Az LMP szerint a kormány megalázóan keveset ad a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

Ungár Péter, az ellenzéki párt elnökségi tagja vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kabinet 350 millió forintot szán a hét éve történt tragédia károsultjainak megsegítésére, vagyis mindössze annyit, amennyivel a júliusi vizes világbajnokság költségei naponta drágultak az elmúlt időszakban.

A kabinet emellett nem számolt el a kárpótlásra fordított eddigi milliárdokról, valamint nem dolgozott ki megfelelő rendszert a kárpótlásra, így az csak egyéni perek és kormánydöntések útján valósulhat meg – fejtette ki.

Az LMP politikusa megmagyarázhatatlannak nevezte, hogy a katasztrófát okozó társaság vezetői miért lehetnek még mindig szabadlábon.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a kormány a mai napig nem vonta le azokat a következtetéseket, amelyek megakadályozhatnának egy hasonló balesetet.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Pásztörperc)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
talán érdemleges vizsgálatot kellene tartani a "véletlen" katasztrófa okairól. Ezzel indulhatna a mutatvány, de ez is olyan, mint a Horn elleni merénylet és az alcsúti juhász vagy Welsz Tamás fura halálának ügye.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
@durbincs: Talán a kormánynak már a civilek által adott pénzzel is el kellene számolnia.
Equus
talán érdemleges vizsgálatot kellene tartani a "véletlen" katasztrófa okairól. Ezzel indulhatna a mutatvány, de ez is olyan, mint a Horn elleni merénylet és az alcsúti juhász vagy Welsz Tamás fura halálának ügye.
lampa laz
Itt fent a Facebook-kon Gábor Vera feltett egy jogos kérdést, hova lett az emberek által összeadott 2milliárd forint? Azt is ellopták, mint a manyup megtakarításokat. Most meg alamizsnát hintenek közéjük. Rohadt mocskos tolvajok.
Nessy
A civilszervezetek odaadták a pénzt, ami viszont állam bácsihoz került, azt szokás szerint "megvédték", mármint a jogosultaktól!
Bajban lévőtől, a lakosság által gyüjtött segélyt ellopni, olyan jellemtelen dolog, amire már nincs is szó! Ja, "fidesz keresztényi cselekedet"!
Csizmás Kond
a károkat nem a károkozók kéne megtéritsék ?
wagabund
@Csizmás Kond: azok ilyen csip-csup pénzüggyel nem érnek rá foglalkozni...
Nessy
Itt most nem a "károkozók" pénzéről van szó, hanem amit az emberek adtak össze a károsultaknak, és nem az államnak! Persze, így lehet az embereket "leszoktatni" az önzetlen segítésről. Lényeg, hogy a civileket vegzálják. Ami támogatás az állam kezébe kerül, annak annyi is!
Clavigo
Kedves LMP..6-7 éve tõrtént minden. Eddig csak a sukoro-ûgy volt lényeges...Hol érdekelt ez benneteket idàig?? Kezdõdik a kampàny,,orbàncsicskàk ??
kukac50
Amit a Nép összeadott azt is ellopták!
Yoda69
Hol van az a 2 milliard amit az emberek adakoztak a katasztrofa utan? Gondolom fideSSes maganzsebekben. Pedig mar a az a penz akar 4~5 milliardra is feltornaszhatta magat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.