Áttörést sürgetett a magyar-egyiptomi gazdasági kapcsolatokban Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Magyar Nemzeti Kereskedőház által Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök budapesti látogatása alkalmából szervezett Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórumon.

Orbán: áttörés kell a magyar-egyiptomi gazdasági kapcsolatokban

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI 

"Most már a harmadik üzleti fórumunkat tartjuk, és (...) eddig komoly, nagy áttörést a két ország gazdasági kapcsolatában nem sikerült elérnünk" – mondta a kormányfő. Rámutatott ugyanakkor arra, hogy a két ország között politikai bizalmi kapcsolat alakult ki, vagyis "jó kiindulópontunk van egy komoly, nagy gazdasági áttörés eléréséhez", a két ország közötti gazdasági együttműködést nagyságrendekkel megnövelő "projekthullámhoz".

A miniszterelnök szavai szerint Magyarország rugalmas, támogató politikát és magatartást alakított ki Egyiptommal: "mi értjük az egyiptomiaknak azt a véleményét, amellyel elutasítják a belügyeikbe történő beavatkozást".

Az Öböl menti viszályra kitérve Orbán Viktor azt közölte: Magyarország elkötelezett a katari diplomáciai válság mihamarabbi, tárgyalásos megoldása mellett.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Inkább német, Brüsszel fennhatósága alatt legyünk, mint a török rabiga alatt, és az orosz "málenkij" robot sem hiányzik.Szóval nincs probléma azzal, hogy Orbán új otthonra talált, de a népesség azon részét, amelyiknek még mindig rokonszenvesebb az a hanyatló nyugat, nem lehetne kihagyni az új honfoglalásból?
Orbán mindig szívesen megy Kazahsztánba, Törökországba Egyiptomba... én meg Ausztriába, Németbe, Franciába Nem keresztezik az útjaink egymásét. Esetleg vele tarthatna a lelkesen bégető nyája is. Ha annyira nem tetszik nekik Európa...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ez az óhéber dumát már minden országban elmondta, DE SEHOL SE LETT SEMMI BELŐLE, csak a ráfordított SUSKA VÁLT KÖDDÉ!!!
justhpeter
Megbukott a keleti nyitás, most megbukik a déli nyitás. Északi nyitással - norvég, svéd, finn - meg nem is próbálkozik, mert reménytelen. A nyugat már ismeri, ott már hiába dörömböl. Szerintem most kellene abbahagynia.
eugen4402
Emlékezzen Orbán úr, a "magyarzemberek" Európához akartak csatlakozni, nem a harmadik világ sereghajtóihoz. Most van itt az ideje, hogy kikérje a ruhatárból kabátot-kalapot, és két rövid mondatban elköszönjön. Abháziában már várják a szálláscsinálók...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.