A 2010-es kampányban alacsony áron kapta a Fidesz meg a plakáthelyeket, az MSZP ezért választási csalás miatt feljelentést tesz. Azért csak most, mert nemrég derült ki az ügy.

Feljelentést tesz a Fidesz ellen az MSZP a 2010-es választás alatt elkövetett csalás miatt. A szocialisták a választás rendje elleni bűncselekmény, valamint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetkezetben elkövetett csalás gyanúja miatt jelentették fel a kormánypártot - olvasható a hvg.hu cikkében. 

Az MSZP szerint ugyanis ebben az évben rendkívül olcsón kapták meg a plakáthelyeket Simicska Lajostól (aki akkor még a Fideszt támogatta).

Nyakó István MSZP-s sajtófőnök azt mondta: a Fidesz 63 millió forintos plakátköltéssel nem tud elszámolni, amivel 120 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek, a pártoknak ugyanis kétszeresen kell visszafizetniük kampánykeretük túllépését. Szerinte amit a Fidesz tett, az az egyik legjobban dokumentált választási csalás lehetett.

Az ügyre úgy derült fény, hogy múlt héten a 24.hu megírta, 2010-ben rendkívül olcsón jutott plakáthelyekhez a Fidesz, ráadásul a lap szerint mindeközben a valós összeg egyharmadát jelentette csak a párt az Állami Számvevőszék felé.

A Fidesz erre egy közleményben annyit reagált, hogy az MSZP még mindig nem tette túl magát a 2010-es választási vereséget.

(Címlapi kép: malker.blog.hu)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Még egy feljelentés, ami Polt fiókjában talál végső nyughelyet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
"A Fidesz erre egy közleményben annyit reagált, hogy az MSZP még mindig nem tette túl magát a 2010-es választási vereséget."

Ha az ügy tiszta, akkor tessék a nyilvánosság elé tárni. Simán el kell számolni a kampányköltéssel, nem azon rugózni, hogy ki nem tudja magát túltenni 2010-en.
De, ez nem megy a Fidesznek, saját törvényeit sem tartja be! Akkor...
namihami
Pintyéren és Poltpoton kellene túljutnia a feljelentésnek?
Mint Szálasinak a főtárgyaláson.
Jozefina
Én úgy gondolom, hogy itt választásokkal nem lehet kormányt váltani. A fidesz-kdnp magára szabta a választási törvényt. Putyin besegít a választások meghamisításába...stb. Más kell!!!
division
@Mirabilis: Mert mindenkinek a húsos fazékra fáj a foga, miért is fognának össze?
sokanvagyunk
Gondolom a céljuk: az eredeti állapot visszaállítása - talán még az azóta elhunytak is feltámadnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.