Kedd reggel pótlóbuszokkal kellett szállítani az utasokat Rákospalota-Újpest és Fót közt egy kidőlt fa miatt. A hibát elhárította MÁV, délelőtt helyre is állhat a menetrend a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon.

Ismét járnak a vonatok Rákospalota-Újpest és Fót között, ahol korábban egy kidőlt fa leszakította a felső vezetéket – közölte a Mávinform kedd reggel az MTI-vel.

A kidőlt fát fél nyolcra eltávolították és megjavították a felsővezetéket, az utasokat már nem pótlóbusszal szállítják – írták a közleményben.

A menetrend a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon délelőtt állhat helyre.

Korábban írtuk:

A Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonal Rákospalota-Újpest és Fót közötti szakaszán hat órától pótlóbuszok közlekednek, mert egy kidőlt fa leszakította a felsővezetéket – tájékoztatta a Mávinform kedd reggel az MTI-t.

A reggeli vonatok emiatt 20-40, esetenként pedig akár 60-90 percet is késhetnek. A felsővezeték javítását már megkezdték.

A dél-balatoni vonalon Siófok és Balatonaliga között a katasztrófavédelem hajnalban eltávolította a hétfői orkán erejű szélben kidőlt fákat. Visszakapcsolták a felsővezetéket, így már újraindult a vonatforgalom, nem kell pótlóbuszra átszállni.

A Kaposvár-Siófok vasútvonal Karád és Mernye közötti szakaszán is járnak már a vonatok, ott is eltávolították a fákat. Kaposvár és Mernye között azonban pályakarbantartás miatt 23-áig még pótlóbusz jár, és módosult a menetrend is Kaposvár és Siófok között – közölte a Mávinform.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.