Az elmúlt napokban több szakértői vélemény jelent meg arról, hogy egyre nehezebben működik a nyugdíj megállapítását és kifizetését végző állami intézményrendszer. Ennek a fő oka az idetartozó szervezetek átszervezése lehet. Igencsak áttekinthetetlenül folyik a kormány által elhatározott átszervezés. A nyugdíjas meg retteg.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@Csizmás Kond: Tipikus hordahozzáállás! Mert amiről nem tudnak az nincs! Mennyivel jobb, ha novemberben tudják meg?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
" A nyugdíjas meg retteg."
Nem rettegett addig amíg nem írták meg est a hülyeséget.
Levendula
Kolléganőm férje a legjobban... Korkedvezménnyel ment nyugdíjba 43 évesen!!!
Havi félmillió a nyugdíja.
quadrocopter
@Csizmás Kond: Tipikus hordahozzáállás! Mert amiről nem tudnak az nincs! Mennyivel jobb, ha novemberben tudják meg?
Qqberci
@Csizmás Kond: Figyi, Kond, kapsz egy tanmesét:

Újonc eljőernyősöket életükben először ugratnak. A kiképzésvezető eligazítja őket:
- Ahogy elhagyják a gépet, a beakasztott zsinór kinyitja az ejtőernyőjüket. Ha netalántán nem nyílna ki, a jobb kezüknél lévő zsinórral ki tudják nyitni a tartalék ernyő. Ahogy leérnek oda a tisztásra, találnak egy biciklit, amivel vissza tudnak jönni a reptérre.

Kiugrik az ürge, de nem nyílik az ernyő.
Megrántja a jobb kezénél lévő zsinórt, de a tartalék ernyő se nyit.
Na - mondja magában - ha a bicikli se lesz ott, nagyon mérges leszek!...
nezelodo
Ismerjük már van gyakorlatunk, ha Orbán valamibe beletenyerel annak lopás és anarchia a vége. Legutóbb a szemétszállítás, a kéményseprés, a gépkezelői vizsgák, a kórházak, a Nemzeti Parkok,a devizahitelesek, az oktatás, a balatoni kempingek, a termőföld privatizálás, a közvilágítás, alkotóházak, kikötők, a kutaknál egyenlőre meghátrált, pedig azzal a vidék kivette volna a kormányrudat a dologtalan lopásra álló kezéből. és hosszan lehetne sorolni miből vette ki a marzsot Orbán.
Úgyhogy nem kell kioktatni az érintetteket a kerítésen kívülről vernyákolva, mi sem üzengetünk a "trák" szomszédoknak.
Csizmás Kond
@quadrocopter: 1. ez hazugság.
2. ha hazugság akkor nem fog megtörténni
3. ha meg nem fog megtörténni akkor az egész csak riogatás.
Az egész csak a szarkavaról beteges játéka, mert a nyugdíját mindenki meg fogja kapni.
quadrocopter
@Csizmás Kond: 1/Bizonyíték a hazugságra?
2/"Az elmúlt napokban több szakértői vélemény jelent meg arról, hogy egyre nehezebben működik a nyugdíj megállapítását és kifizetését végző állami intézményrendszer."
3/ Tehát miért hazugság?
Csizmás Kond
@quadrocopter: ...bizonyíték...ja és szakértői vélemény...
Bizonyítanom nem kell mert biztos, hogy a nyugdíját mindig is megkapta mindenki, viszont szakértelmi véleményre sem vagyok kiváncsi mert az csak néhány firkász koholmánya.
