Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros György-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán a Felvidéken zajló Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán.

Kövér László, aki kérdésekre válaszolva a világpolitika elmúlt egy évét értékelte, illetve a jövő évi választásokat megelőző időszak várható eseményeiről beszélt, utóbbiról azt mondta: idén ősszel "forró időkre kell készülni" a magyarországi ellenzék és a Soros-féle, úgynevezett civil szervezetek összefogása miatt.

"Megpróbálnak majd egy olyan hangulatot kialakítani, amiben mindent fölülír a polgárháborús pszichózis"

- jósolta Kövér László, aki szerint az ellenzék így akarja majd elterelni a figyelmet saját alkalmatlanságáról, s ezt a "piszkos munkát" a Soros-féle szervezetek aktivistáival végezteti el.

A házelnök kifejtette: a hangulatfokozásra azért is szüksége van az ellenzéknek, hogy ilyen módon próbáljon olyan közhangulatot kialakítani, amelyben a választók mindenképpen szükségét érezzék a változásnak, a Soros-féle szervezetekre pedig azért van szükségük, mert – mint mondta – "egy magát demokratikusnak definiáló pártnak nem áll jól, hogy nyílt törvénysértésre, utcai zavargásokra buzdítson.

Kövér Lászó az ellenzék és a Soros szervezeteinek koalíciójától félti a demokratikus intézményrendszert

Fotó: Krizsán Csaba/MTI

Kövér László megjegyezte: nem Magyarország az első "kísérleti terep", ahol kívülről avatkoznak be annak érdekében, hogy "potens ellenzéki pártok" hiányában letaszítsák a kormányról azokat, akik demokratikus választásokon jutottak oda. Rámutatott: az ilyen manipulatív módszerek kivédése miatt meg kell mutatni, kik állnak az ilyen kezdeményezések mögött, s azt is, hogy milyen célokat követnek.

Az Országgyűlés elnöke a világpolitika elmúlt egy évét értékelve úgy vélekedett: minőségi változás nem ment végbe, viharos, de mégis unalmas volt az elmúlt egy év. Kiemelte: az Orbán Viktor miniszterelnök által előre jelzett "lázadás éve" elkezdődött, és folyamatosan zajlik, ám az is igaz – mondta Franciaországra utalva –, hogy vannak országok Európában, ahol a régi rend hívei új erőre kaptak.

Donald Trump amerikai elnök megválasztásával kapcsolatban Kövér László azt mondta:

a Trump-jelenség olyan léptékű változásokkal kecsegtet, ami a változtatások ellenlábasait egy "végső harcra" késztette, s megmutatkozott az is, hogy az Egyesült Államok mint nemzetállam csak eszköz azoknak a kezében, akik valamilyen "nehezen megfogalmazható" érdekeket próbálnak megvalósítani.

Kövér László hangsúlyozta: a nemzetállamok lebontásával a demokráciát veszélyeztető erők Európában is jelen vannak. Hozzátette: egy európai egyesült államok megvalósítása tragikus következményekkel járna, olyanokkal mint például a bejáratott politikai intézményrendszerek lebontása.

A házelnök az illegális migrációról is beszélt, azt "európai népességcserének" nevezve, és azt mondta: nem látja esélyét, hogy az európai politikusok részéről ennek a kérdésnek a megítélésében valós nézetváltozás állna be, pedig az "nagy megkönnyebbülés" lenne.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"egy magát demokratikusnak definiáló pártnak nem áll jól, hogy nyílt törvénysértésre, utcai zavargásokra buzdítson."

Aha, Kovér, ahogyan a bandád csinálta 2006-ban! A parlamenti kordonbontás milyen dzsembori volt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
"egy magát demokratikusnak definiáló pártnak nem áll jól, hogy nyílt törvénysértésre, utcai zavargásokra buzdítson."

Aha, Kovér, ahogyan a bandád csinálta 2006-ban! A parlamenti kordonbontás milyen dzsembori volt?
Nessy
@quadrocopter: meg a Kossuth téri happening? A délutánonkénti Fidesz szónoklatok nem uszítás volt? Vagy akkor ellenzékben nekik ez jogos és torvényes volt? Szánalmasak!
hetöndöe
Megpróbálkozom ezen sötét suttyó Kötél Laca szavainak értelmezésével.Ha én téged tökön rúglak Laca,az egy égbekiálltó,demokráciaellenes bűncselekmény a szent nemzet ellen,ha te rúgsz tökön engem,az csak egy véleménynyílvánítás?Még egy kérdés Laca.Tényleg ennyire retardált a szavazótáborotok,hogy ezt el is hiszi?...és tényleg.:-)
a helység kalapácsa
Ugye látod, hogy mennyire aljasan undorító ember, ez a kövér lászló?
Ők erre készülnek, mert igazából vesztésre állnak (olyyan útra léptek, amin csak előrefelé lehet haladni, de az előre náluk az a teljes sötétség, a felperzselt föld), és csak így tudnának szükségállapot kihirdetni, és tényleges diktatórikus eszközökkel mindent elfojtani.
A mostani plakátkampány is ennek a provokációnak a része - kiprovokálni a polgárháborús hangulatot; és míg a polgároknál nincs semmi, ezek dugig fel vannak fegyverkezve, és képesek magyarokat is ölni, hogy megtartsák a hatalmukat - A FIDESZ KÉPES MAGYAR EMBEREKET ÖLNI, HOGY MEGTARTSA A HATALMÁT!!!

