Minden olyan vállalkozás, ami a mezőgazdasághoz kapcsolódik, és az abból származó tudást alakítja át ipari tudássá és kereskedelmi tőkévé, különösen fontos a magyar kormánynak; a Balogh Tészta Zrt. is egy ilyen vállalkozás - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a cég új üzemének avató ünnepségén Tiszakécskén. A magyar ember a mezőgazdasághoz ért igazán. Ez az, ami a génjeinkben van, és a tudás apáról fiúra száll. A mezőgazdaság magas szintű nemzetközi műveléséhez vagyunk leginkább alkalmasak - fogalmazott a kormányfő. A magyar embereknek van egy olyan adottsága, hogy akkor érzik jól magukat a bőrükben, ha a kiválasztott élelmiszerről pontosan tudhatják, hogy magyar földből származó és magyar ember munkájának eredménye. "Ez a szempont a jövőt illetően inkább előnyös, és remélem, ilyen szokásokkal élő közösség, nemzet maradunk" - fogalmazott Orbán.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Ki loptátok a gazdák alól a földet, biogazdaságokat szántottatok fel.
Falvak néptelenedtek el vidéken..tudom nem csak miattatok..De lett volna lehetőség a sebeket gyógyítani amit a szocik okoztak..erre mit tettetek?...kihúztátok alóluk a földet..a családi agrárgazdálkodók tíz milliárdját átcsoportosítottátok Csányinak, Leisztingernek, Mészárosoknak, Tiborcoknak, Selmecinek, Lázároknak, Lévainak...
" A kommunisták által államosított területeket a gazdáknak juttatja. "By Fidesz!
Ezekre a gazdákra gondoltatok paraszt?
Mészáros Lőrinc 1400 hektár
a paksi biznisz vezetője, aki Londonban él 250 hektár ...
Győrfi Balázs 80 hektáros
L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár felesége, Vass Eszter egy 34,4 hektáros természetvédelmi területet nyert el a föld alapkezelő földárverésén...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@1magyar: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/06/kozmunka01-1.jpg
Amikor a jó szándékot felülírja a hátsó szándék.
A kisembert attól nem lesz boldogabb, ha a magyar döbrögiknél fog éhbérért dolgozni, mert a szarházi politikusok még a magyar földet is eladták/hagyták eladni szarér-hugyér. Úgy érzem, itt az ideje, hogy üzenjünk Brüsszelnek. Megint. Egy 3 milliárd keretösszegű programból sikerült 500 (azaz ötszáz) közfoglalkoztatottat (azaz közmunkást) visszaterelni a nyílt munkaerőpiacra. És mivel ez mindössze három hónap alatt történt (februártól áprilisig) senki nem állíthatja, hogy nem fényes sikerről van szó. Még kilencszázkilencvenkilencezerötszáz (999 500) kell és már meg is van az a beígért 1 millió munkahely. Ha valamit, ezt még a brüsszeli gyíkok is elismerhetnék, ha már azt képtelenek megérteni, hogy mi senki mással nem szeretnénk együtt élni, csak saját magunkkal. A Gyere haza, fiatal! program kirobbanó sikere közben és után ez a másik leghangosabb magyar siker. Helyi kiskirályok és Döbrögik döntenek emberi sorsokról az illiberális, munkaalapú társadalom dicsőségére. Ahol nem jönnek létre nemzetgazdaságilag hasznos munkahelyek (olyanok, amelyek költségvetési bevételt generálnak) és ahol következésképpen már olyanokat is beszív a közmunka, akik ezt korábban elképzelhetetlennek gondolták. Újabb körök zárulnak be naponta. Emberi életek tudatos elsorvasztása, cselédsorsba döntése egy szűk réteg luxuséletének megteremtése céljából. Bármi áron. Kötéltánc kötél nélkül. Ennyi.
1magyar
Az a kérdés,hogy milyen kormány a rosszabb, aki eladja külföldnek a magyar embert vagy a belső uralkodó gazdagoknak hagyja a kizsákmányolást?
