Minden olyan vállalkozás, ami a mezőgazdasághoz kapcsolódik, és az abból származó tudást alakítja át ipari tudássá és kereskedelmi tőkévé, különösen fontos a magyar kormánynak; a Balogh Tészta Zrt. is egy ilyen vállalkozás - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a cég új üzemének avató ünnepségén Tiszakécskén. A magyar ember a mezőgazdasághoz ért igazán. Ez az, ami a génjeinkben van, és a tudás apáról fiúra száll. A mezőgazdaság magas szintű nemzetközi műveléséhez vagyunk leginkább alkalmasak - fogalmazott a kormányfő. A magyar embereknek van egy olyan adottsága, hogy akkor érzik jól magukat a bőrükben, ha a kiválasztott élelmiszerről pontosan tudhatják, hogy magyar földből származó és magyar ember munkájának eredménye. "Ez a szempont a jövőt illetően inkább előnyös, és remélem, ilyen szokásokkal élő közösség, nemzet maradunk" - fogalmazott Orbán.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Ki loptátok a gazdák alól a földet, biogazdaságokat szántottatok fel.
Falvak néptelenedtek el vidéken..tudom nem csak miattatok..De lett volna lehetőség a sebeket gyógyítani amit a szocik okoztak..erre mit tettetek?...kihúztátok alóluk a földet..a családi agrárgazdálkodók tíz milliárdját átcsoportosítottátok Csányinak, Leisztingernek, Mészárosoknak, Tiborcoknak, Selmecinek, Lázároknak, Lévainak...
" A kommunisták által államosított területeket a gazdáknak juttatja. "By Fidesz!
Ezekre a gazdákra gondoltatok paraszt?
Mészáros Lőrinc 1400 hektár
a paksi biznisz vezetője, aki Londonban él 250 hektár ...
Győrfi Balázs 80 hektáros
L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár felesége, Vass Eszter egy 34,4 hektáros természetvédelmi területet nyert el a föld alapkezelő földárverésén...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
na te pont ennyit értesz az egészhez! =))
quadrocopter
Az ismereteket még Fél-Ázsiából hoztuk magunkkal. Nem?
Bár Orbán elég nagy tahó paraszt, de hogy a mezőgazdasághoz (sem!) nem ért, az tuti!
Eladott Ország
A Balogh Tészta Zrt társaságba egyik cégével beszállt a közelmúltban Szíjj László, a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa is. Szíjj László az, aki Mészáros Lőrinccel közösen a Gellérthegyen a Bérc utcában luxuslakást épít egy, a fővárostól botrányos körülmények között megszerzett, panorámás telken. Sokáig terjedt az az információ, hogy a két Orbán-stróman, Szíjj és Mészáros azt a házat valójában az Orbán-család számára építi a Citadella alatt. Most már látható miért "Ez a szempont a jövőt illetően inkább előnyös, és remélem, ilyen szokásokkal élő közösség, nemzet maradunk" - fogalmazott a strómanok által tollasodó milliárdos csúti cigány, aki a közöst ellopva keresi gennyesre magát.
dr. prédikátor
Szép öcsém te geci viktor szopkin!" de kár hogy apád is paraszt volt és te is az maradtál"/ Arany J. Toldi/
kokopelli
@quadrocopter: 14:37
A lovon ülő magyar terelgette maga előtt a kukuricát,(amit a kíníaktól vásárolt
a tengeren túlról) és amikor érett lett, rajtaütött szegényeken és kirabolta őket)
Azóta "híjják" ezt kukoricafosztásnak! Az egész olyan kézenfekvő!
Nem tuttad? A földműves (tausendsassa) Orbán igen,mert a papa "követ is te-
nyésztett"!
..úgy mondtuk volna a csutinak anno Angyalföldön:
"Csórikám,téged sem a földed tett paraszttá,hanem a modorod! :=))
Perwool
Ki loptátok a gazdák alól a földet, biogazdaságokat szántottatok fel.
Falvak néptelenedtek el vidéken..tudom nem csak miattatok..De lett volna lehetőség a sebeket gyógyítani amit a szocik okoztak..erre mit tettetek?...kihúztátok alóluk a földet..a családi agrárgazdálkodók tíz milliárdját átcsoportosítottátok Csányinak, Leisztingernek, Mészárosoknak, Tiborcoknak, Selmecinek, Lázároknak, Lévainak...
" A kommunisták által államosított területeket a gazdáknak juttatja. "By Fidesz!
Ezekre a gazdákra gondoltatok paraszt?
Mészáros Lőrinc 1400 hektár
a paksi biznisz vezetője, aki Londonban él 250 hektár ...
