Kedd délelőtt a ligetvédők nem engedtek egy ponton túl, jöttek a rendőrök. A civilek most azt próbálták megakadályozni, hogy platánokat emeljenek ki a helyükről és vigyenek máshova. Egyikük a munkagéphez bilincselte magát, majd délután elszabadultak az indulatok, láncolás és kordonbontás, avagy a ligetvédők megvédték a fákat.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
www.facebook.com/450896041690521/videos/1005436286236491/
Még egyszer: egy 100 éves platánt nem lehet gyeptéglával pótolni! Ha egy 100 éves fát
gyeptéglával pótolsz, akkor nem nő, hanem csökken a zöldövezet. A zöldövezet akkor sem nő a gyeptégláktól, ha nem vágod ki a fát. De mert ki fogod vágni a fát és izomból, csakazértis
átülteted, arra a fára majd lehet mutogatni, hogy a ligetvédők miatt pusztult el (lásd Moszkva Széll Kálmán tér, ahol az újonnan ültetett fák is elpusztultak a betonban). Ezek nálatok
a szakmai érvek és a hasznos, tisztességes munka helyett bevetett kommunikációs szarelkenés. Az igazság az, hogy az egész érvelés – úgy ahogy van – szégyenteljes és aljas. Az igazság az, hogy betont akartok önteni egy közparkba. Hogy ezt erőszakkal, érdemi egyezetés, valamint komolyan vehető tervek nélkül, félnáci kubatovistákkal teszitek, további probléma. Az, hogy erről a szégyenlistáról kihúztok egy tételt (valójában dehogy), nem változtat a helyzeten. Ez az egész nem csupán a ligeti fákról, meg a térkőmániátokról szól, hanem például arról is, hogy mi lesz azzal a föld alá tervezett további betontengerrel és giga-garázzsal, hogy annak milyen hatása lesz a növényzetre és a környező lakóépületekre. Megannyi kérdés megnyugtató válasz nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.