..ha tovább akarsz ezen lovagolni akkor hozz fel legalább egy alkalmat amikor a nyugdíjasok pénz nélkül maradtak, hanem itt fejezzük be.
karma1
Azt kell bevezetni, ami nalunk a rendszer: nem kell nyugdijfolyosito, kiszamito, elmaszatolo intezmeny jo par ezer dolgozoval, hanem aki eleri a nyugdijkorhatart, az besatal a helyi munkaugyi kozpontba, bemutatja a szemelyijet (nalunk a jogsijat, utlevelet) a szuletesi akvi, kivonatat, es amikor betoltotte a 65. eletevet (no ferfi egyarant), akkor ket heten mulva megkapja a mindenkinek egyforman jaro nyugdijat, ami attol fugg csak, hogy az illeto egyedul el-e, vagy hazastarssal, es mindenki egyforman kapja a nyugdijosszeget: egy hetre 370 dollart, vagyis 1480 dollart egy honapra, meg egy nyugdijas igazolvanyt, amire olcsobb az orvosi vizit, a gyogyszerek 90 %-a (a kulonleges gyogyszerekre mas cimen kap tamogatast az idos ember), ahol van tomegkozlekedes, akkor arra is ervenyes a kedvezmeny, es egyes uzlethalozatokban a tartos cikkek vasarlasakor is ad egy 15-20 %-os kedvezmenyt.
Ez - akarhogy is szamolom - havonta majdnem 300 ezer forint, ez ugyan evek ota nem igazan emelkedett, de legalabb biztosan van. Plusz van a magannyugdijad, amit szinten csak ekkor vehetsz fel, igy azert mindig mindenre futja, ha nem dohanyzol es nem iszol.
Mindegy, hogy mi voltal azelott, a milliomos farmernek is ennyi jar, az atomtudosnak es a takaritononek is, de ennyit kap egy irodista vagy egy bolti elado is, viszont az a no is, aki eleteben egy percet sem dolgozott "csak" folnevelt 1-8 gyereket, mint haztartasbeli. Nem kell szarakodni, nem kell kitalalni, hogy majd a vezerigazgato ur 10-szer annyit kapjon, mint a bolti elado, mert ertekesebb munkat vegzett.( Hat nem is biztos, hogy azt vegzett...)
quadrocopter
@Csizmás Kond: 1//"Az elmúlt napokban több szakértői vélemény jelent meg arról, hogy egyre nehezebben működik a nyugdíj megállapítását és kifizetését végző állami intézményrendszer."
Szakértőket más szakértői véleményekkel érdemes megtámadni, nem hordaszimpátiával!

2/ Ami eddig nem volt, az nem garancia arra, hoigy nem is következik be!
Eladott Ország
Ebben az országban minden egyes kibaszott nap egy erőpróba, különösen azóta, amióta kétharmados felhatalmazással másodszor rászabadultál az országra és legtöbbször a megkérdezésünk nélkül kényszerítetted ránk ezeket a szájbakúrt erőpróbákat (a magánnyugdíjvagyon ellopásától a Matolcsy-Mészáros-Vajna-félék törvényesített korrupción alapuló harácsolásáig; az ötszörösen túlárazott vizes vébéig). Egyiket a másik után.
Amióta ez bekövetkezett, egyéb sincs, mint hogy a magyar és az uniós állampolgárok által
befizetett adókról rendre kiderül, hogy a családtagjaid, a strómanjaid, a folyton éhes
holdudvarod fontosabb és jelentéktelenebb oszlopai kamionszámra tüntetik el azokat.
Ha kormányzásnak jóindulattal sem nevezhető ámokfutásod mindent elhomályosító,
gyakorlatilag egyetlen alapvetésévé vált, hogy Soros tervét hajtják végre Brüsszelben, és ezt
mindenáron neked fél kézzel meg kell akadályoznod; ha semmi más cél nem vezérel – miután
számodra is egyre világosabb, hogy soha nem leszel Európa erős vezetője -, mint hogy aláásd,
szétverd az Uniót és a hulláján örömtáncot lejts, hogy megbosszuld a múltat, s jövendőt, mégis -mi a faszt keres Brüsszel pénze megint Tiborcz Pityu nevű eleddig egyetlen vejed számláján?