Győrfi Balázs 80 hektáros
L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár felesége, Vass Eszter egy 34,4 hektáros természetvédelmi területet nyert el a föld alapkezelő földárverésén...
papa.49
Szerencsétlen picsagyümölcs te semmihez nem értesz, bárgyú faszkalap, kivéve A LOPÁST szerintem abból doktoráltál, ha egyáltalán az is nem hazugság!!!
Eladott Ország
A magát kormánynak nevező család szívós munkával elszedte a termőföldet azoktól, akik eddig termeltek azon. Növénytermesztők maradtak termőföld, állattartók legelő nélkül. Az állami földek bérleti joga lejárt, azt szabályosnak tűnő módon meghirdették és láss csodát! Akik eddig rendeltetésszerűen hasznosították a földeket, azok hirtelen alkalmatlanná váltak erre, viszont rettentően alkalmas lett a salgótarjáni építési vállalkozótól kezdve a felcsúti gázszerelőig, fogorvostól műkörmösig mindenki más. Erről szólt András juhász élete és halála, erről szólt Kishantos és erről szól számtalan család tragédiája, akik megélhetés nélkül maradtak. A Nagy Családi Földosztás következtében a pályázatra kiírt földek TÖBB
MINT KÉTHARMADA került bizonyíthatóan Orbán-közeli emberekhez. Bérletbe, első
lépésként. Az egyik nagy győztes a nagy magyar gázszerelő/disznótenyésztő/paraszt, Mészáros Lőrinc volt, de lehetne még hosszan sorolni a neveket. A maradék, KEVESEBB MINT EGYHARMAD földterületet vehették bérbe helyben lakó gazdálkodók. Mindez szinte
ellenkezés nélkül, teljes nyíltsággal történt. Most pedig a következő lépésnél tartunk. A bérbe adott állami földek a bérlők tulajdonába kerülnek. A volt állami földek több mint kétharmada néhány család kezébe került bérletként, majd a tulajdonukba. Legálisan. Igaz ugyan, hogy ártunk és ormányunk némileg maga alá szart a kétharmados törvényeivel, mert a kétharmados többség elvesztése miatt nem tudták olyan egyszerűen kiosztani a természetvédelmi területeken lévő földeket, de nem gond. Meg fogják oldani azt is. Törvényesen.
qxy
Te meg ahhoz hogy mindent elrontottál te Müsüge. Tudod mit jelent a Müsüge?? az olyan amire te is azt mondanád hogy .- háááát ezéééééémáááááá" Tudod mint a viccben.
Haldoklik az öreg cigány hívja három fiát.
Az okosnak azt mondja.- Fiam, rád hagyom a kertet mert van eszed.
Kevésbé okos fiam, rád hagyom a házat hogy tudj hova behúzódni. Hülye fiam,(Müsüge), rád hagyom a a a hörömpölőt és meghalt.Hogy mi az az a hörömpölő? Na Viktor is ezt kérdezte." " "
kokopelli
@papa.49: (16:06)
..és az miért tartaná vissza őt,hogy ne tegye közzé a baromságait?
Valaki azt találta mondani valaha, valahol:
"Ha mindenki csak ahhoz szólna hozzá amihez ért,elviselhetetlen lenne a csend!"
(kivéve a gyevi bírót,meg a csuti észkombájnt?) :=(
papa.49
@kokopelli: Nem az a baj, hogy mondja, hanem az hogy a mögötte álló slepp el is hiszi amit ez a szerencsétlen emberszerű sejthalmaz állít !!!
kokopelli
@papa.49: ...így mehet át egy idegbeteg valakinek a szellemi tévelygése "vallásba"!
Kicsi az ország,és a politikai vezetője is "keskenynyomtávú szélhámozó"!
Nem ő az első a világtörténelemben,de legalább a legpitiánerebb!..minicsúcs?
..isten tartsa meg a szokásait,de magának ennek a fényestekin-"tetünek" :=))
Eladott Ország
Orbán: "a magyar ember a mezőgazdasághoz ért igazán" Ti meg a közpénzek elsíbolásához.Te csak hazudj, toljad a cinikus tempót, és zabálj bele mindenbe, ami az utadba kerül. Szarházi.
quadrocopter
Korábban, a lengyeleknél még azzal hízelgett, hogy mind a két nemzet a lótolvajláshoz ért!
Pöpec
"Az előzetes adatok szerint a mezőgazdaság a bruttó hazai termék (GDP) termeléséhez 3,8%-os aránnyal járult hozzá 2016-ban. A hazai bruttó hozzáadott értékből 4,5%-ot adott az agrárium, a beruházásokban 5,5, a foglalkoztatásban 5,0% volt az aránya.
• Az élelmiszeripar a GDP előállításából 1,9%-kal részesedett 2015-ben, az ágazat bruttó hozzáadott értéke 2,3%-a volt a teljes nemzetgazdaságénak. "
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/mezo/mezoszerepe16.pdf

Ennyit a két lábon állásról.
