Az űrhajózási gyűjtemény például vidékre kerülne. Új múzeumépületet is építenek majd.

Mindenképpen barnamezős beruházásban, lehetőleg valamilyen kevéssé hasznosított vagy teljesen kihasználatlan vasúti területen épülhet fel az új Közlekedési Múzeum. A tervek szerint komoly profiltisztításra készül a múzeum vezetése, amiből más kiállítóhelyek, tárlatok is nyerhetnek. A folyamat végére akár több izgalmas kiállítás is létrejöhet – mondta a Magyar Időknek a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója.

Feldarabolják a Közlekedési Múzeumot, az űrhajózási gyűjtemény Farkas Bertalan szülőfalujába kerülhet

(Fotó: Wikimedia)

Vitézy Dávid szerint egyelőre nem tudni, mikor nyílhat meg az új Közlekedési Múzeum, jelenleg az egész projekt az újratervezési szakaszban tart. A városligeti helyszínről ugyanis kiderült, hogy még föld alatti bővítéssel sem lehetne ott elhelyezni a megújuló tárlatot.

A lap szerdai számában megjelent cikk szerint jelenleg a lehetőségeket vizsgálják, a végeredményről Vitézynek szeptember végéig kell jelentést készítenie a kormány számára. Most korábbi vasúti ingatlanokon néznek körül, az egyik lehetőség a MÁV korábbi telephelye, az Északi Járműjavító dízelcsarnoka.

A Városligetben körülbelül kilencezer négyzetméter volt a nettó kiállítótér, ennél maximum kétszer nagyobb lehet az új – mondta Vitézy Dávid, hozzátéve: a városligeti épület inkább alkalmas az intézményhez tartozó Műszaki Múzeum otthonának, ahol a magyar feltalálók és a hazai innováció történetét lehet bemutatni.

A HÉV-ek állami kezelésbe adásával a BKV által működtetett tömegközlekedési gyűjtemény "területen kívül" maradt. Ennek sorsáról Vitézy Dávid azt mondta: a víziója az, hogy minden mozgásképtelen jármű kerüljön a Közlekedési Múzeum új központjába, és minden olyan jármű, amely működik és tud utast szállítani, a BKV nosztalgiajárat-flottájába.

Az űrhajózási gyűjteményről szólva közölte: nincs ellenére az, hogy a Közlekedési Múzeum birtokában lévő műtárgyak, relikviák az első magyar űrhajós szülőfalujába, Gyulaházára kerüljenek.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nagyszerű, ez is olyan lesz mint a szolnoki repülő múzeum amíg a reptér mellett volt általában sokan voltak, most egy részét elköltöztették Szolnokon valahová, de sok gép ott maradt mert egyben nem lehet átvinni pl. IL 18.
Eladott Ország
Beütöttem a nevét a keresőbe és kiderült, hogy mi lehet a nagy karrier hátterében.
"..Orbán Viktor édesanyjának testvére Vitézy Lászlóhoz ment feleségül. Ahhoz a Vitézy nevű dokumentumfilm rendezőhöz, aki, legyen bármilyen kormány is hatalmon, soha nem lett kegyvesztett. Sőt, amikor a Magyar Televízió, a „közszolgálati”, külsős alkotóinak nem tudott fizetni, Vitézy megkapott minden petákot. S most is ott ül a húsos fazék körül, az ő szava szent, amikor az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) pénzeket oszt a filmeseknek. Az ő lánya Vitézy Zsófia, aki HírTV-s műsorvezető, a Magyar Nemzet rovatvezetője, a jobb sorsra érdemesült „Reform” című hetilap egykori főszerkesztője. A hetilap az ő „uralkodása” idején ment csődbe. Nem mellesleg, Orbán egyik gyermekének keresztanyját is tisztelhetjük benne.
Vitézy László második felesége Hankiss Ágnes, aki jelenleg a FIDESZ európai parlamenti képviselője, s akinek édesapja az 1990-ben meghalt, zsidó származású Erdős Péter volt, aki egyébként, élete fénykorában a Magyar hanglemezkiadó Vállalat tejhatalmú uraként tevékenykedett a Kádár rendszerben. „Édesanyja Köves Erzsébet, aki a Nagy Imre perben meggyilkolt Losonczy Géza titkárnőjeként került száműzetésbe 1956-ban, az akkor hatéves Ágnes nevű kislányával, a romániai Snagovba. Első férje, Hankiss Elemér, aki után felvette a Hankiss Ágnes nevet. Hankiss Ágnes második férje Vitézy László filmrendezővel közös gyermekük Vitézy Dávid, a VEKE szóvivője, a BKV Felügyelő Bizottságának volt tagja.”.."
Eladott Ország
Hazánk közvéleménye többnyire balkáni, harmadik világbeli jelenségnek tartja a nepotizmust, vagyis azt a jelenséget, amikor a hatalom legfelsőbb birtokosai a saját hozzátartozóikkal töltik be – érdemtelenül – a magas vezetői tisztségeket. A közvélekedés szerint ez a gyakorlat országunkra nem jellemző, ám érdekes módon mégis vannak családok, amelyek tagjai minden rendszerben és kormány alatt sikerre, érvényesülésre, jól fizetett irányítói pozíciók megszerzésére ítéltetnek. A Vitézyek között két milliárdos üzletember is található, akik a szociálliberális kormányok alatt is megőrizték befolyásukat, gyarapították vagyonukat. Hankis Ágnesünk második férjének első felesége pedig Orbán Viktor édesanyjának a testvére. Közös gyermekük Vitézy Zsófia újságíró, aki Orbán Viktornak unokatestvére, míg Hankiss Ágnes fiának, Vitézy Dávidnak a féltestvére. Ez a kapcsolatrendszer is jól mutatja, Hogy Hankiss Ágnes Dávid fia szinte beleszületett a sikerbe " Úgy látszik Dávidkát sem sikerül "területen kívül" tartani a főigazgatói poszttól.
ittott
Űrhajós kiállítást a Nyírségbe tanyára. ugyan ki megy oda ezért?
hát igen. komcsik reptették.
Kádár elvtárs születésnapján.
jajajajaj
kérdezem. miért nem a föld alá teszik?
Pálinkafőző Rézüst
A Berci gyerek azt is elissza...
Ezek az aranyból is szart csinálnak...
Eladott Ország
@Pálinkafőző Rézüst: Berci 1995-ben dandártábornokká nevezték ki, és a Magyar Honvédség repülőszemlélő-helyettese beosztásba helyezték. 1996–1997-ben légügyi attaséként dolgozott volt Washingtonban, de ittas vezetés miatt, a diplomáciai botrányt elkerülendő el kellett hagynia állomáshelyét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.