-mi a gyászt keres Brüsszel pénze az édes jó apád számláján, aki folyamatosan állami
közbeszerzések elől nem tud félreállni? -mi a búbánatos eget keres Mészáros-Garancsi-stb számláin az a brüsszeli pénz, amelytől rendre elesnek azok a magyar vállalkozások, amelyek nem visszacsorgatnák az alkotmányos költséget, hanem fejlesztenének, és pörgetnék a gazdaságot?
nezelodo
@quadrocopter: Alighanem itt is olyan gördülékeny lesz a folyósítás, mint egykor a KLIKK-nél, amelyik cég nem tartozott a szófosó kopaszkovács szerint senkinek de azért csak összejött 10-20 milliárd tartozás. Azóta is iszom az igaz szavait annak a soros-fiókának is.
Eladott Ország
"Nem lesz nyugdíj novemberben?" Nembaj b*zdmeg, mentek az első fára.
nezelodo
@Eladott Ország: Majd lesz helyette késedelmi kamat a sárga csekk kibocsátóinál, és ha berág a csóró nyugdíjas, plusz böfög még péntek reggel valamit a ragadóskezű, akkor megnézheti magát jövő áprilisban. Amúgy fogadni mernék elnapolják ezt az intézkedést a választás utánra, mert ha elmagyarázzák neki, már attól összefossa magát a mr. karikaláb.
wagabund
@Eladott Ország: ..."Ebben az országban minden egyes kibaszott nap egy erőpróba,"...

ez a mondat így önállóan tökéletesen fedi a valóságot...mert az emberek 90%-a valamiért küzd minden nap...
Csizmás Kond
@karma1: Nem tudom ott hogy működik de ahogy leírtad az sem helyes.
Van aki egész életében keményen dolgozik és a végén ugyanazért vegetáljon mint egy tekergő ???...hát ez ott lehet tetszik de itt nem fog menni.
Csizmás Kond
@quadrocopter: a szakértő az aki kiszámítja, tudja honnan kell kiszámolni a mindenkori nyugdíjat...na ilyen nem nyilatkozott csak valami mindigfosó nyikhaj aki valamiért érdekelve van a zavarkeltésben.
A garancia pedig nem örökös, viszont azok a nyugdíjasok akik az államtól kell megkapják a járandóságukat azok ezután is meg fogják kapni...erre mérget vehetsz.
karma1
Istenkem, hat van, aki egy csoppet sem fogja fel esszel, amit irok, mert szovegertelmezes az nuku.
Az idezojelet azert talaltak fel, hogy ami szo, vagy mondat az idezojel koze kerul, azt kihangsulyozza. En egesz vilagosan kitettem az idezojelet a "csak" szo kore, amikor arrol irtam, hogy azok a nok is megkapjak a teljes nyugdijukat , akik "csak" 1-8 gyereket neveltek egesz eletukben.
En nem tehetek arrol, hogy egyeseknek a gyerekneveles foallasban az "tekergo" eletmodot folytatott...
Hiaba, a roman forditogep nem muxik mindenkor rendesen.
(Ekozben ezek a nok kemenyen dolgoznak a sajat farmjukon, es emellett nevelik a gyerekuket. Sajnalom, hogy nemelyeknek semekkora empatiaja sincs, dehat nem vagyunk egyformak.A rendszer pedig kivalo, mert ha valaki dolgozott egesz eleteben, adozott, akkor 65 eves korara mar megvan mindene: haza, kocsija, berendezesi targyai, amikre nem kell koltenie, ezeknek a fenntartasara es napi koltsegeire pedig boven eleg a nyugdij).
En meg azt tartom rendkivul igazsagtalannak, hogy valaki havi masfelmillios nyugdijat kap csak azert, mert egyszer eljutott sportolokent az allamelnoki szekbe, masok megtevesztesevel, csalassal szerzett diplomaval. Viszont olyan torvenyeket hozhatnak ma Magyarorszagon, ami egy bebizonyitottan csalonak havi masfelmilliot ad, a tanarno baratnomnek meg 49.000 forintot egy becsuletben ledolgozott elet utan,
Csizmás Kond
@karma1: ..na látod, össze-vissza hazudozol mindent és amikor valaki visszakérdez akkor ismét zagyvaságokat beszélsz.
idézlek mert te mindenre képes vagy !!
