Jövőre már biztosan kaphat CT-t az Országos Kardiológiai Intézet – ígérte meg az egészségügyi államtitkár, miután kiderült, hogy a szívműtéteknél más kórházba viszik a betegeket, ha CT is kell a vizsgálathoz.

Múlt héten derült ki, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben (OKI) nincs CT-készülék, pedig országszerte itt végzik a legbonyolultabb szívműtéteket, például a gyerekek szívműtétjét.

Ha ilyen eset van, akkor akár nyitott mellkassal is, de a Heim Pál Kórházba viszik át a gyerekbetegeket, a felnőtteket pedig a szomszédos István Kórházba viszik át.

Az intézet igazgatója szerint hetente nagyjából 8-10 ilyen esetről van szó, sosem volt CT-jük, többször is kértek már, de sosem feleltek meg a pályázati kiírásnak. Egy-egy ilyen átvitelnél külön orvoscsoport kíséri a beteget.

Az RTL Klub megkérdezte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárt, hogy elfogadhatónak tartja-e a helyzete, arra ő úgy felelt: már jövőre lehet új CT-je az intézetnek.

Azt is hozzátette, hogy van olyan kórház, ahol intézményen belül messzebbre kell vinni a beteget, mint az OKI és a Heim Pál Kórház esetében.

