Sokan panaszkodnak arról a Telenor és a Telekom Facebook-oldalán, hogy hiába volt sikeres az adategyeztetésük, a szolgáltató mégis kikapcsolta a feltöltőkártyás SIM-kártyájukat a rendszerből. 

A hvg.hu cikke szerint a Telekomnál vannak többen ilyen problémákkal, ám az ügyfélszolgálat leterhelt, nehéz ügyintézőhöz jutni.

Köszönöm, hogy bár az adategyeztetési kötelezettségemnek eleget tettem, mégis mindenféle jelzés nélkül kikapcsoltak...

Miután a kollégájuktól kapott információk alapján abban a hiszemben éltem, hogy minden rendben van, a telefonomon pedig semmi nem látszott/látszik, elég nagy meglepetésként ért, amikor egy fontos hívás közben szembesültem vele, hogy nem tudok hívást indítani és teljesen elérhetetlen vagyok...

Az így keletkező anyagi és erkölcsi káromért (mert mindkettő volt...) vajon ki fog kárpótolni? >:(

- idézett két hozzászólást a Facebook-oldalakról a lap, amely szerint a panaszkodó ügyfelek közül személyesen egyeztették adataikat a szolgáltatókkal, és mégis így jártak. Pontos számot egyelőre még nem tudni, hányakat érint az egyeztetés utáni kikapcsolás.

Mivel hétvége van, a két szolgáltató telefonos ügyfélszolgálata sem üzemel teljes kapacitáson, ügyintézőt elérni elég nehéz.

A Vodafone esetében nem értesült ilyen problémáról a hvg.hu.

Az adategyeztetési határidő lejárta után is visszaadhatják a telefonszámokat a szolgáltatók

Az adategyeztetési határidőt, június 30-át követően is visszaadhatják a szolgáltatók a feltöltőkártyás előfizetésekhez tartozó mobilszámokat és azok egyenlegét azoknak, akik nem azonosították magukat időben, de később megteszik ezt. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) korábbi közlése szerint a Telekom, a Telenor és a Vodafone a SIM-kártyák körülbelül 60 százalékát ellenőrizte.

 

(Címlapi kép: pixabay.com)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Azt a 200 ezret is, amit 1 nap alatt vettek?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
@Nessy: Én személyesen voltam még az elején egyeztetni az adatokat és jött egy sms,hogy még nem egyeztettem ,utána a neten újból megcsináltam arra nem hivatkozhatnak,hogy a net a hibás amikor a személyes sem volt elég jó.
human
@Mobil123: Akkor ezek hatalmasat sumákolnak. Talán azért nem mernek nyomozni, mert pár fideszes neve is előkerülne és ez annak tükrében, hogy terroristákhoz is került több sim kártya még a hithű fideszes szavazókat is meghökkentené.
karma1
@silber13: Na, ma megint megmagyarazzak Neked Romaniabol, hogy hogyan is kene Neked Magyarorszagon elni... Aha... Mert az meg sem fordul abban a csoppnyi macskaagyaban, hogy az elofizeteses, kontrollalt telefonokat altalaban a szulok veszik a gyerekeiknek, hogy tudjak kontrollalni a penzkoltesuket, viszont a gyerekek elerhetoek legyenek. Mindenhol a vilagban ez egy jol bevalt modszer, mindenhol kivaloan mukodik, (itt bemesz a kozertbe, es veszel 20 dolcsiert egy telefont, 2 dolcsiert egy SIM kartyat, kifizeted a krumplival meg a tejjel egyutt a penztarnal, es utana azt csinalsz a frissen vasarolt telefonoddal, amit akarsz. Ha elfogyott a feltoltes, akkor vagy bankkartyaval, vagy a neten, vagy a kozertben veszel ra meg sms-t vagy beszelgetesi idot.
Csak Orbanisztanban nezik kiskorunak az embereket, akiknek meg kell mondani, h mit csinaljanak...:o(((
karma1
@human: Ugyan, Dragam, ha ki is bukna jopar kocsog fideszes neve, Te azt megtudnad? SOHA! Tehat egyszeruen csak elsumakoltak a nyomozast, mert lehet, hogy paran kapnanak a seggukbe nehany golyot, ha elkezdenenek kutakodni.
Mobil123
@human: hithű szavazokat uygan nem mert olyan sötétség van náluk hogy fel sem fogják az egészet. Nem is emlékszem hogy kiderült e egyáltalán hogy melyik szolgáltató adta el azt a 200 sim kártyát és akkor éppen stratégiai partner volt eee a kormányank :-)))
TASzSz
Azt a 200 ezret is, amit 1 nap alatt vettek?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.