"Azt kell bevezetni, ami nalunk a rendszer: nem kell nyugdijfolyosito, kiszamito, elmaszatolo intezmeny jo par ezer dolgozoval, hanem aki eleri a nyugdijkorhatart, az besatal a helyi munkaugyi kozpontba, bemutatja a szemelyijet (nalunk a jogsijat, utlevelet) a szuletesi akvi, kivonatat, es amikor betoltotte a 65. eletevet (no ferfi egyarant), akkor ket heten mulva megkapja a mindenkinek egyforman jaro nyugdijat, ami attol fugg csak, hogy az illeto egyedul el-e, vagy hazastarssal, es mindenki egyforman kapja a nyugdijosszeget...
...Mindegy, hogy mi voltal azelott, a milliomos farmernek is ennyi jar, az atomtudosnak es a takaritononek is, de ennyit kap egy irodista vagy egy bolti elado .."
Naszóval ez marhaság...a többit meg nincs értelme tárgyalni.
A kifogásaid meg a saját észjárásod terméke nem az enyém.
karma1
Ugy vagy hulye, ahogy megjelensz ezen az oldalon, de vehetned a faradsagot, hogy leellenorizz.
Kulonben meg a jo neniked hazudozik, szorostalpu...
CsipkeRózsa
@Eladott Ország: Ezért vágták ki a fákat, védekezés volt részükről.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/05/rog.jpg
Egy bűnöző fideszes figura a sok közül.
Ennyire telhetetlen, pénzéhes kormánya a büdös életben nem volt Magyarországnak.
Ezt az országot 2010 óta a Fidesz nevű bűnszövetkezet szerveződés juttatja egyre közelebb a tönk széléhez.
nezelodo
@karma1: Látod, még ott is a gumicsizmás szekus akarja meghatározni, milyen legyen a nyugdíjfelosztás. hozzászokott, de jobb lenne ha a többi szőrőstalpúnak szabná meg honnan legyen nyugdíja, és ne a szomszédból várja, és ne itt vernyogjon, és jelentgessen a modinak.
quadrocopter
@Csizmás Kond: " a szakértő az aki kiszámítja, tudja honnan kell kiszámolni a mindenkori nyugdíjat.."

A nagy lószerszámot!
A leendő nyugdíját ma már bárki kiszámíthatja, ha csak a szakoldalakat pörgeti, ergo: nem kell ehhez szakértőnek lenni!
A szakértő az egyész nyugdíjfolyósítási folyamatot ismeri, felismei a trendeket, kalkulál a jövőbe, beszámítja a gazasági és politikai(!) folyamatokat és lehetséges kimenetelüket, valamint mindezek együttes kihatásait!
papa.49
@quadrocopter: Hagy magas mint vakondnak a templom kilincs...
Csizmás Kond
@quadrocopter: ...ember, az spekuláns nem szakértő. A szakértő elvileg nem is kell számoljon, csak odairányítsa a pénzt, ugyanis ez már nagyonrég ki volt kalkulálva és már folyamattá vált.
...persze ez meg fog szűnni amikor azok az emberek meghalnak akik még ezekből az alapokból vannak fizetve...de addig fogják kapni a nyugdíjukat.
Clavigo
@papa.49: :) :) ...mint kacsának a farzseb...
Nessy
Emlékezzetek amikor a mentők bérelszámolását alakították át.
