És Orbán Viktor sem. De segít rajta, ha fasisztázzák. Bokros Lajos kijelentette, hogy Orbán Viktor fasiszta. Én nem megyek bele a Magyarországon ilyenkor föllángoló szótári-definíciós vitákba, amelyeknek semmi tetejük nincs – de nem, a szó szokványos értelmében Orbán Viktor nem fasiszta (mint ahogyan mondjuk Madame Le Pen se az, meg Kaczyński se, meg Erdoğan se, meg Putyin se, meg Porosenko se). Van Orbán miniszterelnök úrral baj így is épp elég.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Gazsinak már tényleg elmentek hazulról

Igaz az ilyen jelzők vonatkozásában sohasem volt magánál

A nemzet nagy megmondó-embere a derék TGM, most a Bokros odavetett megjegyzésén rúgózik: „Bokros Lajos nem fasiszta - És Orbán Viktor sem. De segít rajta, ha fasisztázzák.”.
Hic & nunc nem röhögöm körbe csak felemlítem, hogy bizony a mi derék Gazsinkat nem zavarta, hogy régi barátját ok és értelem nélkül konzervatívnak nevezik, sőt ő maga is megtette többször is. S az is ismert, hogy hasonló lendületesen védelmezte régi cimboráját attól a tény-állítástól, hogy bizony antiszemita (pontosabban előszeretettel tesz antiszemita gesztusokat.)
Nos a derék ex-filozófus így indított: „Bokros Lajos kijelentette, hogy Orbán Viktor fasiszta. Én nem megyek bele a Magyarországon ilyenkor föllángoló szótári-definíciós vitákba, amelyeknek semmi tetejük nincs – de nem, a szó szokványos értelmében Orbán Viktor nem fasiszta (mint ahogyan mondjuk Madame Le Pen se az, meg Kaczyński se, meg Erdoğan se, meg Putyin se, meg Porosenko se). ”! =))
Ja és ha már csillogtatván franciás műveltségét ilyeneket írkod, hogy „ce grand esprit, c’est un chaos d’idées claires”. Amihez nem árt hozzátenni, hogy ki nem sz..ja le, hogy Gazsi a derék közíró miben ért egyet Bokros Lajos közgazdásszal, ráadásul az csak őt minősíti, hogy totál hozzáértéshiánya ellenére ki meri jelenteni, hogy „egyetlen szavával se értek egyet soha”. Tartok tőle, hogy az ő fejében dúl a, ráadásul nem is túl világos, gondolatok káosza. Ezért aztán nem csak egyetértése, hanem egyáltalán értése is hiányzik a Bokros gondolatainak!
Egyébként LePen elnök utóneve Marine! =))
Madácsi Pali
"Roger Griffin oxfordi fasizmus-kutató meghatározása szerint a fasizmus olyan politikai ideológia, amelynek fő elemei a nemzeti újjászületés mítosza, a populista ultra-nacionalizmus és a dekadencia mítosza. A két háború közötti időszakban ez az ideológia egy elit-vezetésű, de populista, felfegyverzett tömegpárt formájában manifesztálódott, amely a szocializmus és a liberalizmus ellenében határozta meg magát és céljául tűzte ki a nemzet megmentését a dekadenciától.

Az egyik legegyszerűbb használható definíciót Umberto Eco alkotta meg, aki szerint a fasizmus a nacionalista autoriter rezsimek gyűjtőneve. Ehhez szorosan kötődik a tömegmanipuláció, vezérkultusz, idegenellenesség, nacionalizmus, hatalomkoncentráció, az igazságszolgáltatás és sajtó központi irányítása, a tudományok megvetése." (Fasizmus - Wikipédia)

Ez utóbbi kritériumnak Orbán és rendszere maradéktalanul megfel.

Ha valami úgy néz ki mint egy kacsa, úgy totyog mint igy kacsa, úgy hápog mint egy kacsa akkor az kacsa!

A fasizmus kritériumainak mardéktalanul megfelelni nem vicc, és nem kacsa!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.