Nessy
Ma a V.B. megnyitóján valószinüleg arról mesél majd, hogy a magyarok a sporthoz, azonbelül is a vizi sportokhoz, és a létesítmények építéséhez ért a legjobban. Ja, hogy a gyerekek legalább fele nem tud úszni? Részlet kérdés!
A mezőgazdasághoz csak annyit, hogy az kap támogatást, akinek sok földje van, és nem csinál semmit! Egyre jobb viszont a parlagfű termés! Amit meg megtermel egy kisebb gazdaság, abból remekül megél az állam, a felvásárló, csak a termelő és a vásárló fizet rá.
Pöpec
Ha az agrárium foglalkoztatási aránya 5 %, akkor mihez is ért igazán a magyar ember?
Baromviktor.
simmering73
Aztán hogy a sikértartalma a búzának, more?
1magyar
@Pöpec: Az,hogy csak 5 % az amiatt van, hogy mindent elkvótáztak az eu-ban, cukorgyár stb.
De ebben Orbánnak igaza van.
Nagyon jó termőföldek vannak az országunkban.
papa.49
@kokopelli: Ezt a tetvest senki nem veszi le a nyakunkról, nekünk kell tenni érte !!!
karma1
@1magyar: Tudod, azert, mert valoban nagyon ertekes termofoldjeink vannak, azert nem hiszem, hogy mindenki foldmuves lenne az orszagban, nem gondolod?
Igen, kellenek a JO foldmuvesek, agrar szakemberek, de az mar nem ugy van, hogy egy bacsika kimegy a foldecskejere, megkapalja es hazamegy, hanem a foldet mar komoly agrariskolakat vegzerr szakemberek muvelik, korszeru gepekkel.
Ha valaki (rogantonyo) a budepsti V. kerulet teruletere kapott tanyafejlesztesi tamogatast az EU-tol, akkor abbol szerinted mit fogsz latni az asztalodon?
En lattam a felcsuti foldeket - a falu hataraban rettento sok bodzat termelnek - igaz, az megterem magatol is, csak le kell szedni, mikor mar megvan a bogyoja, mert azt a Coca Cola cef veszi at, azt hasznalja italszinezeknek). De tulnyomo resze a foldeknek muveletlen, mert csak a tamogatast vette ra fol a meszaros is. de nem muveli a foldjeit, tobb tv stab is jart a foldjein, az oriasira nott parlagfuvet filmezve..
eugen4402
A nagy Fauszt! 1950-ben még tudták a magyar emberek, mikor kell vetni, ültetni, palántázni, és hogy a malacoknak milyen moslékot kell tálalni. Ma már csak azt tudjuk, hol van az ABC, ahol fele annyiba kerül az alapanyag, mintha magam gürcölnék vele. Orbán úr, végre el kellene hessegetni Rákosi szellemét...!
Perwool
@eugen4402:
Ha elfelejtjük a történelmet, arra vagyunk ítélve, hogy megismételjük.
Nálunk is látszanak már ennek jelei...

p.coldline.hu/2017/07/14/2587482-20170714-hwP1Xs.jpg
Pöpec
@1magyar: Nem egészen. Eu tagok 2004-től vagyunk. A termelés '89 előtt versenyképtelen volt és eszközhiányos, az orosz piac leválása után gyakorlatilag tönkrementek a főleg oda termelő ágazatok - a nyugatnak nem kellett a silány magyar áru. A versenyképtelenség mutatója pl. hogy ma 5 % dolgozik a mezőgazdaságban, 20 éve 10 % volt ez a szám.
A földek nagyon jók, elszórsz egy marék magot és kikel. Ugyanezért máshol vért izzadnak. Ez a könnyű termelhetőség tette globálisan kényelmessé a magyarokat.
kokopelli
@Pöpec: Hiába írod neki!Fel kellene neki lapoznia a "Cukoripar történetét" amiben
előadják,hogy az EU-ba való belépés után azonnal felugrott a termelés,de
2-3 év alatt újra visszaesett,mert a ß@rnak sem kellett a cukor! A cukor-
gyárak és a megművelt földterüle már 2005 után csökkent! A gyárak álla-
pota is ß@r volt ergo...a hanyatlás biztos volt! (Olvasnia kellett volna neki!)
