Aláírásgyűjtésbe kezdtek Kozármislenyben, hogy a visszakerüljön a pedofília gyanújába keveredett, és a papi hivatásról lemondott plébános a kisvárosba.

Több száz aláírás gyűlt már össze a baranyai Kozármislenyben, hogy visszakerüljön a kisvárosba G.K. atya, aki tavasszal önként mondott le hivatásáról, miután egy évekkel ezelőtti eset kapcsán felmerült egy kiskorú veszélyeztetése. 

Akkor a Pécsi Egyházmegye püspöke arról írt egy közleményében, hogy egy gimnazista fiúval folytatott kapcsolata miatt adta vissza a reverendát a pap, egy szülő feljelentést is tett ellene kiskorú veszélyeztetése miatt. 

A rendőrség az ügyben nyomozott, majd megszüntette az eljárást – olvasható az atv.hu cikkében.

Azóta aláírásgyűjtés folyik a kisvárosban, amely mellé még a polgármester is odaállt. Bíró Károly az atv.hu-nak ezt azzal magyarázta, hogy addig egy szót sem hisz el a rágalmakból, amíg azt nem bizonyítják feketén-fehéren. Azt, hogy több száz aláírás már összegyűlt, azt a polgármester példátlannak nevezte, ilyen nem volt az elmúlt 15 évben szerinte.

A polgármester úgy értesült, a volt pap visszavenné a reverendát, ha bizalmat kap a hívektől és az egyháztól, és hogy egy most folyamatban lévő vatikáni vizsgálaton múlik a dolog.

A cikk szerint a településen sokan tudtak a gimnazista fiú és az atya kapcsolatáról, nylt titok volt, de ennek ellenére is sajnálják, hogy az atya elhagyta a hivatását és a települést.

A Magyar Kurír katolikus lap közben arról írt, hogy Udvardy György megyéspüspök augusztus elsejei hatállyal a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola volt rektorát, Cziglányi Zsoltot nevezte ki Kozármislenybe plébánosnak.

(Címlapi kép: pixabay.com)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@CsipkeRózsa: Mint a doki aki a haldokló rákosokat is lenyúlta 200 ezerrel. A bíróság meg eltiltás helyett tovább engedte praktizálni, mert kevés az orvos. Mondjuk ez nem magyarázza, hogy Farkas Flóri miért nincs még rács mögött. Talán kevés a cigány?
kokopelli
Ő volt az aki annyira meglepődött a hamis állítás hallatán,
hogy kiejtette az öléből a kis ministránsfiúcskát! . :=(
Zeta
Érdekes erkölcs! Tudták a faluban , a kapcsolatukról , mégis visszavárják.
human
@Zeta: De ha egy meleg pár kéz a kézben végig menne az utcán egyből felháborodnának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.