226 gyilkosság volt 2016-ban Magyarországon, a vagyon elleni bűncselekmények száma 155 ezer fölött volt, ebből 3661 erőszakos volt. 34 embert ítéltek életfogytig tartó szabadságvesztésre.

77 ezer embert ítéltek el jogerősen 2016-ban az ügyészség statisztikái szerint, közülük 34 főt életfogytig tartó szabadságvesztésre.

Tavaly 290 779 bűncselekményt követtek el Magyarországon, ami tízezerrel több a 2015-ös adatoknál, de negyvenezerrel elmarad a 2014-ben regisztrált bűncselekményektől. 

2016-ban a vagyon elleni bűncselekményekből volt a legtöbb, 155 667 eset, ebből 3661 erőszakos elkövetés volt, míg a többi lopás, sikkasztás és csalás. Az emberölések száma 226 volt, míg a testi sértéseké 11 609.

A statisztika szerint több mint 6 ezer kábítószerrel visszaélést regisztráltak a hatóságok és közel 15 ezer sofőrt füleltek le ittas vezetés miatt.

A büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartottak száma nem nagyon változott 2015-höz képest, tavaly 17 658-an voltak a hűvösön.

(Magyar Hírlap via MTI via hvg.hu)

(Címlapi kép: pixabay.com)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
A migránsok, Soros, meg Brüsszel... a teljesség igénye nélkül a két hetes renddel!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
A migránsok, Soros, meg Brüsszel... a teljesség igénye nélkül a két hetes renddel!
Jozefina
Ha valaki még hozzá tudná tenni, hogy hányan fagytak meg 2016-ban és azt is, hogy hányan haltak éhen 2016-ban, valamint korházi fertőzésben hány ember vesztette életét 2019-ban. Persze misdezt Magyarországon. Teljes lenne a kép a sok fidessz-kdnp hazugságok egy részéről.
karma1
Pedig az ominozus ket het mar tobb mint 200 x is letelt azota, hogy sintersanya ezt pokhendien kinyilatkoztatta, es hat Jozefinanak van igaza: az a 32 000 ember, aki korhazi apolas hianyaban/miatt halalozott el, vagy buncselekmeny aldozatakent hunyt el, vagy eppen ahanyan a fenti 3 elol meg idoben kivandorolt tavaly, akkor eppen megkapjuk azt az oriasi szamot, ami mar nem egy falunyi, hanem egy varosnyi magyarrol szol...
Cicamama55
Ez mind csak hazugság, csak Soros állítja,ugye Pintér úr?! Nálunk csend és rend van,büszkék és erősek vagyunk!! :((( Nekem a személyes véleményem az, hogy csak a kommunikációban vagyunk nagyon kicombosodva! Sok kis fantázia dús "Pinokkió" gondoskodik róla!
tudode
És ebben a bűnözési statisztikában nincs benne

1. a kockás-, ill. fehérgalléros törvényesített sundám-bundám, és ezen kívül
.
2.Többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint autóbalesetekben
Magyarország 2016! Semmelweis országa.
index.hu/belfold/2016/02/22/tobben_halnak_meg_korhazi_fertozesekben
_mint_autobalesetben/.
.
3. azokról nem is szólva, akik saját otthonukban, és az utcán fagytak halálra.
.
Tehát fogy a magyar, miközben az ELIT jó dolgában úgy rázza a rongyot, mint ezt megelőzően egyik rezsim sem!!!
.
Ébresztő!
lusta
Sintér Sanya Ózdon kijelentette, hogy 2 héten belül rend lesz az országban. Ez olyan jól sikerült, hogy azóta édesanyámhoz már 4 törtek be és vitték, amit bírtak. A bejelentésre a szomszéd városból jöttek a járőrök, vagy a nyomozók a megyeszékhelyről, mert a déli határon a migráncsokat kell figyelni, mert azok jelentik a veszélyt a Bözsi nénikre. Erről persze a betörők, rablók, tolvajok és a sort lehet folytatni is tudnak.
Persze lenne itt rend és biztonság, de ez a Soros,, meg Brüsszel, meg ugye Gyurcsány. Na, tetszenek nertársak érteni?
Fradigege
A lista nem teljes. Az offshore lovagok, strómanok és az egész felső galeri a zsírmoreval az élen hiányoznak.
Jozefina
Kis kiegészítés:
www.atv.hu/belfold/20170710-nott-a-buncselekmenyek-szama-2016-ban
"Tavaly 290 779 regisztrált bűncselekményt követtek el Magyarországon, ami tízezerrel több, mint 2015-ben volt,
viszont még mindig elmarad negyvenezerrel a 2014-es adattól – közölte a Magyar Hírlap hétfői számában.
A Legfőbb Ügyészég által nemrég közzétett statisztika alapján 34 vádlottat ítéltek életfogytig tartó fegyházbüntetésre, és 25 363 terheltet határozott tartamú szabadságvesztésre. A hatóságok több mint 80 ezer elkövetővel szemben emeltek vádat, akik közül 77 ezret ítéltek el jogerősen a bíróságok.
Tavaly is a vagyon elleni bűncselekményekből volt a legtöbb, 155 667, ebből 3661 erőszakos elkövetés, míg a többi lopás, sikkasztás és csalás. Az emberölések száma 226 volt, míg a testi sértéseké 11 609."
lusta
@Jozefina: Ebben a szomorú statisztikában is megtalálható a tanulság. Ezeket a szörnyű bűntetteket magyar ember nem követi el, csak a migráncsok lehettek, ezért a fokozódó nemzetközi helyzetben tobább kell építeni a kerítést, a déli szakaszon pedig a negyedik és az ötödik sort is fel kell hózni annak tudatában, hogy Soros György a több milliós migráncs hadat már a megfelelő kerítésáthágó eszközzel látja el, a sosrosbérenc civilek pedig a magyar taerületen biztosítanak védelmet ennek a bűnöző bandának. Meg Gyurcsány.
terlasz
Ugye azért a magyarok nem bűnöző nép? Természetesen az arab mind terrorista! ;)
kokopelli
Ott követte el az első hibát a daliás "szőkitő" nemzethy yard főnök,
hogy nem a fejében teremtett elsőként rendet!Elfelejtette,hogy sok
csókos lesz akiket esetleg ki kell elégítenie az ő múltja miatt is? :=(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.