Ezzel feküdj, és ezzel ébredj, te magyar, aki szerint nem fontos a 2018-as választás, és inkább el sem mész szavazni.
a helység kalapácsa
Talán nem vetted észre, vagy ha észre is vetted, nem tulajdonítasz neki jelentőséget, de megjelent egy hír, ami szerint a lengyelek 51%-a akkor is elutasítja a menekültkvótát, ha ez azzal járna, hogy Lengyelország kilép az EU-ból.
Szerinted ez miért jelent meg nálunk?
Mit készít elő?
Minek ágyaz meg?
És ezzel párhuzamosan diktátorok garmadája látogat Magyarországra, akiknek orbán nyalja a seggüket?
orbánék, ha újra nyernek, a következő négy évben - főleg, hogy már pénzt sem kapnak - kivezetik az országot az EU-ból, és bevezetik azt a fajta elnöki rendszert, amit Törökországban bevezettek.
Neeem, nem népszavazás útján, hanem a jól bejáratott nemzeti konzultáció útján.

1984
karma1
Szoval ez a taho hazmester mar most TUDJA, hogy osszel zavargasok lesznek...Nana, ha ok csinaljak, akkor biztosan...
nezelodo
Már régóta gyanítom, hogy ezek a rendkívüli állapotra hajtanak, a választás előtt. Másként kétséges a hatalmon maradásuk, és rettegnek az elszámoltatástól. Jogos a majré a magukat übermenschnek képzelő dakoták között.
karma1
@nezelodo: En nem gyanitom, TUDOM, miutan mar nem tudnak mit kitalalni a valasztasi torveny modositasara, hogy osszejojjon a megfelelo szamu szavazat, inkabb azt fogjak csinalni, hogy PONT addigra, mikorra a szavazas lenne, addigra szuksegallapot lesz elrendelve, tehat elmarad a szavazas, es igy automatikusan marad a kormany, amelyik kihirdette a szuksegallapotot.
Kivancsi volnek, hogy mit mond az Alapkatyvasz arra az esetre, ha szuksegallapot van elrendelve - a valasztasokra? Ezt pl. Te is meg tudnad nezni, en nem igazan tudom, hogy hol kene keresgelni, ill, nincs hozza idom, turelmem.
Ha a torveny egyertelmuen kimondja, hogy szuksegallapot eseten a regnalo kormany marad automatikusan 4 evig, akkor a fejemet ra merem tenni, hogy keso oktober-novemberben - de mar karacsony elott !- bevezetik a szuksegallapotot, az a 6 honapjaval eppen kitart a szavazas idejeig, es maris meg van oldva a szavazasi eredmeny kerdese, valamint senkinek nem kell semmivel sem magyaraznia, miert rendelte el a szuksegallapotot. Ennel ravaszabb es szemetebb eljarast nem is lehetett volna kitalalni.
Ezt meg az a tetves finkelstein sugallhatta a takony-habonynak, aki rogannal vegigcsinalja a hozzatartozo kampanyt. Addigra a civilszervezetek bedaralva, botka kivereztette az osszes hasznalhato baloldali erot (igaz, kozben maga is elverzik, de kit erdekelne, hiszen o meg mindig vissza tud menni a sajat Szogedebe uralkodni), es ugyebar kover meg a tobbi g.ci mar most felfegyverzi magat, es figyelmeztetget ELORE az oszi "zavargasokra".
Aki ezt nem latja a mai magyar valosagban, az vakon tapogat...
lampa laz
Hol van itt demokratikus intézményrendszer te barom? Ha nem lennék elkeseredve, tán nevetnék is rajt. Erősen készültök az őszre és ez azt mutatja, h ti fogjátok kirobbantani a balhét a bűnözőkből verbuvált seregetekkel. Nagy valószínűséggel @karma1: jól tapintott a lényegre, a szükségállapot bevezetésével.
nezelodo
@karma1: Ne viccelj, honnan tudná az emberek többsége, mi zajlik a hatalom csúcsán? Ők csak a ferencjóskás, (minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve) közszolgálatilag gúnyolt csatornákat tudják nézni, hallgatni, aminek az automatikus megjelenését is szabályozták a csatornakiosztásban. ma már a jobbikos kiadványok (városi lapok is egész oldalon jelentetik meg a kék plakátokat, és ontják a fidesz szellemiségű irományokat. Megvalósult az egészpályás letámadás fiatal demokrata módra. Hiába a fő fő irányítók használható tapasztalatot szereztek a megye rettegett pártállami vezetőjének szolgálatában, ki kiterjedt családjával, vagy személyesen, mások felkapaszkodva, másokon átgázolva.
Perwool
A mindenit! Ki-mint él úgy ítél...
Választások helyett szükségállapot!
Független köztársasági elnökünk már alá is írta a nyári szabi előtt.
Orbán és bűntársai, (köztük Kövér) a szocializmusban szocializálódott politikusok, akként is viselkednek.
karma1
@nezelodo: @lampa laz: Asszem, erdemes felfrissiteni ujra ezt a problemat, amit ez a jol osszeszedett cikk is targyal: kulonos tekintettel a mediak es az INTERNET korlatozasara (szukseg eseten 60 napos szuksegallapot bevezetesere van lehetoseguk), Tavaly meg ezeket szigoru feltetelekhez es 2/3-os parlamenti tobbsegi szavazathoz kotottek, de attol felek, hogy orban mara leszarja, hogy ki mibe egyezik bele (lasd a plakattorveny lefokozasat 2/3-os bol feles torvenyre).
Szoval olvassatok ujra, es azt javaslom mindenkinek, hogy legyen keszpenze, mindent mentsen el egy hardware-re a szamitogeperol, es legyen mindenkinek azert is egy "back up" (tartalek) olcso telefonja, tranzisztoros radioja, es minden, ami aramszunet esetere kellhet egy csaladnak. (Uzemanyagot is korlatozhatjak!) Na es persze rengeteg ivoviz, es viznelkuli kezmoso zsele...
nepszava.hu/cikk/1082156-akar-kijarasi-tilalmat-is-elrendelhetnek-majd-orbanek
GYanitom, hogy emiatt az osszel "varhatoan" kitoro eroszakos cselekmenyek miatt kellett inkabb bejelenteni mindenkinek a feltoltokartyas telefonjat.
Szemet egy banda, megerettek a kilovesre...(Aramszunet eseten nem mukodnek az elektronikus kasszak, bankkartyak, ezert kell a keszpenz)
Hellcat
Köteles te pöcs...te meg az egész kibaszott fideszes maffiózó preputtyotok SOHA a büdös életbe nem fogtok tudni letenni annyit az asztalra mint Soros...mert ő azért tudod támogatta az országot...egyetlen bűne talán az, hogy titeket is támogatott. Jöhet pár tény akkor:
Kilenc tény Magyarországról és a Nyílt Társadalom Alapítványokról:

