Már megint pofátlan módon köztérszépítésbe fogtak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái, ami nem maradt megtorlás nélkül. Az ezúttal feldíszített romos mozi egyértelműsítette, hova kívánja a párt által kihelyezett virágokat.

Pedig az ügy ígéretesen kezdődött, amikor a lerobbant dunaújvárosi Dózsa Mozicentrum mellett megjelentek a virágok. Akkor a mozi ezt írta Facebook-oldalán:

Valakik ma virágot ültettek a mozi oldalba. Köszönjük. Csak így tovább. Van meg helyünk, ahova lehet ültetni. Ezen felbuzdulva mi is ültetünk par tővel valahova az épülethez. Legyen ez a legvirágosabb épülete Dunaújvárosnak.

Virágot ültetett az MKKP, eszméletlen balhé lett a vége

Ezután azonban egy kommentelő vesztére elárulta, a Kétfarkú akciózott:

Tehát szeretném tisztázni a helyzetet. Nem politikai akció volt, de szervezetünk neve MKKP-Dunaújváros. A várost szeretnénk szebbé tenni! Nem csak a mozi épülete borult virágokba, hanem a mögötte lévő virág ládák is, melyekbe a Magyar Kétfarkú Kutya Párt biztosított virágot. Továbbá eltakarítottuk a legtöbb cigi csikket, a faágakat és a törött üvegeket is. A célunk egy élhetőbb város létrehozása és nem a szavazatok megvásárlása. Nyilván ettől nem fognak többen ránk szavazni, de mennyivel szebb például a hátsó rész most?

A reakció nem maradt el, a mozi egyből követelni kezdte a virágok eltávolítását. Így merjen bárki legközelebb virágot ültetni!

Szóval ez egy politikai akció volt?!?!?!?!?!?!?! Ebben az esetben tisztelettel megkérem a növények telepítőit, hogy a növényeket vigyék el máshova, holnap reggelig.

Méltatlannak tartjuk, hogy napi politikai gúny tárgyát képezi a mozi. Az elmúlt években a felszámolástól és a bezárástól mentettük meg a város legnagyobb jelentőségű kulturális intézményét, nehéz és kemény munkával, rengeteg áldozat árán.

Nagyon szeretnénk, ha a város mozija napi politikai játszmák színtere, tárgya lenne.

A belső felújításokat javarészt magunk végeztük el. A város önkormányzata és hivatalai, szolgáltatói kiemelt fontossággal kezelik a mozit érintő kérdéseket. Hat-nyolc évvel ezelőtt a mozi erősen botrányhős volt, manapság a legkorszerűbb vetítéstechnikával kínálja pontosan azokat a filmeket, amelyeket a nagy mozihálózatok. A város talán egyetlen világszínvonalú kínálatot felmutató intézménye lett belőle, hála az üzemeltetéssel foglalkozó kollektívának és a támogatásokat, segítségeket nyújtó magánszemélyeknek, cégeknek, hivataloknak, önkormányzatnak, képviselő testületnek.

A politikai viccelődés ránk, a missziót teljesítő közösségre nézve megalázó és felettébb zavaró, visszataszító.

A város legnagyobb jelentőségű kulturális intézménye nem lehet vicc, gúny, vagy politikai üzengetés, karrier építés tárgya, alapja, témája. EZ A FAJTA POLITIKAI SÁRDOBÁLÁS MÉLTATLAN A MAGYAR FILMES KULTÚRA MÚLTJÁHOZ, JELENÉHEZ, JÖVŐJÉHEZ ÉS MÉLTATLAN A DUNAÚJVÁROSI DÓZSA MOZICENTRUMHOZ, MINT INTÉZMÉNYHEZ.

Ha valaki tenni szeretne a moziért, kérdezzen meg minket, szívesen bevonjuk az akciókba. Nálunk a dolgos kezeknek mindig jut lehetőség…

Amúgy pár hónapon belül megkezdődik a mozi épületének teljes körű felújítása. Mindez állami támogatással, komoly hivatalos szakmai szerepvállalással és a döntéshozók teljes körű egyetértésével. Minden egyes fázisba minket is bevonnak, a véleményünket, ötleteinket, tapasztalatainkat a megbízott csapat beépíti a koncepciókba, tervekbe, elképzelésekbe. Így azt tudom mondani, hogy az akció szervezői nyitott kapukat döngetnek. Talán érdemes lett volna előtte tájékozódni, mondjuk tőlünk. Azt hiszem, hogy nálunk senki nem tud többet a moziról jelenleg.

Kérem, hogy mindenki értse meg és tartsa tiszteletben a mozi, mint kulturális intézmény jelentőségét és a társadalmi helyzetét. Valamint az ebből fakadó lehetőségeket, vagy azok hiányát.

Mielőtt valaki politikai jelzőket aggatna rám, jelzem, hogy igen van politikai véleményem, meggyőződésem, DE ezt a bejegyzést a kikapcsolódni vágyó vendégeink, a mozikultúra, a kollégáim, a mozi segítői, támogatói tisztelete és a szakma iránti alázat íratta velem.

