Kedden hazaérkezett Törökországból a becsődölt Green Holidays utazási irodával utazó több száz magyar, egy család mesélt tapasztalataikról.

Kedden érkezett haza a Törökországban a Green Holidays utazási iroda becsődölése miatt kint ragadt magyarok első nagyobb csoportja, egy család mesélt a Borsnak a kinti körülményekről.

Az egyik család szerint – akik állításuk szerint négy főre egy hétre 800 ezer forintot fizettek ki – vasárnap értesültek az utazási iroda csődjéről, hétfőn délután a hotel személyzete lezárta a szobáikat, így fürdőruhában ácsorogtak egy ideig, míg a szálláshely vezetősége felajánlotta, hogy kedvezményesen megvehetik azokat a szobákat, amikről ők úgy tudták, hogy egy hétre előre ki van fizetve. 

A család állítása szerint már hétfőn felhívták az ankarai nagykövetséget, ahonnan semmilyen segítséget nem kaptak, még arról sem tájékoztatták őket, hogy "lesz-e repülőjáratunk, illetve a je­gyünket lefoglalták-e".

A család állítása szerint voltak olyanok, akik nem tudták kifizetni a maradék két napra a szállást (szerdáig vették meg az utazást, de hétfőn kirakták őket a szobákból, mondván, a Green Holidays csak öt napot fizetett), ők az utcára kerültek. 

A Bors cikke szerint teljes szobaárat fizetettek azokkal is, akik hétfő éjjel a szállodák halljában töltötték el az időt szállás, tisztálkodási lehetőség nélkül. 

A Green Holidays török partnercége egyébként kedden azt közölte, hogy a plusz szállásdíjakat vissza fogják fizetni a turistáknak.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 2.5/Photographer1)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Én nemigazán tudom sajnálni az ilyen "jóüzlet beszállni" hülyéket.
Olyanok, mint a CHF hitelesek, akik még a közjegyzői díjat is személyi kölcsönből fedezték. :)
elnyomott
Igy jár, aki orbán-baráti országba megy nyaralni.
Nessy
Ejnye, pár nappal előbb Orbánék hazahozhatták volna a kint rekedteket!
Azért, ha ilyen marha nagy a szerelem és barátság, talán segíthettek volna a "barátok".
A konzul meg mit csinál ott kint? Felveszi a fizetését?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.