A nyugatra való exportálás természetesen visszaesett,mert ott egyre csök-
kent az egy főre eső cukorfogyasztás,ami logikus is! :=)
P.s.: ismerőseim túlnyomó része ugat az EU vs. Magyar cukoripar-ól,de ők
is egyre kevesebb cukrot fopgyasztanak,és naponta ellenőrzik a saját zukor-
szintjüket! Foschnak ők is a diabetes-től! Arról nem is beszélve,hogy utána
nem néznének annak, amit te is írtál!...Báncsák a magyarokat! :=(
kokopelli
@Eladott Ország: Nem tudom,hogy van-e olyan ország még a Globuson,amiben a lakósság
egynegyede mindig a fővárosban élt,ill. a városi és a vidéki lakók aránya
olyan torz lett volna?Emlékszem,hogy a falvakban élő tucatnyi unokatestvérem
is a közeli kisvárosokba pendlizett melózni! A TSz-ekben meg az öregek ka-
pirgáltak,ha jól emlékszem pontokárt,ill.évközben a háztájiból éltek!
papa.49
Azért azt se feledjük ebben a ,,nagy parasztizálásban,, hogy nagyon sok világra szóló találmány is fűződik a magyar emberekhez, hogy csak néhányt említsek a teljesség igénye nélkül, telefonközpont, villanymotor, transzformátor, karburátor, az első sorozatban gyártható autó, a számítógép alapja, stb...
Ezért nincs igaza a tökfejnek, mert az is igaz a magyar gazdák tudták mit, mikor, miért kell csinálni a földeken a mai ,,gazdák,, meg csak a bankszámlájukat tudják megnézegetni!!!
Nem kéne ennek a majomnak a magyar emberek tudását lenézni, mert az egyszerű ember is látja, hogy csak hablaty minden amit mond, amit megtesz az csak KÁROS AZ ORSZÁGNAK, AZ EMBEREKNEK!!!
karma1
@kokopelli: Igen! Nalunk! Illetve a legtobb ember Aucklandban el - million folul - , pedig a fovaros Wellington.
A 4.6 millio lakos tulnyomo resze font el az eszaki szigeten, a deli sziget alig lakott, ill. csak a keleti partjan epultek ki nagyobb varosok.
A deli szigeten Christchurch a legnagyobb asszem 260 ezer emberrel, de a szamban nem vagyok biztos. Es kepzeld, ennek ellenere ez a ritkan lakott, novenytermesztesre alig alkalmas (mert hideg, esos) eghajlatu resz termeli az orszag teljes agrartermeset - na jo, van nehany oriasfarm az eszaki szigeten is -, es szinte csak az agrariumbol es a turizmusbol elunk.
Aztan jon az oktatasbol jovo bevetel, es egyre jobbak a kutatasi eredmenyek, a "szurkeallomany" hozadeka...:o)) Viszont itt nincs olyan nagy farmercsalad, akinek minimum 2-3 tagja ne vegzett volna egyetemet, akar a farmgazdalkodassal kapcsolatosat, akar valamilyen mas szakon. Ilyen ecceru...:o))) Ma mar ahhoz is kell magas vegzettseg, hogy jol muveld meg a foldjeidet, automatizald a gazdasagodat.
Pöpec
@kokopelli: Téglaipar dettó. És gyakorlatilag minden. Nem tönkretette a nyugat, hanem bezárta őket vagy modernizálta, tőkét és technológiát invesztált bele. Eladhatatlant nem termelünk ugye :-)
Ma pedig a felzárkóztatási pénzeket szépen ellopják orbánék...
Magyarország, én így szeretlek. :-(
Pöpec
@karma1: Hihetetlen mennyiségeket tudnánk termelni szinte bármiből - ha érdekeltek lennének a termelők. Ehhez kéne egy jó állami politika ami nincs. (Pl. málna stb. munkaigényes, alig gépesíthető szektorok.) Csak éppen az ehhez szükséges támogatást/pénzt elszívják csányi és mészaros lőrinc. Mert olyan szegények, hát hogy lesz így csányinak Tesco hálózata Lengyelországban?
karma1
@Pöpec: Me'r, lesz neki? Francba! A magyar malna el fog tunni teljesen, mert mar senki sem foglalkozik vele, ezt hallottam mar az idei termessel kapcsolatban is...
1magyar
@karma1: Tudod te mennyien termeltek régen cukorrépát amikor még sok cukorgyárunk volt?
Vagy amikor még az oroszoknak lehetett almát szállítani de mérkellék megtiltották?
Vagy rengeteg zöldborsó,paradicsom és egyéb konzervet szintén oroszoknak és mindenkitől vitték a megtermelt zödségeket?
Ki volt az a sok rohadék, áruló vezető aki ezeket a dolgokat tönkretette? Na ezeket kéne fellógatni.
1magyar
@Pöpec: A silány magyar áru azt jelentette, hogy nem volt felfújatva vegyszerekkel a gyümölcs és zöldség, na és ha megnézed a hatalmas holland paprikát meg a magyart - hatalmas ízbeli különbség. A németek zsákszámra hordták innen mert a vízízű, műanyag paprikát nem szerették.
karma1
@1magyar: Bizony mindet, aki ezt tette... Magyarorszagot viszont nem Merkelek, nem masok, hanem a sajat vezetese teszi tonkre: orbanek a sajat homokozojuknak tekintik az orszagot, igy is osztottak fol maguk kozott: meszarose a legtobb, aztan lazar, levai aniko jon (orban felesege), es persze l.simon es garancsi, flier is megkapta a sajat oriasi foldreszet - a legjobb aranykoronas ertekueket, amin eddig a kisparasztsag dolgozott, de ma mar nem dolgozhat,k mert pl. meszaros foldjeire be sem lehet menni, csak a parlagfu veri fol...
