Néhány ellentüntető buzizott, majd a Lánchidat akarta lezárni, de alig tudták megzavarni a idei Pride-ot. A rendőrség végül végig biztosította a menetet. A Kossuth téren elhangzott: Orbán Viktor szabadította az országra a suttyó buzizást.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Megjegyzem, a szakállas, rendőrökkel vitatkozó próbanácinak horogkereszt tetoválás van a jobb felkarján!
CHEWBACCA
@quadrocopter: Tudod, az eredetileg hindu szimbólum!
quadrocopter
@CHEWBACCA: Ma meg önkényuralmi jelkép!

A szvasztika (卍 és 卐, a köznyelvben gyakran horogkereszt) egy egyenlő szárú kereszt, amelynek a szárai derékszögben megtörtek. Egyike a legősibb jelképeknek, számtalan kultúrkörben használták. Jelentése Indiában, az Indus menti Mohendzso Daro kultúrában (i. e. 2500-1500) jó szerencse, míg Kínában halhatatlanság volt. A magyar népművészetben is előfordul, tekerőlevél néven. Legtöbbször úgy helyezték el, hogy a vonalak vízszintesen és függőlegesen legyenek, bár néha 45 fokkal elforgatva is használják; a hindu változatban gyakran egy-egy pöttyöt is tesznek a szárak közé. Politikai és antiszemita töltését a 20. század elején kapta. Egy bizonyos Lanz von Liebenfels Ostara nevű újságjában tűnt fel, Hitler ebből kölcsönözte, s a jól ismert, sarkára állított formájában ő tette meg a német nemzetiszocializmus jelképévé.
quadrocopter
@CHEWBACCA: Ez a vallási egyik váltrozat!
Manhattan
@CHEWBACCA: A hindu szimbólum miatt tetováltatta magára a horogkeresztet? Te meg el is hiszed?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.