Több mint 23 millió forintért vett meg négy kézi csomózású szőnyeget a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa. A szőnyegek abba a várbeli épületbe kerülnek majd, amit most újít fel 3,6 milliárdért az MNB.

Mindössze egyetlen cég, a békésszentandrási Art-Kelim Kft. indult el azon a közbeszerzésen, melyet a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa (PADA) írt ki, és amelyet kézi csomózású szőnyegek beszerzésére írtak ki. A cég négy darab szőnyegért 23 millió forintnál is többet kap. 

A Magyar Nemzet cikke szerint a cégtől a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) már korábban is szerzett be kézi csomózású szőnyegeket, akkor tízmilliós értékben, 2015-ben pedig mintegy 130 millióért vásárolhatott szőnyegeket a cégtől az MNB alapítványa.

A szőnyegek abba a budai várban található ingatlanba kerülnek majd, melyet az MNB a doktori iskolájának szemelt ki, és miután 1,85 milliárd forintért megvették, most 3,6 milliárd forintért újítják fel a közbeszerzést elnyerő Magyar Építő Zrt-vel, mely Mészáros Lőrinc érdekkörébe sorolható.

A vásárlást a PADA a lapnak azzal indokolta, hogy "a magyar kézi szőnyegszövési szakmakultúra fennmaradását jelenleg alapjaiban veszélyezteti a szőnyegszövők kiöregedése és az utánpótlás hiánya, valamint a gépi gyártás elterjedése”. Ezért az alapítvány a békésszentandrási szőnyegek megrendelésével „támogatja a hazai kézműipart, a kézi szőnyegszövés szakmakultúrájának fennmaradását, ezenkívül a kistérség foglalkoztatottsági mutatóját”.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Bazdmeg 23 millióért LAKÁSt veszek a fővárosban bazdmeg nem 4 kurva szőnyeget...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A szartolcsy ,,varázsszőnyeget,, vett, mert ,,repülőszőnyegre nem lesz szüksége, a nyakán a kötéllel hajtogatja majd ez ,,blöff,blöff, blöff,, aztán zutty !!!
Hellcat
Bazdmeg 23 millióért LAKÁSt veszek a fővárosban bazdmeg nem 4 kurva szőnyeget...
nezelodo
Akkor megérné az adófizetőknek ez a nagyszerű vásárlás, ha ezeken vinné el az egész ragadós kezű bagázst a pokolba az ördög..
lampa laz
Az az érzésem, h kuszaszem szempillájának erősen köze van ehhez a céghez...
bakegya
ERRE A NÉGY NAGY SZŐNYEGRE IGEN IS SZÜKSÉG VOLT!-annyi ELTOLCSY MATOLCSY ORBÁNCSICSKÁNAK A SZŐNYEG ALÁ SÖPÖRNI VALÓJA,HOGY MÉG ELÉG SE LESZ CSALÁDBARÁTSÁGGAL!!!
AZ EURÓPAI ÜGYÉSZEI IS ELÜCSÖRÖGHETNÉNEK RAJTUK EGY DARABIG -régóta ideje volna!
Ludmilla
aljas,mocskos,szemét,tolvaj banda,dögöljenek meg mind,a nemzet sárba tiprói
1magyar
Megy a rongyrázás ezerrel, költik a pénzünket mi meg vegetálunk.
sokanvagyunk
Ha ekkora üzlet a szőnyegkészítés, ezek az alapítványtagok végre ráállhatnának a csomózásra és finanszírozhatnák abból magukat - vagy félnek hogy repülőszőnyeg kerekedik belőle?
eszegfu
Tulajdonképpen önmagában a 23 mill. 4 db kézicsomózásu szőnyegért nem sok...Az a sok és pofátlan, hogy mindezt egy irodába vásárolták, és bődületes indokkal „támogatja a hazai kézműipart, a kézi szőnyegszövés szakmakultúrájának fennmaradását, ezenkívül a kistérség foglalkoztatottsági mutatóját”. Ez a cég 1992. óta müködik, termékeinek 90 %-át évek óta nyugatra exportálja, bevétele szintén évek óta a 125-130 millió Ft körül van, és 24-25 fő az alkalmazottjainak száma! Vagyis a Matolcsy alapitvány megrendelése nélkül is biztos, stabil munkájuk, bevételük van és egyáltalán nem "támogatja még a foglalkozatottsági mutatót" sem! Ez csupán nagyzási hóbort, "kivagyiság", meg "megengedhetek magamnak mindent"!
eugen4402
Nem is tudtam, hogy Matolcsynak Békésszentandráson is él egy unokatestvére...
kokopelli
Remélem,hogy még maradt vagy két darab a hétvégi házamba!
A két kutyusom nagyon csípi a kézzelcsomózott szőnyegeket,
mert szeretik a kakás popsijukat szőnyegen dörzsölgetni!
Utána odaadom szemfedélnek azon "csatolt személyeknek" akiknek
ez a marhajó üzlet eszébe jutott!...Fideszes "becs'szó"! :=)
szaboria1
Megy a rongy rázás jövőre már le is lesz amortizálva és leselejtezik valamelyik górénak.
staro2
Pofátlan cinikus férgek.
Fogtok ti még a millós szőnyegeitek szélén állva magatok alá csorgatni a félelemtől
Akkor beszéljetek majd a kézi szőnyegszövés szakmakultúrájának fennmaradásárról.
papa.49
@szaboria1: Azok egyből megkapják, nem kell várniuk...
papa.49
@feleselek: A ,,repülésük,, rövid lesz és rándulással ér véget!!!
Desischado
Mocsok sznob férgek. Az ország java része a létminimumon él, ezek meg már azt sem tudják, mit találjanak ki jó dolgukban! Birka vagy, magyar, mert tűröd a rablást! Kötelet nekik!
nusika
...az alapítvány gondoskodhatna egy CT-ről a gyermekkórháznak!!!
Macskaszem
Vehetett volna CT-t is a kardiológiára, de inkább szőnyeget vett a derék alapítvány. Elvégre fontossági sorrend is van a világon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.