Volt aki kőt hónapig egy vasat se kapott, volt aki irreális összeget. Kb. fél év kellett, hogy a szétbarmolt működő rendszert felváltó új rendszer működjön! A nyugdíj nem csak egy tételből áll össze. pl. az özvegyi nyugdíj egy évig 60%, utána 30%. Ezt a rendszer figyelte és kezelte. Aztán van árvasági, kiegészítő, elő nyugdíj, És még sok más tétel, ami egy értelmes program és értelmes, hozzáértő emberek nélkül teljesen széteshet, aztán hónapok múlva is csak kapkodnak, mint Bernát ménkühöz. Lásd szemét szállítás nép-nemzetesítése.
Hány éve készül az e utazási bérlet? Még ha lopnak egy jó programot, azt sem tudják működtetni!
quadrocopter
@Csizmás Kond: Erős fogalomzavarod van!
A szakértő nem pénztáros és nem is átutaló!
quadrocopter
@Csizmás Kond: Olyan, mint az üres, semmitmondó amatőr válaszaid!
karma1
@nezelodo: ne haragudj, de felnott ember vagyok, es en igy fogom kapni a nyugdijamat, eszerint a rendszer szerint, tehat TUDOM, hogy igy mukodik az egesz rendszer, a ferjem igy kapja mar 2 eve a nyugdijat, holott farmer volt, es a magas jovedelmenek megfeleloen jo magasan is adozott egesz eleteben. De O is csak ennyi nyugdijat kap, es ez igy igazsagos, mert kozben volt arra is lehetosege, hogy felretehessen penzt a nyugdijas eveire. Akkor meg megis mit akar belemagyarazni a mondandomba egy teljesen kivulallo, aki lehet, hogy meg Magyarorszagon sem jart kulfoldon, nem hogy itt.
Az faj neki talan, hogy itt nem kell bizonygatni mindenfele pecsettel, hogy valaki foallasu anya volt? Neki az nem munka??? Lehet, hogy egyetlen gyereke sincs, halvanylila fingja sincs a gyereknevelesrol, es hogy az valojaban mekkora munka...
Komolyan mondom, ekkora barmokat hordhat a Fold a hatan, hat csodalkozunk, ha a fidesznek van letjogosultsaga? Ezeknek a soteteknek is kell valami feny az ejszakaban, ugy latszik, es erre a lopas es a korrupcio politikai programra valo felemelese tokeletesen megfelelt.
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: tegnap 14:47 Majd ácsoltatunk, vagy ott van az épületek konzoljai.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Te mindig megtalálod a Fidesz lukát amit fényesre fikszolhatól a nyelveddel?
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...neked csak ezt járja meg az eszed...
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Bármilyen intézkedést ,hoz a Fidesz te azt kritika nélkül beszopod.
Helyesled,támogatod.
És nem is gondolkodol.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Nézd, amíg neked egy politikai blama a mindennapos örömed addig én igyekszem a realitást venni alapul.
...nem érdekelnek te milyen vakhírben hiszel és az sem, hogy azt mekkora hangon kiáltod tovább, csak megjegyeztem, hogy az ilyen riogatások már csak rosszindulatból születhetnek mert ennyire buta a mai világban már senki sincs.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Bármit csinál a Fidesz te azt elfogadod.
Soha nm tiltakozol ellene.
Hogy ez most,hogy Novemberben nem lesz nyugdíj ez hír,vagy kacsa de az tény,hogy a Fidesz bármihez nyúl az rombolás.
És ez mind az én érdekemben van.
Te meg teljes mell szélességben kiállsz Orbán agyament agy fosása mellett.
Jozefina
Egyszer már ellopták a nyugdíjkasszát, most "kölcsönbe" veszik a nyugdíjakat is. Igazából valahol megértem. Amíg vannak vénasszonyok, akik kezetcsókolnak, hát istenem hozzanak némi áldozatot is, Najd megy a nyugdíj konzultációs levélben.
Egyáltalán miért kellett ez a változtatás. Vagy a cél az, hogy ami jól működik azt is romboljuk szét!
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Jobb oldali érzelmű ember mindegy mit mond ,tesz,csinál Orbán azt elfogadja.