1.
1985 és 1995 között a Magyar Soros Alapítvány több mint 4 millió dollárt fordított arra, hogy könyvtáraknak, kórházaknak és más közintézményeknek fénymásoló gépeket szerezzen be, amellyel hozzájárult ahhoz, hogy az állami ellenőrzés dacára is megvalósulhasson a gondolatok és információk szabad áramlása.

2.
• 1991 és 1996 között az alapítvány több mint 5 millió dollárt fordított arra, hogy több tízezer általános iskolás gyermek ingyenesen juthasson reggelihez akkor, amikor számtalan család gazdasági nehézségekkel küzdött a kommunizmust követő átmenet időszakban.

3.
• Az 1990-es években az alapítvány az egészségügyi ellátás korszerűsítését célzó nagyszabású programot támogatott, amelynek keretében ultrahangos diagnosztikai szkennerekkel sikerült ellátni Magyarország több kórházát.

4.
• 1997 és 2004 között, amikor a hajléktalan emberek között ugrásszerűen megnövekedett a TBC-megbetegedések száma, az alapítvány a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal való partneri együttműködés keretében 40,000 ember szűrővizsgálatát tette lehetővé.

5.
• A Nyílt Társadalom Alapítványok anyagi támogatásának köszönhetően több mint 3200 magyar – többek között Orbán Viktor miniszterelnök – kapott lehetőséget külföldi tanulmányokra.

6.
Alapítónk, Soros György több mint 250 millió dollárt adományozott a Középeurópai Egyetem (CEU) létrehozására. A Nyílt Társadalom Alapítványok ösztöndíjával eddig több mint 2100 magyar diák tanult a CEU-n.
Hellcat
Folyt.:
7.
• 2010-ben a Nyílt Társadalom Alapítványok 1 millió dolláros azonnali segélyt tett elérhetővé, miután az ajkai alumíniumüzem zagytározójának a gátja átszakadt, aminek következtében mérgező iszap zúdult a térségre, tíz ember halálát okozva.