Kérem, hogy ezt az érintettek tartsák tiszteletben és a jövőben tartózkodjanak a mozi és a bármilyen jellegű vicceskedés, sárdobálás össze keverésétől.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat ha valaki egyszer nagyon sotet, akkor az bizony nem fog megvilagosodni mar soha a budos eletben...
Azt a marhanagy erofeszitest nem nagyon latni kivulrol a romos teglafalon,.. Mondhatnam en zsiros hajjal, keriteslec fogazattal, koszos ruhaban, budosen, hogy en vagyok am Marylin Monroe, eveket dolgoztam azert, hogy igy nezzek ki, es ne tessek velem szorakozni..
Sertodos bunko csapat, hat erofeszitsenek meg sokat, majd csak jutnak valamire.,..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Hat ha valaki egyszer nagyon sotet, akkor az bizony nem fog megvilagosodni mar soha a budos eletben...
Azt a marhanagy erofeszitest nem nagyon latni kivulrol a romos teglafalon,.. Mondhatnam en zsiros hajjal, keriteslec fogazattal, koszos ruhaban, budosen, hogy en vagyok am Marylin Monroe, eveket dolgoztam azert, hogy igy nezzek ki, es ne tessek velem szorakozni..
Sertodos bunko csapat, hat erofeszitsenek meg sokat, majd csak jutnak valamire.,..
nemkati
Mit kapott volna válaszul a kommentelő, ha nem azt írja, hogy az MKKP ültette a virágokat, hanem teszem azt a KDNP vagy a Fidesz? Mert ha ugyanezt, akkor azt mondanám, hogy ez az ember egy iszonyat sötét faék. Ha meg dícséretet, akkor simán egy se@@nyaló féreg.
Cefi
Elképesztően szánalmas. Olyan fideszes.
Sámannus
Van olyan segg amit ezek nem láttak közelről?
justhpeter
Csak azt nem értem, hogy ezzel a megnyilvánulással hogy lehet a kultúrára hivatkozni. Ez nem a kultúra paródiája ?
picike1
a kétfarku meg a több farku is elmehet viággá nem lesz itt semmi változás se , jobban jártok ha dolgozni mentek hajrá a munka
Peller Anikó
"Nagyon szeretnénk, ha a város mozija napi politikai játszmák színtere, tárgya lenne."

Akkor nincs is itt semmi probléma, vihar a kanálban.
alterego56
Az az érzésem hogy politikai ügyet a mozi üzemeltetője csinált a virágültetésből. Amíg ki nem derült kik ültettek addig még örültek is neki.
Cefi
@picike1: Már többen, többször szóltak neked te köcsög, hogy ne ugass ide magyatországra. Fasszpopó orbánbuzi vagy. Takarodj innen, te google-fordítós takonypóc.
szép új világ
Gondolom az nem okozott volna ennek a seggnyaló gorbánc bérencnek lelki törést, ha Soros plakáttal nyomják teli a rozzant kalyibáját!
picike1
@dr. prédikátor: neked meg mi abajod van velem te is ahatalomra törsz akkor hajrá te légy az akir először lépnek rá!
dr. prédikátor
@picike1: Picike! te törni matyar nyelv?nem tanulni meg jól nyelvet???te vagyol bozgor???hol te élsz???
picike1
@dr. prédikátor: melyik részetek fáj ha én magyar vagyok és igazi ám törzsgyökeres tudod ez van bizony és tudom mi ujság a faliujságban
Cefi
@dr. prédikátor: Milyen a kisköcsög dumája? Google fordítós kis buzi. Szerinted albán, vagy kazah ez a szarosszájú @picike1: szar?
nevemnick
,,EZ A FAJTA POLITIKAI SÁRDOBÁLÁS MÉLTATLAN A MAGYAR FILMES KULTÚRA MÚLTJÁHOZ, JELENÉHEZ, JÖVŐJÉHEZ ÉS MÉLTATLAN A DUNAÚJVÁROSI DÓZSA MOZICENTRUMHOZ, MINT INTÉZMÉNYHEZ."
Agyalágyult narancsos köcsög! A politikai sárdobálás nem tartozik a környezeti állapot tisztán tartásához! A mozitok környékét, (ha a fideszes polgármesteretek nem tudja teljesíteni kötelességét,) akkor a ti feladatotok azt megtenni helyette, és ez alapvető dolog. Ne hivatkozz a filmes kultúrára mert annak semmi köze ahhoz, hogy te egysejtűként a pártod által teremtett ganyéban lubickolsz.
quadrocopter
A primitivus szervilicus!
Addig, míg nem derült ki, ki tette oda a novényeket, hála és dicsőség, amikor meg kiderült, akkor fúúúúúúj!
Fél-ázsia? Nem bazze, hanem egész!
volvós
@picike1: 16:16
Már a qrwanyád sem volt madzsar...te meg csak a
véletlen müve vagy...inkább lenyelt volna :-))))
Gyuri Géderről
A Dunaújvárosi mozisok jól belehúztak. Mind ha csak a a büdös szájú rezsi Szilárdot hallottam volna.
picike1
@volvós: na figyelj te félnótás előszüris anyád lehetnék de hála nem az vagyok pusztulj el vagy meg
Desischado
Ekkora nyalizást, pfujj! Amíg nem derült ki, kik ültették a virágokat örültek neki. És rendbentartják a mozit?! Nekem nem úgy tűnik. Politikai ügyet meg ők csináltak, ahelyett, hogy megköszönték volna a Kétfarkúaknak a virágültetést! De hiába, nem látnak a narancsködtől!
Cefi
@picike1: 23.23 Hát akkor ritka nagy kurva lehetsz. Ha két éves korodban szülted volna, akkor te most nyolcvan vagy. Na takarodj haza irogatni te fapina.
lampa laz
Engem mindig megmosolyogtat, ha az utcán "nyomokban" látom az mkkp keze munkáját. Amellett, hogy esztétikus még figyelem felhívó is az adott problémára.
volvós
@picike1: :23
Mamóka...én egészséges, normális 70 vagyok !!!
Akkor te minimum demences 90...Hihihihi
kokopelli
@picike1: Neked biztos van még egy pár tesód! pl..pirinyó2, kicsike3,apró4... stb...stb!
Egyedül nem lehetsz ilyen hülye,mint ahogy itt kiderült! :=)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.