A Dobogó elnevezésű területen épülhet fel a dél-budai szuperkórház épülete, a kormány megvette a telket. A területen semmilyen infrastruktúra nincs.

Megvette a kormány a dél-budai új szuperkórház építéséhez szükséges területet, amely Budán található a XI. kerületben és Dobogó névre hallgat. 

Az Index cikke szerint ezt a területet erőltette a kormány már egy ideje, bár sokak azért ellenezték, mivel jelenleg ott nincsen szinte semmi, semmilyen infrastruktúra (vagyis mindent a nulláról kell kiépíteni), ráadásul a terület egy része vizenyős-mocsaras, ami nem a legjobb kezdés egy létesítmény építésénél.

A közművesítésen túl autópályafelhajtót (vagy lehajtót) kell építeni (ott megy el mellette az M1-M7 autópályák közös budaörsi szakasza), és tömegközlekedéssel is nehezen megközelíthető.

Eredetileg a Szent Imre kórház kibővítését tervezte az erre a célra létrehozott munkacsoport, ám a kormány átnyúlt  fejük felett és ekkor jött képbe a Dobogó elnevezésű terület, ahová az 1058 férőhelyes új, 0-24 órás rendben működő szuperkórházat megálmodták. 

Az Index cikke szerint Lázár János miniszter korábban azt nyilatkozta, 5 milliárd forintot igényel a telkek megszerzése és a közművesítés. 

"A szuperkórház majdani 14 hektáros területének több mint fele a fideszes kötődésű, önkormányzat-környéki Tamás Lászlóhoz köthető, ezen kívül a Pilisi Parkerdő Zrt.-nek és a XI. kerületi önkormányzatnak volt itt földje. Az egész projekt költségvetése a Semmelweis Egyetem klinikáinak kapcsolódó átstrukturálásával és a szükséges dél-budai közlekedési fejlesztésekkel együtt már most is 140 milliárd forint felett van" – olvasható a cikkben.

(Címlapi kép: pixabay.com CC0)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A lényeg az utolsó bekezdésben van: ""14 hektáros területének több mint fele a fideszes kötődésű, önkormányzat-környéki Tamás Lászlóhoz köthető""
A többi csak a garnérung.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rózsika Hatházi
@nusika: Jajj, hát nem láttad tegnap este a tisztelendő urat? Még valami olyasmit is vakogott, hogy itten olyan oktatás lesz, hogy nem kell orvos, majd a diplomás tökömtudja mi a titulusa, az majd mindent megold. Tán, még az észmésztúltengésre is tud majd valami ellenszert. Ami most van ammán nem is igaz, de eljő egy olyan jó világ, hogy a dekadens nyugat is itt fogja a nyálát csorgatni a szupermagyar vajákosokra. Természetesen paraszolvenciátlanul. :))))
papa.49
Szerintem a vigyorgós vándorköszörűs tervbe vette a ,,táltos,, képzés beindítását a köznép számára ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Kézrátétel, oszt. vagy meggyógyul, vagy nem, de az már mindegy !!!
Pálinkafőző Rézüst
@Rózsika Hatházi: @nusika: majd jő a jó Biri néne és megoldja...
Pálinkafőző Rézüst
@nusika: Azt nem mondták meg, hogy hány, és melyik kórházat, kórházakat fognak bezárni, mert személyzetet máshonnan nem tudnak beszerezni. Nagy a gyanúm, hogy a János kórházat fogják likvidálni, a területére már régóta fáj a fideszes horda foga, Bp. legértékesebb területe.
Eladott Ország
@Pálinkafőző Rézüst: A felemelt telekár is fideszes "tulajdonba" került. Dupla haszon.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/07/mad%C3%A1r.jpg
Éhesek a fideszes vazallusok.
Ma is bekövetkezett az, ami többnyire. Este lett, de nyugalomról nem igazán tudok beszámolni.
Vagy a hőség ment az agyamra, vagy a kormány, de valami biztosan. Ma sikerült 4,4 milliárd
forintért megvenni egy telket a halál f@szán, ahol a madár se jár. Ott lesz majd a szuperkórház. Vagy nem lesz, ha kiderül, hogy mocsárra még Mészáros Lölö sem tud felhúzni egy épületet úgy, hogy legalább az ünnepélyes átadásig ne dőljön el, mint féldisznó az ólban.
Nem lepődnék meg, ha pár hét múlva kiadnának egy nyilatkozatot, miszerint a szuperkórház mégsem itt épül meg, a talaj alkalmatlansága miatt… A lényeg, hogy a pénz már azokban a bizonyos, jó mélyre szabott zsebekben van! Az meg kit érdekel, hogy tömegközlekedéssel nem lehet megközelíteni, hisz ide úgyis majd csak olyanok járnak akiknek kocsi van a sejhaja alatt, mert hogy ez nem a “pór” népnek épül (ha épül) az tuti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.