Eladott Ország
@1magyar: A belső uralkodó körök még kizsákmányolóbbak, mint a külföldiek, lásd Mészáros Lölöt, vagy a CBA..."A 2016-os év egészét tekintve a KSH intézményi munkaügy-statisztikai jelentései alapján a bruttó átlagkereset 263 200 forint volt" - ismertette Váradi Rita, a KSH életmód-foglalkoztatási és oktatásstatisztikai főosztályának osztályvezetője. A Mészáros és Mészáros Kft.-nél viszont a fizikai dolgozók ennél tízezer forinttal kevesebbet kaptak, átlagosan 252 ezer forintot. A gyerekei tulajdonában álló Fejér BÁL Zrt. még ennél is kevesebbet fizetett, ennél a cégnél bruttó 225 ezer forintot kerestek a fizikai dolgozók.
1magyar
@Eladott Ország: Igen, kizsákmányolóbbak mert ők jobban megengedhetik maguknak mivel őket szolgálják a kormányok.
A külföldieket a 263 ezer és 225 ezer ft-nyi különbség mutatja, hogy nem hazai uralkodók.
Eladott Ország
@1magyar: "őket szolgálják a kormányok." Minket meg leszar a kormányunk. Arról kellene beszélni, hogy miért ilyen pocsék a magyar gazdaság teljesítménye, hogy miért nem javult az ország versenyképessége, hogy a beruházások miért a 2010-es, válság utáni szinten stagnálnak, hogy miért nem erősödött a középosztály, hogy a naponta köpködött Uniótól érkező támogatások, a kedvező világgazdasági folyamatok és a külföldön dolgozó magyarok által hazautalt összegek ellenére is hogy sikerült csak egy szégyenletes 2% alatti gazdasági növekedést összelapátolni. Uniós pénz nélkü meg semennyit.
kokopelli
@Eladott Ország
A kormány nem adja el a magyarokat,csak a csodálatos gazdasági politikájukkal
külföldre kényszeríti őket! Igaz,hogy "migráncsot" keveset látni,de magyarul be-
szélő fiatalokat egyrel többet! Beszédbe elegyedve velük,egyszerűen "röhögnek"
a kérdésre,hogy nem lenne-e jobb otthon melózni a rokonság és az ismerősök kö-
zelében? Fiatal szakmunkások dolgoznak betanított munkásként a minimálbér
(8,84 €/óra) felett, amiből simán megélnek! Amennyiben a "kisbarátnő" is melózik
pl. 4 órát naponta,úgy meg "Amerika",mondják viccesen!
Attól virágzik a nyugati gazdaság,hogy nem hagyják beleugatni a politikusokat,akik
mint a magyar kormány ugatják a gazdaságtant! Az u.n. multiknak nincsen szüksé-
gük a sértegetésre,mivel a görögöknél anno az Aldi is az éj leple alatt elhagyta az
országot,és azóta az USA-ban is üzemel,az ottani európai háttérrel rendelkező pol-
gárok legnagyobb örömére! Az un. "Outlet Center"-ekben majdnem az összes neves
nyugati cég jelen van termékeikkel!
Én mint egyszerű polgár nem is értem,miért nem zárnak be a "multik",ha sértegetik ő-
ket és a politikusok csak uszításra használják ,amíg a tetü Orbán ott virít az üzemáta-
dásoknál,és a "stratégiai szerződésekről" ugat,aminek a jelentését senki sem ismeri!
-"Kiviszik az extraprofitot!"! Mire is építettek gyárakat? Habokra,mert volt kidobnivaló
pénzük? Hogy bejöjjön a befektetés? Igen Csutikám! A vejed meg a "Lőrinc Stroh-
man"-od nem azért csinál bótot,hogy "extraprofitra+ szajrélóvéra+ EU-s zsére" tegyen
szert? :=(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.