Hétfőn az Északi-középhegység térségében alakulhat ki zivatar viharos széllel, a délutáni, esti órákban akár egy-egy heves zivatar is várható. Az ország nagy része a hőségtől fog szenvedni, 37 fok is lehet a hét első munkanapján.

Hétfőn az ország nagyobb részén 27 Celsius-fok felett alakul a napi középhőmérséklet, egyedül az Északi-középhegység térségében lehet ennél alacsonyabb, 25 fok körüli érték.

A hőség veszélye miatt hétfőre Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Komoly hőségre és északon viharokra kell készülni hétfőn

A legalacsonyabb hőmérséklet hétfőn általában 18-23 fok között alakul, de északkeleten kissé hűvösebb is lehet. Napközben 31-37 fokig melegszik a levegő.

A többórás napsütés mellett viszont szórványosan – főként az északi és keleti országrészben – hétfőn is számítani lehet záporra, zivatarra, az Északi-középhegység tágabb környezetében akár heves zivatarra is.

Komoly hőségre és északon viharokra kell készülni hétfőn

Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben felhőszakadás is kialakulhat, melyet akár károkozó szél és jég is kísérhet.

Komoly hőségre és északon viharokra kell készülni hétfőn

Több helyen erős, az Észak-Dunántúlon, valamint zivatarok környezetében viharos szél is várható. A heves zivatarok veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

(MTI)

(Címlapi kép, fotók: met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.