Elutasította a Momentum által beterjesztett népszavazási kérdéseket a Kúria, így nem lehet arról voksolni, hogy egy ember két ciklus után ne lehessen többet miniszterelnök.

Még áprilisban kezdeményezett a Momentum Mozgalom népszavazást arról, hogy egy olyan embert, akit már kétszer miniszterelnöknek javasolt az országgyűlés, ne lehessen újra miniszterelnöknek javasolni.

A Nemzeti Választási Bizottság a Momentum két kérdését elutasította, mert szerintük az burkoltan az alaptörvényt és az országgyűlés szuverenitását érintette. 

A Momentum ezzel nem értett egyet, de most a Kúria is helyben hagyta a Nemzeti Választási Bizottság ítéletét. A testület arra is felhívta a figyelmet a végzésében, hogy egy ilyen eljárásmód idegen lenne a magyarországi alkotmányos berendezkedéstől.

(Index)

(Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"egy ilyen eljárásmód idegen lenne a magyarországi alkotmányos berendezkedéstől."

Hol is van Magyarországnak az Alkotmánya?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Mégis mire számítottak? Minden döntéshozót O.V. nevezett ki, és CSAK rajta múlik, meddig maradhat státuszban. Hiába vesznek kastélyokat, akkor is házatlanok maradnak: házatlan csigák, gerinc nélkül...
namihami
@magyarbakancs: Főleg ennyi purdé után.
qxy
alaptörvényt és az országgyűlés szuverenitását érintette. ???
Na volna tervem mit kellene csinálni a kúriával is . fidesz bérenc bagázs.
Adnák olyan igazság szolgáltatást hogy a főügyésznek a bőre is ott szikkadna a tímárnál.
qxy
Na erre meg kiakadtam .
Most olvastam. Orbán meg tömi őket pénzzel. Húzzanak egymásba lóhúst.
A vasárnap esti műsorban Radu Banciu műsorvezető a magyarországi kvótanépszavazás kapcsán arról értekezett, hogy a magyar is migránsnép, amelynek nincs mit keresnie Európában. „Orbán úr, tudja meg, hogy Romániának is jobb lenne magyarok nélkül” – idézte az MTI Banciut, aki így folytatta: „Az arabok Szíriában és Palesztinában, önök Magyarországon, mi itt, rendben?” A műsorvezető azt a nézetét is kifejtette, hogy a romániai magyarok „ha annyira magyarnak tartják magukat és annyira románellenesek, menjenek Magyarországra”.
qxy
Na ez meg,???
Kiszivárgott hírek szerint Varga Mihály máris megtalálta Vida Ildikó utódát. S bár Tállai Andrást is kérdezték, lenne-e kedve az adóhatóság vezetésére, végül a gazdasági miniszter választása Mezőkövesd Mészáros Lőrince helyett Orbán Ráhelre esett.
a kormányfő lánya remekül beszél angolul, így még tolmácsra sem lenne szüksége. Emellett személyesen ismeri a legnagyobb hazai adókerülőket, valamint az Operaház királyi páholyát. Szakértők szerint Ráhel esélyeit erősíti, hogy állítólag nem ragaszkodik hozzá, hogy a NAV egyben maradjon, sőt, már javasolta is édesapjának, hogy a Vám- és Pénzügyőrséget nyugodtan szervezzék ki Tiborcz István alá.
Eladott Ország
Patyi Andrások és Népszavazási Ilonka nénik őrködnek afelett, hogy senki ne mehessen szembe a kormány hatalom- és pénzéhségével. Úgyhogy teljesen mindegy az NVB indoklása, lehetett volna az is, hogy azért nem lehet az Orbánról népszavazni, mert csak. Ezek a hosszú évekre bebetonozott pártkatonák úgy érzik, bármit megtehetnek. Naponta fúrják, bomlasztják, pusztítják a demokrácia meglévő maradványait, és asszisztálnak ahhoz, hogy Orbán Viktort és bandáját semmi ne zavarja a lopásban. Odaírtuk ezt is a többi mellé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.