Nyugaton és délen hőség, északkeleten és szintén délen heves zivatar alakulhat ki szombaton az Országos meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, amelyekből nagyobb eséllyel az északkeleti és délnyugati megyékben alakulhat ki zápor, zivatar.

Az északnyugatira forduló szél a délnyugati megyék kivételével megerősödik. Zivatar környékén viharos széllökés is valószínű.

A meteorológiai szolgálat heves zivatar miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Zala, Somogy és Baranya megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést, ezeken a területeken kis valószínűséggel, de rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullhat károkozó szél vagy jég kíséretében.

Hőség és heves zivatar lehet szombaton

A meteorológia szolgálat hőség miatt is kiadott elsőfokú figyelmeztető előrejelzést, amely Békés, Csongrád. Bács-Kiskun, Baranya, Tolna, Somogy, Zala, Fejér, Veszprém, Vas, Győr-Moson-Sopron megyékre érvényes.

Hőség és heves zivatar lehet szombaton

 A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29 és 34 fok között alakul, de az Északi-középhegységben ennél egy-két fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 19, 27 fok közé hűl le a levegő.

(Címlapi kép, fotók: met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.