Amig nem lesznek fellogatva ezek a csibeszek az elso fara, addig se mezogazdasag, sem ipar, sem tisztesseges kereskedelem nem lesz otthon.
Ne felejtsd: Merkelek mar eddig tobb mint 10 EZER milliard eurot adtak FEJLESZTESEKRE - es nem arra, hogy orban es a sleppje oligarchava valjon ebbol a penzbol.
Amig errol nem tud mindenki az orszagban, es csak azokbol a hirekbol veszi a tudasat, amit a habony-vajna-meszaros trio sajtoja ad le, addig az es olyan lesz a velemeny, mint a tied...Addig az uniot fogjatok szidni, a multikat, a menekulteket, a pirezeket, a ciganyokat a zsidokat, MINDENKIT, - ja, Sorost ki ne hagyjam ! -, mert ezeket a gumicsontokat azert dobtak eletek, hogy addig se azzal foglalkozzatok, hogy ma ki lopott es mennyit...
Ha az unio igazan bele akarna szolni abba, hogy az egyes tagallamok milyen politikat folytassanak, akkor orbanekat mar 2011-ben, az elso ocska alaptorveny-modositaskor ugy kivagta volna az Uniobol, mint a macskat szarni, de legalabbis akkor, amikor orban stikaban alairta a Paks2 szerzodest, ami teljesen ellene megy az unios allamokra vonatkozo palyaztatasi es versenyfelteteleknek, tovabba a masik 27 orszag altal elfogadott oroszok elleni embargot is semmibeveve irta ala ezt a szerzodest.
Nem tudod meg, hogy mire lesz kepes orban - ne felj, a sajat hivoit is gond nelkul az arokba sopri, ha mar nem latja hasznukat...
1magyar
@karma1: Minden eddigi kormány vétkes. Aki eladta az országot. Beengedte a multikat, tönkretettek minden magyar céget, mezőgazdaságit, egyebet, felvásárolták fillérekért és betelepültek ide és most már örülünk ha kiszolgálhatjuk őket alamizsnáért. Kezdve a 90-es évektől.
papa.49
@1magyar: Egy részük ott ül a parlamentben ma is !!!Egyébként az Antall kormány verte szét a könnyűipart, a mezőgazdaságot, a szolgáltatói ipart!!!
Múlhatatlan érdemeik voltak ebben !!!
1magyar
@Pöpec: Na meg a kínai fokhagyma pld. de rengeteg más dolog ami bizony sokkal jobb minőségű volt mióta eszemet tudom mint a nyugati országokban kapható.
kokopelli
@1magyar: Miről beszélsz! Mivel a német nem is termeszt "sárga paprikát", hollandot
meg nem is kapsz,mivel a sárga paprika csak Mo.-ról és Romániából jön
Még olyan is van,hogy "Termelőország...Románia",és, "Csomagolva... Vecsésen"
és mindez magyarul is írva! :=)...akkor a magyarok is veszik a sárga paprikát,
mert olcsóbb a románokat kizsákmányolni!
Ki az a barom,aki Magyarországról visz zsák paprikát?Csak nem a kinnt dolgozó
magyar? Elég hülye a lelkem,mivel pár hónap kivételével egész évben van papri-
ka!..sárga! :=))
1magyar
@kokopelli: Akkor kóstold meg mindkettőt! Fehér paprikáról van szó.Ki a francnak kell a sárga és egyéb divatszínű vízízű?
kokopelli
@1magyar: ..nem kell venni kínai fokhagymát!Nerm kell venni semmit a multknál!
Nem kell dolgozni az autógyárakban az Aldinál Lidl-nél stb! Ki a farok
kényszerít rá valakit arra? A magyar tesóknál kell eladónak állni,és ott
vásárolni! Bojkottálni kell a "multikat"! Ja ,hogy jobban fizetnek? Pech!
A CBA-nál kell vásárolni!
Az Áfá-t le kell engedni a német szintre a 27%-ról! Alapvető élelmisze-
rek :7% zöldség-gyümölcs,tej és tejtermékek,hal és hús, pékárú és gabo-
natermékek ergo csak a legfontosabb cikkek!
19% a többi árú ...ÉS NEM 27% mint a CBA-nál !
.annyi baromságot hordasz össze,hogy könnyezik a PC-m a röhögéstől! :=) :=)
kokopelli
@1magyar: A németeknél a sárga paprika az afélkilós magyar fehér !!!
