Online petíciót indított A Város Mindenkié csoport, hogy Budapesten legalább 200 ingyenes és karbantartott közvécét létesítsen a fővárosi önkormányzat.

Online petíciót indított A Város Mindenkié csoport, hogy követelésükkel alátámasszák az ombudsman jelentését, aki szerint a nyilvános vécék hiánya sérti a méltóságot, a testi-lelki egészséghez való jogot, közegészségügyi helyzetet teremthet, és turisztikai problémát is okoz.

Követelésünk egyszerű: ingyenes, tiszta és akadálymentes közvécéket szeretnénk Budapesten és az egész országban. Foglalják törvénybe a nyilvános vécék fenntartásának kötelezettségét, Budapest pedig járjon elöl jó példával és létesítsen minimum 200 nyilvános vécét a városban!

- olvasható a petícióban, amelyet eddig közel 900-an írtak már alá.

A csoport szerint ma Budapesten papíron alig több mint 80 közvécé található (ezek egy része fizetős), de a szám alacsonyabb lehet a valóságban, mert sok illemhelyet alig tisztítanak, vagy ki sem nyitnak.

80 közvécével számolva az Index cikke szerint egy vécére 25 000 lakos jut. A problémát az okozza, hogy az önkormányzatokat jelenleg nem kötelezi illemhelyek kialakítására a törvény, az ombudsman megkereste ezért a Belügyminisztériumot is, hogy fontolják meg a törvénymódosítást.

(Címlapi kép: pixabay.com)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
anno meg sem kellett volna szüntetni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@wagabund: Hát nem töltött sok időt bent a pógár az biztos...
CsipkeRózsa
@wagabund: A falat nem a kutyák jelölték meg?
wagabund
@CsipkeRózsa: jó kérdés...nem vettem mintát, de a hányásokból ítélve... mondjuk pont kutyaszart nem látam..
cs.n.
Csak nehogy félreolvassák az illetékesek, mert még azt hiszik, hogy még több köztévét követelnek. Kanális ez is, az is elvégre, csak a tévésbe undorítóbb tartalom kerül.
Jozefina
A helyiségek szerintem ma is megvannak, csak más funkciójuk van. Egyszerűen vissza kell állítani az eredeti állapotot. Pár mobil takarító autóval és személyzettel tisztán is lehetne tartani!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.