Múlt héten derült ki az RTL Klub híradójából, hogy se CT, se MR nincs az Országos Kardiológiai Intézetben, ahol a legbonyolultabb szívműtéteket végzik.

Ezt az Intézet főigazgatója mondta a Híradónak azután, hogy a Klubrádió egyik hallgatója elmesélte, hogy súlyos állapotú unokáját nyitott mellkassal kellett átvinni egy másik kórházba, mert CT vizsgálatra volt szükség.

A hírre Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az ATV műsorában úgy reagált, 

lehet, hogy a betegeket időnként nyitott mellkassal kell átszállítani egy másik kórházba CT-vizsgálatra, de korábban a másikban sem volt CT. Most legalább már van.

Balog még hozzátette, szerinte az egészségügyet álhírekkel támadják: mindenki csak azt szajkózza, hogy melyik intézményben nincsen CT, miközben mostanra kétszer annyiban van, mint ahányban korábban volt.

Szerda délután aztán újabb telefonhívás érkezett a Klubrádió stúdiójába. Ugyanaz a nagymama volt, aki néhány nappal korábban, és sajnos rossz hírt hozott.

Hiába küzdöttek 16 napig az unokája életéért, a kislány péntek este 9-kor meghalt.

A nagymama a miniszter szavait végtelenül cinikusnak minősítette a műsorban, különösen azt a részt, hogy a magyar egészségügy "világszínvonalú".

(hvg.hu)

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@lópicigáspár: Akar igazad is lehetne, mert ez egy rendkivul sulyos mutet volt. DE: most mar soha a budos eletben az Isten se moshatja le tisztara balog paterrol a cinizmusat: mert benne van a pakliban az a szazalek is - ha nem is tul sok -, hogy HA van CT a korhazban, es nem kell a gyereket ilyen sulyos allapotban korhazak kozott feleslegesen cipelni, akkor talan nem feltetlenul kellett volna meghalnia.
Vonatkozik az allitasom arra a 32 ezer, feleslegesen meghalt ember esetere is, akiknek nem feltetlenul kellett volna meghalniuk, HA minden egy normalis korhaz szintjen mukodik!
Es akkor felvetodik bennem a kerdes, hogy az egyik rendkivul jo baratom, aki kethetes nyugdijaskent vissza kellett mennie dolgozni, es az elso heten meghuzta a gerincet egy hirtelen mozdulattal megemelt sulytol, bekerult az Amerikai uti idegsebeszetre, amirol mindenki ugy tudja, hogy az Magyarorszag legjobb idegsebeszete, a legjobb felszereltseggel es a legjobb orvosokkal. Es megse, mert az elso mutete elott kihagytak egy rendkivul fontos vizsgalatot, ami nelkul nem is lehetett volna megnyitni a gerinc koruli testreszet, (de megtettek), majd kiderult, hogy ujra kell muteni,(a szukseges vizsgalatra a Honved korhazba kuldtek, gyanitom, hogy ott is a CT hianya okozta a vizsgalat hianyat), majd a masodik mutetkor kapott egy sulyos fertozest, amitol a gerincen egy sipoly lett, amivel ujabb mutetet javasolt az Amerikai uti idegsebeszeten a doki. Na, ebbe mar nem ment bele a baratom, viszont 2 naponkent jart leszivasra, - kb. 8 honap alatt gyogyult be a sebe, de a hatralevo eletere rokkant maradt.
Bennem tehat meghult a ver, mert azt hittem, hogy egy ilyen alapveto berendezesbol legalabb egy minden korhazban van!
Ezeknek - es meg mas eletmento keszuleknek - a hianya nem jelent mast, minthogy a regnalo politikai vezetes lassu halalra itelte a sajat nepet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@verőce21: Olyan hozzáértéssel írtad le a keserű valóságot, h szerintem Te vagy az eü. államtitkár helyettes. Tehát az eü-re nem kell pénzt költeni, sőt be kell zárni kórházakat, h a beteg több 100 km-t utazzon a megfelelő ellátásért. Szuper, ma olvastam, h 20 évvel ezelőtt sokkal gyorsabban közlekedtek a vonatok mint napjainkban. Tehát fideszre fordítva a mai állapotokat, itt minden világszínvonalú, csak mi vagyunk hülyék. Meg ti akik annak örültök ha minden putri mellé építenek 1 stadiont.
kissé felnőttem
balog balog nyitott koponyával kéne körbejárni a világot hogy ész vagy értelem férjen a fejébe vagy huzzon el akár tatárföldre de itt má sértően ködös minden megszólalása.Stadionpártiak ideje lenne másképp is gondolkodni, avagy ha mi megdöglünk ti is éhen fogtok halni.
Mézike
@verőce21: hercegem! Ma magyarországon alanyi jogon jár a stadion. Minden 100 főre legalább egy. De uszoda se árt mellé...
Mondjuk az egészség az már nem. Azért fizetünk ám. Kemény adóforintokat, meg sztk...
Ezért kisfelcsúton van CT. MR . stb...igaz kell egy ekkora városba, mert ha kész a stadion és az uszoda akkor a sok drukker ellepi a mocsarat.
verőce21
@Mézike: Ma Magyarországon az a baj, hogy az egészségügyi ellátás jár alanyi jogon túl sok embernek! Akik ráadásul még "közgyógy"-ra is kapják a gyógyszereket.
Ezért elorozzák az ellátási helyeket és pénzeket előled, előlem és sok tízezer mások- és valóban rászorulók elől. :)
És az alanyi jogon járó családi pótlékot is meg kellene szüntetni! Az még a Kádár-rendszerben sem járt "csak úgy"!
kokopelli
@eszegfu: Jobb helyeken a miniszter nem is foglal állást ilyen esetekben,
mivel csak öngólt lőhet! Van államtitkára,annak helyettesei,vannak területi
illetékesek stb..stb és van a kórháznak is vezetője,és nem utolsó sorban
maga az ORVOS!
Ha maga miniszter egy egyházi niemand,aki a "lelkekkel" foglalkozik,jobb
ha befogja a pofáját,mert csak ß@rul jöhet ki a dologból!
Az a jó FŐNÖK,aki jól tudja megválogatni a beosztottjait,és ha szükséges
az ügyek tisztázását is az illetékeseire hagyja! Ez a barom be akarta bizo-
nyítani a gazdjiának,hogy ő a tények magaslatán áll. Lófütyit mama!
Itt is a kommentelők több mint a fele amatőr egészségügyi szakértő :=(
Tulképpen az őszinte részvétmegnyilvánulás is elég lenne !!! :=( :=(
eszegfu
@kokopelli: 15:28 Véleményed nagy részével egyetértek! Viszont az utolsó előtti mondatoddal szemben "kifogásolással" kell, hogy éljek! Ujra végigfutottam a kommenteket és szerintem leginkább nem "önkéntesen szakértettünk", hanem Balogot "feszitettük keresztre"... legalábbis ez bennem az összkép...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.