Az igazi sárga az hármasával van csomagolva "sárga-zöld-piros!
Az általában holland!
Nehogy már kioktass,hogy mi micsoda!
1magyar
@kokopelli: Te nem érted miről írok vagy nem akarod. Te csak egyed a holland paprikát 7 %-os áfával!
Ami nem azt jelentik, hogy normális a 27 %, csak azt hogy a kormány a fogyasztást adóztatja de nem érti az előtte lévő folyamatokat.
qxy
@simmering73: Gondolom ezt válaszolná.- Á sikéré?? hááá ámijen a sikere olyanrá sikérűl. Tudod hát én is sikeres vágyok nem?hogy én nem tudnám mi az a siker? nézzé rám
Jozefina
Ebben igaza van, hogy a magyar a mezőgazdasághoz ért igazán! Akkor talán mesélje ek, hogy hova tünt a mezőgazdaságoz értő magyar fökdműves?? Kik kapták meg a sok szeretettel, hozzáértéssel művelt füldjeiket?? Vajon mi terem most rajtuk a parlagfüvön kívül??? A sok szemét fidesz-kdnp korrupt banda csapott le, mint hiéna a magyar földre és csak zseveli be a földtámogatási milliókat, de nem ért semmihez. Magyarország valamikor Európa éléskamrája volt, mérhetetlen sok mezőgazdasági, élelmiszeripari cikket exportált! Most mi van? Káosz és anarhia!!!
Pöpec
@karma1: Csányi nagyban gondolkodik (lop):
www.origo.hu/gazdasag/20160526-csanyi-szemet-vetett-a-tescora.html
index.hu/gazdasag/2016/05/26/csanyi_megvenne_a_tescot/

Ennek a szegény zembernek ad a zállam évente 4-5 milliárd ft mezőgazdasági támogatást. És ez csak egy jogcím, nyilván van még egy csomó kevésbé publikus. Pl. vágóhídjára
mfor.hu/cikkek/vallalatok/Orban_es_Csanyi_egyutt_avattak_a_mohacsi_vagohidat.html
"A tervezés és az építkezés összesen négy évet vett igénybe. A 21 Mrd Ft értékű beruházás tervezője az osztrák ATP, generálkivitelezője a Market Zrt., fő technológia beszállítója a holland MPS volt. A Magyarország Kormánya által biztosított 2,7 Mrd Ft állami támogatás is hozzájárult ahhoz, hogy az üzemben a legkorszerűbb technológiai megoldások kerüljenek alkalmazásra."
És létezik exporttámogatás is:
" A cég a megtermelt hús több mint harmadát exportálni fogja a környező országokba, illetve a Távol-Keletre."
Pöpec
Amikor nagyban termel valaki ennyi állami támogatással, akkor az állam gyakorlatilag meghatározza a termék piaci árát is. Ha akarja letöri az árakat, más versenytársat tönkretehet. Ha szabad a vásár, akkor pedig lekaszáhatja a piacot. A piaci verseny szabályai tehát nem érvényesülnek, a fidesz korrupciója kiöli a versenyt aminek eredménye hosszabb távon a versenyképtelenség, hiszen az egy embernek kifizetett állami támogatást másoktól kell elvonni, beszedni adók/egyebek formájában.
A versenyképtelenségünk pedig nem csak csányi ágazatában fokozódik.
karma1
@Pöpec: Ha tudnak, hogy a Tavol-Keleten milyen szigoruak a husra vonatkozo atveteli szabalyok, azt hiszem, nem vagtak volna bele...
Ahogy ok csinaljak az exportot (az uj magyar oligarcha reteg), hat az ugy nem megy. Teremfutsalosokbol nem lesz jo kulkereskedo, azt tanulni, gyakorolni kell, es nem art, ha meg erzeke is van az embernek hozza.
Nalunk a hus es a tejiparra termelnek a gazdak, lattam, hogy hogyan dolgoznak a vagohidon (vegigvezettek rajta, az egesz gyartasi folyamaton ), szoval az azert nem semmi. A tavol-keletre meno exportnal kulon megvan, hogy mi megy a szigoruan ortodox vallasu orszagokba a muszlimoknak, zsidoknak. Az izraeli exportra kulon reszleget allitottak fol, hogy koser legyen a vagas - az iszlam orszagokba meno allatok levagasanal "csak" egy imam mond el minden egyes leolt allat folott egy imat - ezert fizetik, ez a dolga!
A gyarat minden evben leallitjak 4-5 honapra, ekkor az egeszet kivul- belul atfestik, teljesen sterilizaljak az epuletet.
Nem hiszem, hogy ezt otthon barki is megteszi majd, mert azert ez rengeteg penzbe, anyagba, munkaoraba kerul...
