A ceglédi Horgász utcában egy roma családnál játszott egy kisgyerek a kutyájukkal a ház teraszán ma délelőtt, amikor – szerintük mindenfajta előzmény nélkül – a szomszéd légpuskával lelőtte az állatot.

A cegledipanorama.hu úgy tudja, a kislány kb. fél méterre állt a kutyustól. A család a lapnak elmondta, szerintük a szomszéd bosszúból lőtt rá a kutyára, ugyanis a családdal nem ápol jó viszonyt. Az esetet azonban nem előzte meg semmilyen vita, a kutya sem ugatott, ami esetleg megmagyarázta volna a férfi felindultságát.

A család hiába vitte állatorvoshoz a meglőtt kutyust, a golyó a nyakába fúródott, és már nem lehetett megmenteni. A szomszéd az állatorvosi költségeket ugyan kifizette, de itt nem ér véget a történet.

A család a Roma Nemzetiségi Önkormányzat segítségét kérte a rendőrséggel való egyeztetésben és végül arra jutottunk, hogy feljelentést teszünk a tettes ellen.

– mondta el a lapnakJakab István elnök. " Nyilván nagyon szerették a kutyát, főleg a gyermek, de ez nemcsak a kutya megöléséről szól. Nemcsak állatkínzás, hanem a gyermek veszélyeztetése és az indíték miatt is muszáj fellépnünk az ilyen magatartás ellen."

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nyugodtan mehet a lövöldöző a csapdába úgy három évre.
justhpeter
Nyugodtan mehet a lövöldöző a csapdába úgy három évre.
Equus
cigány, cigány... mennyi adót is fizetet az elmúlt 10 évben? És mennyi támogatást kapott, h most a jogaiért harcol?
nezelodo
Egy rendkívüli ritka eset forog fenn, mégpedig az, hogy nem ápolt a tettes jó viszonyt a roma családdal. Nem is értem miért!
lópicigáspár
Itt már csk akkor van baj, ha a szomszéd is rétinigger!
to stop the rot
"Játsszuk azt, hogy most szétmarcangolom az arcod" - egy harci kutya naplójából. /animal kingdom/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.