Mert hinni kel valamiben ,és nem kell gondolkodni mert a vezér megmondta mit csináljak,miről mit gondoljak.
Birka szemléletűek vagytok, és mindig valakit imádnotok kell vakon.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ..nézd bakancs, a nyugdíj és annak mindenfajta rendszere nem fidesz találmány, nem fidesz kezdeményezés és nem fidesz adomány. Az amit a fidesz kormány tesz ugyanazt tette eddig mindegyik, sőt ugyanebben a kidolgozásban. ...némi eltéréssel amikor a magánnyugdíjrendszert olyan személyekre is kiterjesztették akiknek az adójáruléka veszélyeztette a nyugdíjrendszer tisztességes befejezését...és amit a fidesz tett jóvá azzal, hogy egyes korosztályt visszazupázott az állami rendszerbe.
Az hogy mi volt a véleményem egyetlen szava sem utalt sem a fideszre sem másra...de neked mégios úgy csapódott le mintha én valakit pártolnék...ne haragudj de ez sem az én fogyatékosságomat igazolja...
...és birka...sajnálom, hogy csak ennyire futja az intelligenciád. Azt állítod rólam hogy valamit imádok...te mit csinálsz, nem is valamit imádsz hanem a butábbnál butábbleírásokat veszed készpénznek...hogy ki a birka ?...amikor csak az ilyen jelzőkkel tudsz villogni nem ártana néha magadba nézz.
dr. prédikátor
Nem értelek benneteket! Egy ilyen szaragyú fityfasz genyóval vitatkoztok!!!Ez a bozgor akkor se fogja fel hogy mi van ha akasztani vinnék!!!Akkor is a viktor szopkin segge után áhitozna!!!De ez a barom csak addig él amig foglalkoztok vele!!!
Nessy
Én igazán nem értem magunkat! A statisztika szerint átlag 9 milliós megtakarítása van minden egyedül állónak. Abból igazán át tudunk vészelni egy - két havi kimaradást, ha sikerül megtalálnunk, vagy rákerül a folyószámlánkra! Igaz, ha Lőrinc barát, meg a többi haver megtakarítását nézzük, akkor bizony a plebs részesedése ebből az átlagból a negatív tartományban van..
karma1
@dr. prédikátor: A szorostalpu belinkel nekem egy 2011-es adatot, 2017 kozepen, es kozli, hogy en hazug vagyok. Nadehat mit lehetne egy ilyen baromtol varni, aki nekem, az itt elonek magyarazza meg, hogy miben is elek jelenleg. (Illetve a ferjem, mert en a sajat uzletemet csinalom, csak a ferjem nyugdijas farmer pont most 2 eve.)
Igaz, megnezem, ki mondja ezeket a suletlensegeket...:o)))
Koszi a megerositest,...:o))))
karma1
@magyarbakancs: Hagyd a fenebe, idejon nekem megmagyarazni azt, hogy en itt miben elek, hova es hogyan fizetem az adomat, hogyan es mibol elek. Kozben meg lehet, hogy meg Bukarestben sem jart soha, ki sem mozdult Csikszeredarol...:o)))
Egy maganblogot masolgat be, amit 2011-ben irt be valaki,...
Klubtag
Az egészben az a vicces, hogy ez nem pénzügyi kérdés, pénzt bármikor - akár ötszörös felárért- is tudnak a "fijjug" a piacon összegrundolni (főleg arab pénzemberektől hálából az ő számukra előnyös üzletkötésekért!!!).
Itt elsősorban arról van szó, hogy a rendszer működtetésébe beletaknyolt a fidesz féle "szakembergárda", nos ez a bajok gyökere.
Láthatjuk más területeken is, hogy magára valamit is adó - szakmáját legalább általános színvonalon művelő - emberszabású, már régen ki- és elvonult a kormányzati maffiózók közeléből.
magyarbakancs
@Csizmás Kond:" mindenfajta rendszere nem fidesz találmány, nem fidesz kezdeményezés és nem fidesz adomány."