Ha nem csinalnak meg ezt nalunk minden evben, a vevok egyszeruen nem jonnenek...Ilyen ecceru..
Nessy
Piaci verseny??? Minden piacon árkartell van! Ugyanolyan kutyaliter drágán kapod mindenütt ugyanazt az árut!
lehet, hogy itthon terem sok minden, de egyforma. Eltűntek a régi gyümölcsök, ma minden őszibarack , körte, alma, szilva etc.max. két variációban van jelen a piacon. Még van pár valóban "kistermelő", akiket sok éve ismerek, és ők valóban ha pár kilót is, de friss árut hoznak. Nincs összekeverve pl. a krumpli, zöldbab, zöldborsó, ergo egyszerre, egyformán fől meg.
Valamikor azt mondták, hogy az egér és a paraszt hal éhen utoljára.
Ebből mára csak az egér maradt. Egyre kevesebb portán látsz konyhakertet, aprójószágot. A fiatalok elmennek, az idősek egyre nehezebben bírják, és a végén úgy is ellopják.
Ameddig csillagászati árat kérnek az öntöző vízért, addig nem lesz jó termés.
kokopelli
@1magyar: Értelmezési nehézségeid vannak? A magyarok szállítanak paprikát,megjelölve,
hogy hol termett,és hol csomagolták,ergo magyar paprikát eszem!..eddig vilá-
gos? Néha jön ugyanolyan paprika Romániából,de M.o-n csomagolva! Világos:?
Minden paprika,függetlenül attól,hogy honnan jön 7%-os áfáva "van eladva"
Olvass lassan,vagy kérj meg valakit,hogy fordítsa le magyarról magyarra! :=))
Pöpec
@karma1: "Nem hiszem, hogy ezt otthon barki is megteszi majd, mert azert ez rengeteg penzbe, anyagba, munkaoraba kerul..."
Adóforintok beszipkázásával miért ne lehetne megtenni? Ha egyszer kormányváltás lesz, majd az új kormány csinálja ugyanezt.
Szóval hosszabb távon ajánlatos elmenni innen. :-(
1magyar
@Perwool: 2002-2010 között milyen volt a termőföldek tulajdonlása?
karma1
@Pöpec: Messzebb mar nem tudok...:o)))))
Pöpec
@karma1: Ijesztő a hazai politikai változás tendenciája, a gazdasági ezzel szinkronban. Képtelenség hosszabb távra tervezni, a magyarok egymásból akarnak megélni (ezt sokáig nem értettem, de néhány év alatt beláttam igazságát). A következő tíz-tizenöt év zűrös lesz, bár ez Téged kevésbé érint. Majd akkor is olvaslak...:-)
karma1
@Pöpec: Remelem, akkor mar Te kozelebbrol olvasol engem...:o)))) (Mar hogy Te leszel kozelebb hozzam...:o)))))
magyarbakancs
Aki ért valamihez az elment már.
Aki nem ért semmihez az meg miniszterelnök.
Perwool
@1magyar: 1994. Magánszemély kárpótlási jeggyel vásárolhatott földet, a többi megmaradt föld állami tulajdonban maradd, illetve az állam megvette.
2010-ig az állami földek eladása:hazaárulás
2010 után hazafias tett!
Biztos így van, Orbán mondta, aki sosem hazudik!

index.hu/gazdasag/2015/09/18/allami_fold_privatizacio_eloterjesztes/
kokopelli
@1magyar: (08:012)
'magyar!!!
Éppen vettem egy csomag magyar paprikát
...
Prodotto:Ternai Kft . H-6635 Szegvár Ipari út 2)... tudod követni?
peperone bue giallo / Paprika Spitz Gelb világos enyhén sárga!
Klasse/ Razred/Cat: 1...még mindig tudod követni?
Visszakövetési kód / Codicetracciabilitá 1008 1337
Ursprungsland: Ungarn, Poreklo : Madzarska, Paese di origine: Ungheria
Öngól is gól
...
Tudtad követni,mert lassabban írtam? :=)
a helység kalapácsa
Meg azt a pöttyös seggű, durva anyádat, aki a világra szart egy olyan GECIT, mint te.
Hogy nem szégyelli magát helyetted is, ha már te nem tudod.
Az EGÉSZ család egy geci - vágod?
Nagypapi, nagymami, apu, anyu, gyerekek, unokák... mindenki!
És most ne lepődjél meg, mert SENKI nem kéri ki magának, és SENKI nem határolódik el a gennyesen retkes orbántól a családban, vagyis bűnrészesek.
Mindenki lapít szarként a fűben!!!
És hagyják dúlni ezt a szemetet, ahelyett, hogy megmérgeznék a családi vacsorán, és megszabadítanának végre egy egész országot a kórtól.

A VILÁG SZÉGYENE AZ EGÉSZ ORBÁN CSALÁD!!!
