Sérti az emberi jogokat az Oroszországban 2012-ben hatályba lépett úgynevezett külföldiügynök-törvény, amely káros hatással van a civil szervezetek tevékenységére, valamint korlátozza az egyesülési és a szólásszabadságot – közölte csütörtökön Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa. Nem felel meg a nemzetközi és európai emberi jogi normáknak a szabályozás, amely szerint a külföldi támogatással működő, politikai tevékenységet folytató civil szervezeteket külföldi ügynökként kell nyilvántartásba venni – írta Muiznieks a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának küldött levelében. Szerinte a sokak által bírált törvény az okozott finanszírozási nehézségek mellett számos esetben azzal a következménnyel járt, hogy az érintett szervezetek munkatársait kiközösítették, zaklatták vagy fizikailag bántalmazták. Az emberi jogi biztos kiemelte, a jogszabály nem egyértelmű azzal kapcsolatban, hogy mi számít “politikai tevékenységnek”.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nem kellene az elmebeteg orra ala dorgolni egy jozan pillanataban a "Nem leszunk gyarmat" plakat logot???
Hatha felremlene neki, hogy milyen orszag torvenyeit tartjuk kovetendonek...
Erdekes, mintha nem az Europai Unios alaptorvenyek jatszananak be ma Magyarorszagon...
quadrocopter
A debil ugyanúgy lopkodja össze az elmeroggyant törvényeit, mint a választási programját!
A csorda hozta nyilvánossgra legutoljára a "választási programjárt" és meglepően "hasonlított" a Jobbikéra!
Ólló - és Copy Párt!
Ludas Matyi
akkor mit szolsz vazeg a nemet törvenyhez? Az a Stasi Systemen alapul.
Most mondotta volt az a szarhazi Europa gyilkosa "Honecker Ügynök MI Angale (angyal) Merkel", hogy addig amig ö van hatalmon nem lesz olyan hogy a nep valasszon partot. A legnagyobb Diktatura Europaban a volt nyugat nemetorszagban van. Azert volt, mert az NDK-s Stasik elfoglaltak minden miniszteri posztot nyugaton! Pädophile, buzik es lesbik iranyitjak az orszagot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.