A Fidesz a 2011.CXCI törvényben rúgta fel a rokkant nyugdíjasok ellátását.
Szomszéd ország határán lakom Szlovákia lakossága 4 millió fő
Van egy rádió állomása azt szoktam hallgatni beszéltek a nyugdíj helyzetről ott is.
1 millió nyugdíjas van Szlovákiában, és ebből 254 ezer a rokkant.
Mit ad isten nálunk laknak 10 millióan és volt 350 ezer rokkant nyugdíjas.
A Fidesz minden rokkant nyugdíjast csalónak tekintett és felülvizsgálta a harmadfokú nyugdíjasokat. Ki is vágtak vagy 280 ezret.
Egyes, kettes rokkantakat nem vizsgálták felül, és maradt a régi javadalmuk.
De ki felebezett harmadfokú nyugdíjasként, és megkapta a státuszát, de nem a volt nyugdíját. Valami rehabilitációs járadékkal ki szúrták a szemüket.
Magyarország jobban teljesít.
Te meg egy elfogult Fideszes vagy.
Kész amit Fidesz mond, te csontra beszopod ,és teljes mell szélsőséggel kiállsz mellette.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Minden felülvizsgálat feljelentés alapján történik...szóval kérdezd azokat akik beárulták az illetőt mert rokkantul teljes munkaidőben dolgozott.
...te meg...bakancs vagy.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: a Fenti törvényben van rögzítve a kötelező felül vizsgálat még annak is aki végleges harmadfokú rokkant volt.
Előszór tájékozódjál aztán írd meg a véleményed.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...és mi van ha felülvizsgálják ?
magyarbakancs
@Csizmás Kond:" és mi van ha felülvizsgálják ?"
Arra szolgált az egész,hogy ki csesszenek az emberekkel.
A daganatos betegeknek a Gyurcsány kormány alatt megjárt a közgyógy igazolvány amire kiválthatta a gyógyszereit a Fidesz elvette.
Elvette a Fidesz a nyugdíjas utazási kedvezményeket kinek rehabilitációs járadéka van.
nem sok emberség szorult beléd
Csizmás Kond
@magyarbakancs: te most ismét kampányolsz...de itt arról a hazugságrol kezdődött a vita, hogy lesz nyugdíj novemberben vagy nem lesz ?...lehetőleg ezen pöfékelj.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: ."lehetőleg ezen pöfékelj"
Meg kérlek normális hangnemet jó.
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Nem kampányolok le írtam ami történt.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ..nem tudod mit jelent a pöfékelés ?
magyarbakancs
@Csizmás Kond: tudom mit jelent de van egy kihallása.

pipázáskor pöfékelek .
bakegya
AZ ALKOTMÁNYBÓL,TÁKOLMÁNY LETT,így aztán kihagyta az orbán belőle a NYUGDÍJ KÖTELEZŐ FOLYÓSÍTÁSÁT IS-erre se volt igénye ennek a sok bunkó fityiszes képviselőnek.így aztán könnyen megtörténhet amilyen ganék egy kormánya van az országnak.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ja...a mozdony is pöfékel sőt minél jobban erőlködik annál jobban, tehát visszavezethető az idegességre...
Nem sértés volt ...
magyarbakancs
@Csizmás Kond: Lehet ,hogy igazad van ,hogy erőlködés de bízom benne,meghozza a gyümölcsét az erőlködés ,és ezt a mocskos szart el takarítják az emberek amit Orbán képvisel
Csizmás Kond
@magyarbakancs: Addig, amíg csak az éltakarításig lát valaki soha nem lesz jobb!
magyarbakancs
@Csizmás Kond: El se tudod képzelni,hogy én ezt a Orbán által képviselt politikát menyire utálom.
Igazi Magyar embernek tartom oda szar ahonnan jót kapót, és mindig van a szekrényében egy köpeny amit felvehet.
