljelentést,hogy azokat az igazságszolgáltatás kivizsgálja és adjon választ a feljelentőnek! Mivel,hogy a magyarországi igazságszolgáltatásba bele lehet szarni,mert szart sem ér,ezzel kellene foglalkozni!
Ó-buda
@kukac50:de a notorius hazudozokat sem kellene kimélni... kezdeném szépreményü miniszterelnökkel...
szép új világ
@hetöndöe: Gyuluska ott ülhetne a váróban minden nap, reggeltől - estig.
Perwool
Soros, Brüsszel, Soros, Brüsszel, Soros Brüsszel, Soros, Brüsszel ...
magyarbakancs
Egy kalauznak pszichológiai vizsgálaton kell részt venni,hogy alkalmas-e kalauznak.
Miniszterelnöknek miért nem kell ezen át esni,hogy alkalmas-e a feladat ellátásához?
kokopelli
@magyarbakancs: ..mert sok országnak nem lenne Miniszterelnöke?
..nem lenne sokkal jobb?
..nem vagyok kissé gonosz?...Agyalá Gyula ! Jelentsetek fel vagy föl! :=)
nezelodo
A Budi Gyuszit ne bántsátok, ő nem feljelentő, hanem néprajztudós, a temetői fejfák adatainak kutatója.
bakegya
@karma1: nem győzik a tanácsadást óránként 7000-ért a neten hemzsegő asztrofózusok-oda nem veszik föl a pszichológusokat és a pszichiáterek is drágák magánba...ennél fogva az őrültek is szabadon járkálnak,mint a bűnözők 15-éve már ez megy-mi következik ebből...PIKKK-PAKKK BE KEL ZÁRNI KI KELL IKTATNI A ZAVARÓ TÉNYEZŐKET-TIPIKUSSS fideSS TEMPÓ-mint ahogy a magyar mozgásukban korlátozottakat,betedeket is el kell dugni.
Az állami gondoskodást is le kell rázni-rá kell terhelni a lakósságra-osztogatják is a hatóságilag elvett kiskorúakat...
A polgárjogainkat minek gyakorolni-közmunkásoknak, cselédeknek?D
nezelodo
Drótszőr kisasszony bizonyára nem emlékezik amikor még a fidesz ellenzékben több száz vagy ezer kérdést tett fel az akkori kormánynak a parlamentben karácsony előtt, amire azok a marhák ez egész ünnepet rááldozzák, hogy megválaszolják. Bezzeg most kormányon a "fiatal demokrata" Orbán meg sem hallja a kérdést, ha igen Soros hangján visszhangzik a betegesen működő agyában.
Cefi
Azért van itt egy két kommentelő, akit szintén. Bár azokat ki sem engednék onnét...
kokopelli
@nezelodo: (9:36)
... ő nem csinál semmit!...még az ellenkezőjét sem! :=)
nezelodo
@kokopelli: Azért próbálkozott szerencsétlen, ahogy a saját lakásához hasonló módon jutottakat igyekezett a törvény elé citálni, de a rend kedvéért saját magát is be kellett volna vádolni, ahhoz meg nem eléggé vakargatta a golyóit, nem elég tökös hozzá. Szóval egy senki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.