8.
• A 2008-as pénzügyi világválságot követően Magyarországon 8,6 millió dolláros sürgősségi támogatást nyújtottunk több mint 150 olyan helyi civil szervezetnek, amelyek a gazdasági és szociális problémák leküzdésében segítették a lakosságot. Egyik projektünk Tarnabodon a helyi hátranyos helyzetű közösség fejlesztését célozta 1,6 millió dollár értékben, melyet a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve valósítottunk meg.

9.
• A budapesti iroda a Nyílt Társadalom Alapítványok egyik regionális központja.100 munkatársának 60%-a magyar.
kokopelli
@Hellcat: Sajnos tudom előre a választ,amennyiben pár jóbarátnak ill.jó ismerősnek
az igazán meggyőző 9 pontodat felolvasnám! (nekik nincs internetük és
újságmentesek is!)
-Mit vársz a Sorostól,hiszen zsidó,és különben is ide szállítatja a migrán-
csokat,földönfutóvá tett sok embert,meg a szomszéd is megmondta,meg a
Gyurcsány annak idején...,meg a cukorgyáraink,meg a multik, meg aztán
a zÉjÚ is rákényszerít mindenre...stb! A legjobb barátaim,akik már csak
felejteni fognak,miközben megy a rádióban (a konyhában) a duma a kormány
erőfeszítéseiről a "sötét erők" visszaveréséről! Soha nem tudtam elképzelni,
hogy ilyen náluk lehetséges!
Erre mondom mindig,hogy ez "vagy az öregedés káros tünete,vagy egy a gyógy-
szerekkel történő határtalan visszaélés! :=( :=(
Jozefina
Gyanítom, hogy a fideszhez hű csőcselék kap megbízást a zavargások keltésére, ami egyértelműen a szükségállapot kiírásához vezet. Megérkezünk Észak-Kóreába anélkül, hogy utaznunk kéne. Még előtte kéne ezt a csürhét elkergetni!!!
kokopelli
@Hellcat: ..örökérvényű és feledhetetlen! :=)
Kikaparta a ß@rból "a jövő fideszcsöcselékét" anno ...
Kutyáknak nem lehet nevezni őket,mert a kutya a "kenyeretadó" kézbe
nem harap bele!!! Nem tudom,hogy a sakálok megsértődnének-e ha
annak titulálnánk "ezeket"... ?
Hellcat
@kokopelli: Pont a minap láttam valahol idézetként, hogy az a legnagyobb különbség ember és kutya között, hogy a kutya nem harap abba kézbe ami enni ad...ezek a mocskos megélhetési parazita faszkalapok meg már akkor havi 20ezreken "tengődtek" amikor más 3-4000 forintot keresett havonta...a Soros pénzén! Most meg uszítanak ellene mert kell az ellenségkép figyelemelterelésnek. Remélem még életében ráborítják a szarosevdret ezekre és úgy kerülnek be a történelemkönyvekbe mint a fideszes nemzetrombolók...hogy szégyen legyen a rokonának lenni...
dr. prédikátor
Köteles lancelot! inkább maradj otthon és dugd meg anyádat!!!Barom geci!!!
kokopelli
@Hellcat: 11:34
Félemetes paralelle van az egykori "nazi" és a mai fideszuszítás között!
Volt szerencsém egy pár könyvet ill. nyomtatványt eredetiben olvasni az
egykori IQ-mentes Németországért aggodó "gyökerektől"! A "mantra" min-
díg ugyan az volt! A nép azon része,amelyik a lumpenproletárok nagy csa-
ládjához tartozott, az meg volt arról győződve,hogy mások miatt került egy
prikére szituációba! Mások és megint csak mások! Mindíg találtak szemé-
lyeket ill. csoportokat akire rá lehetett nyomni a saját ß@rukat! Igaza van
Bokrosnak,mert már a XIX. század elején is az volt a "horgolási minta",
a fasizmus alaptulajdonságaival, amik ma is érvényesek a Zorbánéknál!"
Régi viccek nincsenek,csak újszülöttek!
Természetesen,nemhogy csak tiltakoznak ellene,de rögtön támadnak is!
A macska is támad,ha a schegge a sarokba szorul!
Pálinkafőző Rézüst
Kövér elvtárs jó elvtárs... Nem kicsit bunkó, nem kicsit tahó, pont a kigenya elvárásainak való...
kokopelli
@Hellcat:
...a szokásos általános jó magyaros aranyigazságok helyett
ezt kellene falvédőkbe belehímezni,ha még meg van a hely
a spárherd felett!...nem a csonka Magyarhonról! :=)
Villon
"az Egyesült Államok mint nemzetállam csak eszköz azoknak a kezében, akik valamilyen "nehezen megfogalmazható" érdekeket próbálnak megvalósítani."
- Mégis. - Milyen nemzetállam az USA? Dakota? Ír? Lengyel? Gambiai? Mexikói?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.