(RTL Klub Híradó)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
FELHÁBORÍTÓNAK TARTOM, HOGY kórházaknak pályázni kelljen a készülékekre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Majd azt, ami eddig amortizálódott a Puskás Akadémián, azt odavisszük. A fiúk pedig, közvetlenül a kazánház melletti épületbe kapnak egy újat. Ha véletlenül edzés közben megszakadnának az erőlködéstől, akkor rögvest kéznél legyen az életmentő berendezés. Tudni kell a fontossági sorrendet.
szaboria1
FELHÁBORÍTÓNAK TARTOM, HOGY kórházaknak pályázni kelljen a készülékekre.
justhpeter
@pmv.agnes: Nálad az igazság. A birkák meg csak tovább ajnározzák a gazdaállatukat.! Csak a fideSS ! Előre a mocsokba !
Dr plágium
@Mirabilis: Kérdőjel nélkül...Gyurcsányra!
1magyar
Na takarodjanak a pichába! Pályázni kell egy szükséges CT-re? Azokra a szar stadionokra nem kell pályázni?
Jövőre??? Azonnal vegyenek oda egy CT-t, MR-t!!! Erre fizettük be a sok pénzt nem a milliós szőnyegekre!
karma1
Es ezt az oromhirt van pofajuk FELTETELES MODBAN LEIRNI! (Jovore kapHAT...)
Hat a jo kurva'nyjukat!
maci0427
Csessze meg az eddigi 1990-től lévő összes kormány,de nagyon... ! Egy CT. gépnek alapnak kellene lennie minden kórházban ! Nem kell MRI. de CT. ami sokkal olcsóbb és jó is, az annak igen ! Sőt még egy SZTK. -ban is lehetne !
solidedge
A kormánynak elnézést kellett volna kérni és másnap pótolni a CT-t. A hatalom erre is lehetőséget ad nem csak arra, hogy letaroljon, megfélemlítsen és pofátlanul gazdagodjon.
Nessy
A XXI. század egészségügyi intézményeiben olyan alap felszerelésnek kellene lennie legalább a CT-nek, mint a múlt században a röntgen készülékeknek!
Most hozsannázni kellene, hogy majd jövőre? Ha marad a plakát pénzekből? Ha nem lesz sürgős szükség Bivalybürgözdön a libalegelőn egy stadionra?
És állítólag az Ónodi Szücs "orvosi" diplomával rendelkezik!
A Balogot meg tudom érteni, elvégre a Bibiliában sehol nem említik a CT készülékeket!
magyarbakancs
"Már jövőre kaphat CT-t az Országos Kardiológiai Intézet."
Ne adja meg az Isten ,de feltételeztük,hogy Orbán unokáját is kellene operálni szívvel ,és öt is kellene CT-re vinni milyen hamar lenne CT készülék a kórháznak?
Jövőre vagy rögtön?
Zeta
Már jövőre?
Mi lenne , ha nem sprtra költenének néhány mrd-t, hanem az eü-re?
Ja , hogy az nem várhat! Mit számit néhány ember élet ? Van másik?
dr. prédikátor
A jó kurva anyátokat!!! Rohadjatok meg mind fityfasz csürhe!!! Mi az hogy jövőre lesz CT???Nem jövőre bazmeg, hanem azonnal!!!ne lopjatok, meg nem kell a VIKTOR SZOPKIN STADIONJA .Oszt akkor jut CT re meg MR készülékre . Szemét mocsok tolvaj csürhe!!!G E C I K V A G Y T O K !!!
eszegfu
Én meg igérjem meg, hogy csak 1 év mulva leszek beteg?!
nusika
Már jövőre kaphat CT-t az Országos Kardiológiai Intézet"" ...kaphat, mondta az államtitkár! ...vagy kap vagy nem kap ... még nem olvastam sehol sem, hogy ""épülhet'' Budapesten egy stadion, csak azt, hogy hány milliárdból épül meg...
Pálinkafőző Rézüst
Máááááár jövőre??? Miközben százmilliárdokat elsíboltok, elloptok minden évben??? Hogy rohadnátok meg...
karma1
Hurra! A XXI. szazadnak mar majdnem eltelt a negyede, es lesz az orszag legfontosabb szivkorhazanak sajat CT-je!!!
GYerekek, meseljetek el ezt majd a vizes VB -re latogato vendegeknek is... Legyetek allati buszkek magatokra - mert mas ugyse lesz buszke ratok...
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: miközben nem csak CT,hanem MRI is kellene egy ilyen kórházba!!!
Hát ezen a mondaton meg beszartam:
"Múlt héten derült ki, hogy az Országos Kardiológiai Intézetben (OKI) nincs CT-készülék, pedig országszerte itt végzik a legbonyolultabb szívműtéteket, például a gyerekek szívműtétjét."
Miiiiiiiii az, hogy a múlt héten derült ki??? Valaki fel tudja ezt fogni, értelmezni??? Hogy a pichába??? Miközben Dr. Offner Péter, (akit van szerencsém ismerni) a kórház igazgatója, többször pályázott már!!! Akkor hogy-hogy most derült ki??? Nem sül le a pofájukról a rinocéroszbőr a fideszes hernyóelvtársaknak???
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: Amúgy meg a propinak: A kórház neve: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet. Rövidítve: GOKI. Ennyit illene tudni!
Segítek: www.kardio.hu/index.php?lang=_1&selectedmenu=161,
quadrocopter
Et az eü.-i paraszita hulladék államtitkár egyáltalán mi a szarért kapja a fizetését, ha tájékozatlan?
Úgy tűnik, mcsak a sajtóvisszhang nyomán szerzett tudomást a gondokról!
Jellemző egész mocskos bagázsra, fogalmuk sincs miért kapják a fizetésüket és a szar, trehány melóért a felelősségre vonásokat sem osztogatják a fészekbelieknek!
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Valoban mindenre ugy csodalkoznak ra, mint szuz kislany a futyire, hat ha egyszer nem tudta,hogy nekik az nincs???
Es valoban: miert kell palyazni??? Ez nem tartozik a korhaz alapfelszerelesehez? Plane egy szivkorhazban?
Komolyan mondom, hogy lassan mar a felcserek szintjere sullyed az orvoslas, meg azoknal se volt ennyi fertozes, mint ami mostanaban otthon...
CsipkeRózsa
Orbán naponta milliárdokat fizet kampányaira!
nusika
Jövőre már biztosan kaphat CT-t""- szégyen, hogy jövőre"" szót is kiejtik!!! Arra leszek kíváncsi, hogy most már 9 vagy 11 MILLIÁRD ADOSSÁGÁT PÉCSNEK, milyen hamar fogja kiegyenlíteni, amit nem is tudják, hogyan történt. ...vagy FARKAS FLÓRI MILLIÁRDJAIT, semmi vita nélkül, KIFIZETTE A KORMÁNY!!! A béna ellenzék szólhatna Baloghnak, hogy a romák az elsők???
cikicakk55
@justhpeter: Hagyd már abba ezt a birkázást. Orbán kiterjedt rokoni és baráti köre majd 2 millió embert jelent. Ezek nem birkák,hanem az anyagi érdekükben szolgák. Ők tartják toppon a csuti szenilisségét zseniálitásnak beállítva. 8 millio Magyar van akik anyagi, vagy családjuk,gyermekeik miatt nem léphet. Az impotens ellenzék meg facest sem ér. Azok is csak a felszínen hangoskodnak,de ha túl tolják Ők is gyorsan a 4millió mélyszegény Magyar közé kerülhetnek. Én például nem érzem magam birkának,csak idős,beteg és nyugdíjas vagyok/ 60.000/ft/hó/ Az idősebb fiam 40 éves, Ő egészséges,de van 2 gyereke és szerencsére forint alapu lakás hitele.Ő sem birka,de örûl,hogy van munkája, ha sokat hőzöng elveszti és mehet a híd alá a gyerekeivel.Ma az országban minden cég a fidesstől függ. Nem vagyunk birkák,csak a nép,akiknek nics ellenzéki segįtsége.
cikicakk55
Az a legnagyobb szégyen,hogy egy ilyen régóta fennálló intézménynek még nincs ilyen gépe. Mióta a CT létezik már az elsők közt kellett volna kapnia.
justhpeter
@cikicakk55: Mindezzel tisztában vagyok. 39 éves fiam van családdal, aki nemrég szabadult a devizahitel csapdából.
A szavazófülkében nem áll a hátam mögött a fideSS.
nyanya001
Már az idén takarodjatok a q. anyátokba mocskos ganék !
Ludas Matyi
Hogy is volt az Leninnel vagy akar Hitlerrel? Lenint a Stalin elvtars financirozta a bank rablasaival. Hitlert es annak haborujat financiroztak a Rotschild es a Rockefeller Clan avagy csalad. Lazadozol a jelenlegi kormany ellen? Halvany Chancod nincsen megvaltoztatni. A Magyar "honvedseg" a Magyar rendörseg az Orban kezeben vannak. Hogy is tudtak kilöni Nicolae Ceaușescut? Ugy hogy a katonasag es a rendörseg a nep oldalara allt. Ezt magyarban tudod, hogy mikor fogod megerni? Never. A masik, hogy egy felkeleshez egy forradalomhoz igen sok penz kell. Honnan lenne, ha minden a kormany tagok szamlajan van? Talan Soros elvtarsal lehetne valtani egy ket szot, mert mar ö is szarik a Magyar kormanyra!
cikicakk55
@justhpeter: Péter! Megértelek. Engem csak a birkázás zavar. A szavazó fülke a fidess torvénymódosítása miatt szart sem ér. A sok bizonytalan el sem megy szavazni, vagy ha elmegy akkor csak azt tudja kire ne szavazzon. Įgy is úgy is a fidess nyer. Sajnos ma már ott tartunk,hogy ezt a g..i pártot csak erővel lehet megbuktatni,mert itthon Ők a törvény. Ehhez ellenzéki összefogás kéne,de még csak kilátásban sincs ikyen.Jól elvannak az ellenzéki fizetésükből

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.