Az ország délnyugati felén hőség, az északi részeken viszont esős és hűvös idő várható, a két országrész közt akár 10 fokos eltérés is lehet majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napos, gomolyfelhős idő várható csütörtökön, de főként az ország keleti, északkeleti harmadán, illetve a Nyugat-Dunántúlon késő délutánig több lesz a felhő, és elsősorban ott alakulhat ki több helyen zápor, zivatar.

Délen hőség, északon inkább esős idő várható

A meteorológiai szolgálat csütörtökön hőség miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Zala, Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyékre.

Délen hőség, északon inkább esős idő várható

Heves zivatar miatt is kiadott a szolgálat egy elsőfokú figyelmeztető előrejelzést, a következő megyékre: Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Zala, Somogy, Tolna, Baranya.

Ezeken a területeken kis valószínűséggel heves zivatar alakulhat ki károkozó szél vagy jég kíséretében.

Délen hőség, északon inkább esős idő várható

Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 33 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb. Késő estére 20 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Címlapi kép, fotók: met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.