Olyan mint a legtöbb határon túli magyar.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: szerintem más után itélsz...mert hányszor is találkoztál vele, hogy úgy ítélhess ahogy látod érzed ???
...orbán mikor települt át ?
magyarbakancs
@Csizmás Kond: .."orbán mikor települt át ?"
Hát ha jól tudom Mária Terézia alatt telepiteték le a népét hazánkba.
Én családom mint Sváb akkor települt ide Magyarországra.
Csizmás Kond
@magyarbakancs: ...akkor ezt nem értem...
" Olyan mint a legtöbb határon túli magyar."
szaboria1
@Csizmás Kond: Cicus maga az állam kincstár problémázik mert nincs elegendő személyzete arra és ráadásul képzett embere sincs, hogy a megszűnő nyugdíjfolyósító helyett teljesíteni tudjanak máról hónapra. Csak egy kis példa a szemétdíjának számláját tavaly óta még mindig nem képesek időben küldeni mi épp a héten kaptuk meg az első negyed évet. Holott már a második negyed évet máskor már ilyenkorra be is fizettük.
Csizmás Kond
@szaboria1: ...a szemétszállítás nem magánszektor ?
szaboria1
@Csizmás Kond: Mára már az állam által kijelölt nemzeti hulladék röviden NHKV számláz.
szaboria1
@Csizmás Kond: Van egy másik is a gáz. A megszűnt Suez helyett a Főtáv azaz ENKSZ számlázna ha nem késne.
Csizmás Kond
@szaboria1: ...a számlázás legtöbbször emberi mulasztás...vagy üzleti fogás...
...és csak rászoktunk hogy mindenért Orbán a felelős...
kokopelli
@karma1: Miért ne komplikáltan,amikor egyszerűen is mehetne!? :=(
Ja.hogy akkor átlátná még a "magyar királyi átlaghadnagy" is,hogy mekkora
ß@r csordogál a rendszerben! Igenis minden hónap elsején rajta kellene hogy
legyen a zsozsó a bankkontón,mivel a legtöbb fix kiadás elsejével esedékes!
Ismerem a válaszokat az ismerősöktől: "Nálunk az nem megy"! A magyar sem
hülyébb mint a többi ország lakója! Azoknál megy? Akkor meg tessék megkér-
dezni,hogy hogy a francba csinálják akár postás nélkül is!
..vagy minden hónapban változik a "nyögdíj"? ...csak nem a túlóra miatt? :=)
karma1
@kokopelli: Ezen behaltam: ".csak nem a túlóra miatt? :=)"... de , valoszinu azert nem tudjak pontosan kiszamitani...:o))))
szaboria1
@Csizmás Kond: Mivel kormány intézkedésre történt tehát Orbánnak is felelős.
kokopelli
@szaboria1: ..az a jó vezető,aki a beosztottjait KÉPES jól kiválogatni!
Minden magyarázkodás felesleges,ha a Csutignóm apparátusa bé-
názik akkor ß@r van a palacsintájában!
...hogy mondta az a Józsi a Janónak?
-Elmagyarázni én is tudom te marha,de nem értem! :=))
kokopelli
@karma1: Kedvesem!
Ahány ház annyi szokás! Az a legjobb,ami a legegyszerűbb,és arról
ad értesítést,hogy hogy áll a nyugdíjmérleged! Azt elintézi a munka-
adód és "Nyögdíjintézet" egymás között,te meg kapsz évente egy ér-
tesítést,hogy hogy állsz.A külföldi éveidről is szépen lebontva! :=))
Ennyi!
Nessy
Ha ez is úgy fog működni, mint a mentősök bérfizetése nemrég, akkor "nyugdíjas hagyj fel minden reménnyel!
Hiszen egy egyszerú nép -nemzethy számlázást sem tudnak megoldani immáron több mint féléve, az államosított hulladék szállítással kapcsolatban! A BKV e jegyről most szó se essék.
Honnan szednek ezek ennyi pancser informatikust??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.