A Felcsúti Tolvajbálon című szösszenet, az interneten terjedő 21. századi csasztuskák egyik mintadarabja. A dal eredetijének címe: A Füredi Anna bálon. A dal az egyre divatosabb új műfaj, a “népi odamondogatós” szép példája. Régebbi elődje a csasztuska, annak idején még csak lehúzott redőnyök mögött, kis társaságok közvetítésével terjedt. Hála korunk találmányának, az internetnek, a népi odamondogatós már szabadon szárnyal.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nos ami a csatuszkát illeti óriási tévedés:
egyfelől eredetileg, s később is zömmel nem rendszer-kritikus, sőt nagyon gyakran propagandisztikus műfaj volt.
másrészt, bár egyre kevesebben vagyunk, akik akkoriban már éltek, ahogy a viccek és a mondások úgy az ilyen szövegek sem voltak effektív retorziók kiváltói. Még akkor sem, ha néhány "hős ellenálló" ezt így meséli. Igaz többükről taxatíve tudom, hogy az ellenállása kimerült abban, hogy feljelenthetett bennünket, akik szerettek vicceket mesélni! =))
micfild
Ez valami eszméletlen jó.
különösen az első versszak. :-D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.