Csak az utolsó pillanatban dönti el a BRFK, hogy lesz-e kordon a szombati Budapest Pride-on. A szervezők nem szeretnék, mert szerintük jogsértő a gyakorlat.

Csak az utolsó pillanatban dőlhet el, hogy az idei Budapest Pride résztvevői kordonok közt tartják meg a menetet, vagy kordonok nélkül. 

A BRFK ugyanis az utolsó pillanatig fenntartja a mérlegelés jogát, a kordonok bevetését a várható ellentüntetőktől és rendzavaróktól teszik függővé, ennek kockázatáról előzetesen a társszervektől is informálódnak. 

A Pride szervezői az idei, most szombaton tartandó menetük előtt nyilatkozták több helyen is, hogy nem kérnek a kordonból, mert jogsértőnek tartják a gyakorlatot. 

Erről egyébként az ombudsman is kiadott egy állásfoglalást, hogy a szólás- és gyülekezési szabadságot sérti, hogy a menet résztvevői kordonok közé vannak szorítva. 

(Magyar Nemzet)

(Címlapi kép: pixabay.com)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Kordon, minek?
Mintha nem mindig lenne balhé, így könnyebb lesz.
qxy
Segiccsk gyökerek???
Nem kell. mert a vonulást egy stadionban lesz meg tartva és aki látni akarja az mehet aki meg nem az nem megy . ilyen eccerű gyökerek. Ja, Ha nem tetszik, akkor nincs menet . Mert hidd el az egész város nem kíváncsi hogy mekkora köcsög vagy Én ezt mondanám nekik oszt el lehet vonulni már csuknám is be az ajtót.
Meg van oldva.
Biztosítottam a védelmet,
Nem volt fennakadás,( csak a köcsögöknek,)
Nem volt zavargás,
Na számoljunk csak mennyi is jött be?
justhpeter
@qxy: Már teljesen Észak-Koreában érzed magad ? Még nem tartunk ott, de már jó úton vagyunk arrafelé.
qxy
@justhpeter: Mért? Nem lenne ez a legegyszerűbb megoldás? Amúgy is .pl. ha van egy film amibe puszi van , az korhatáros. A buzikat meg nézheti mindenki hogy vonaglanak a magamutogatós állatok? Ne értsetek félre, nincs kifogásom ellenük, csinálják, amit akarnak de ne nyilvánosan.
Jozefina
Így is lehet csinálni!!!
www.youtube.com/watch?v=RWfTcqjBx-k
www.youtube.com/watch?v=tSSVVS32eDo
www.youtube.com/watch?v=Frkz3S3uGIY

és még lehetne folytatni. Vidám, szórakoztató felvonuló tömeg és még nagyobb néző közönség, mindenféle korlát és korlátozottság nélkül. Csak egy picit körül kell nézni a nagyvilágban!!!
namihami
@Jozefina: Körül kéne nézni, de főleg a kishazánk néhányezer lakosát és szellemi vezetőit a helyszínnek még a közelébe se engedni. Nem a felvonulókkal van a baj. Azok sétálnak, a felheccelt csürhe a gond.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.