Csak a vizes világbajnokság után készül el az egyik szálláshelynek kijelölt Bibó Szakkollégium felújítása.

Nem készül el a vizes világbajnokságig az egyik szálláshelynek kijelölt kollégium, az ELTE Bibó Szakkollégium felújítása, amely a Fidesz bölcsője is volt – olvasható a 444 cikkében.

A Bibóra egyébiránt ráfért a felújítás a lap szerint, mikor bekerült a vizes vébé szálláshelyei közé, a FINA-törvény is érvényes lett rá, vagyis itt sem kellett a sürgősségre hivatkozva nyílt pályázaton kiválasztani a kivitelezőt, hanem a felújítást a Penta Industry kapta meg 405 millió forintért.

A Penta Industry több más beruházással egyetemben a vizes világbajnokság ideiglenes szinkronúszó-medencéit is építi a Városligeti-tóban, összesen 4,9 milliárd forintért. 

De a fejlesztési miniszter szülővárosában, Kisvárdán is ők építik az új focistadiont, valamint Tállai András Nemzeti Adó- és Vámhivatalt felügyelő államtitkár szülőföldjén, Mezőkövesden egy sportszállót. Mindezeket szintén közpénzből.

A cikk szerint eredetileg május 31. volt a határideje a műszaki átadás-átvételnek, ám ezt augusztus 17-re módosították – két héttel a világbajnokság vége utánra. A csúszás miatt viszont kötbért nem szabnak ki.

Ám nemcsak ezzel van probléma, hanem azzal is, hogy elvileg a szakkollégium belsejét is új bútorzattal látták volna el, de erre hirtelen nem lett pénz, ugyanis kiírtak egy közbeszerzést, de azt egy héttel később vissza is vonták. 

A 444 cikke szerint abból sem lett semmi, hogy a Bibó Szakkollégiumot napelemekkel szereljék fel, valamint hogy videó-megfigyelő és beléptetőrendszert építsenek ki.

Egyelőre nem tudni, hogy a belső felújításra szánt 300 millió forint sorsa mi lesz, egyáltalán felhasználják-e úgy, hogy a vizes világbajnokságról már lekéstek az építők, a beígért fitneszerem helyén egy nagy gödör van egyelőre.

"Az nagyobb csoda lenne, ha itt ősztől kollégisták laknának. Az pedig elég klasszul nézne ki, ha végül évtizedes használt bútorokkal rendeznék be a felújított kollégiumot" – olvasható a cikkben.

A 444 megkereste a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-t, de egyelőre nem válaszoltak nekik.

(Címlapi kép: Google Street View)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Akkor bővíteni kell azon építőipari cégek számát, akik le adják a sápot a kleptokrata fidesz szarházi bandának. Úgy látszik a meglevő cégek kevésnek bizonyultak, akik tejelnek. A végén még úgy járunk a Bibó Szakkollégiummal, mint Hitler szülőházával, hogy zarándokhellyé válna és inkább lebontsák. A fidesz szülő háza meg idővel közutálattá válik és a polgárok úgyis elbontanák, ezért javaslom, hogy inkább fel se újítsák, bontsák le.
quadrocopter
Na wazze, az "erős, büszke, európai(?) Magyarország" nem képes határidőre felhúzni egy vityilót sem?
Mészáros már hatot felhúzott volna, mert ebben is otthon van a polihisztor!
Kookas
lehet hogy ez jó hír mert ami idáig elkészült az mind selejtes lett egy szóval szar.
bencemacska
Én négy évig laktam abban a kollégiumban, akkor még nem az ELTE-é volt. 1962-ben vették el a BME-től a külföldi diákok részére.
Igazán visszaállíthatnák a 8 személyes szobákat a vaságyakkal!
lusta
@Kookas: Tiztelettel kérdeném, ami nem készült el időre az jó lett?
Kookas
@lusta: ami nincs kész -nem készült el az se jó se rossz nem lehet ugye??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.