Levendula
Földesurak jobbágyaként alamizsnáért ???
Levendula
"Műkörmös, fitneszedző után most óvónőből lett újdonsült földbirtokos. Nagyné Baracsi Éva paksi óvónő kerek ötszázmillió forintért nyert el egy 210 hektáros földet az állami árverésen decemberben – írja a BLIKK.hu."
Hellcat
Akkor takarodj kapálni csezdmeg ne politizálj te semmirekellő...kiosztottátok a haveroknak a földeket, ami működött tönkrebasztátok...
Eladott Ország
@Levendula: ma,13:48 kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/10/9exkdF3.jpg
Megfélemlített alattvalókként asszisztálnak ahhoz, hogy a gyerekeikből is takonygerincű szolgákat nevel ez a neofeudális pöcegödör, ahol semmihez nem értő, újgazdag sötét parasztok döntenek életről, halálról. Kettészakadt, pusztulásra ítélt rothadó ország az, ahol egy BAZ megyei zsákfaluban a nyomorultak havi átlagjövedelme 36 ezer forint, miközben ez az elbutult fejű lábszagú stróman naponta 9, 5 millió forintot tarhál. Nem a tehetsége, a hozzáértése, a verejtékes munkája okán, hanem mert egy gusztustalan, elvtelen, bármire kapható aljadék.
1magyar
eszmelet.hu/mocsary_jozsef-visszapillantas-a-privatizaciora/
A külföldiek piacfelvásárlása

A külföldi privatizálók egyik célja az állami, monopolkereskedelmi hálózatú vállalatok felvásárlása volt. A Cipőboltot a Főnícia, a Csemegét a Meinl, a Ruházati Boltot a Kleider Bauer, az Ofotértet, az Azúrt és a Domust a Fotex vásárolta meg, de említhetjük az Ápisz vagy a Keravill példáját is. A külföldi privatizálók másik célterülete a biztos belső piaccal rendelkező monopolvállalatok voltak: az alapanyagipar (tégla-cserép, cement) és az útépítő vállalatok. A vásárlás gyakori célja volt a Magyarországra exportálni kívánt termékek konkurenciájának kivásárlása is: a sor hosszú, az élelmiszer-kereskedelemtől az élelmiszeripar (cukor-, növényolaj-, hús-, tejipar) kulcsüzemeinek a felvásárlásáig. Ezáltal a privatizáló cégek monopolpozíciót szereztek, elsősorban a mezőgazdasággal szemben, de a lakossággal, a fogyasztókkal szemben is.@Perwool:
Perwool
@1magyar: Tisztában vagyok az EU ellenességeddel!
De! A magyar GDP több mint 50%-át német multik termelik ki. A maradékot a világ többi része, meg a dübörgő magyar gazdaság. Gondolom az összes autógyár alkalmazottja boldog lenne, ha a munkáltatója lelépne innét...
Ha kilépnénk az EU-ból, ebből maradna a magyar gazdaság. 10%? Talán... Lehet, hogy nem lenne jegyrendszer. Még pár hétig...
Orbánék azokra építenek, akiket ezerrel anyáznak. Merkelnek van egy rossz napja és visszaküld minket a kőkorszakba... Ha minden germán cég itt hagyna minket, hamarosan jegyre lenne a villanyáram is. (Amit a birkamenet állítana elő mókuskerékben.)
Egyetlen munkalehetőséged az lenne, hogy valamelyik Fideszes földbirtokoshoz elszegődsz cselédnek. (Esetleg a felcsúti szellemvasúthoz gyerekeket ijesztgetni.) Vonz ez a lehetőség? Gondolom nem.Figyelmébe ajánlanék még egy aprócska tényt. Amit Cameron is kezdett anno emlegetni.Az Unió hasznát-kárát latolgatóknak nem ártana azon is eltűnődni, hogy ne a befizetett összeget, illetve a kapott támogatást nézzék csak, (Ez ugye kb.1:3, 1:4 arány.)hanem mondjuk a vámmentességet! Melyik magyar cég lenne vámmal is versenyképes Európában? Mennyibe kerülnének a boltban az Unióból származó termékek? Melyik nyugati cég dolgoztatna nálunk?
A többi velünk csatlakozok éltek az Eu adta lehetőséggel. Ellenben a mi politikusain nem tudtak!
Csak a mi vagyonunkra fájt a foguk senki máséra...értem!
1magyar
@Eladott Ország: A másik értékelési szempont, amit nem árt figyelembe vennünk, az az, hogy a privatizált vagyon 46,9%-át a külföldiek vásárolták meg, s csak 53,1%-a maradt hazai tulajdonban, ha ugyan maradt, mert a hazai privatizálók egy része ugyancsak a külföldiek megbízottja volt.eszmelet.hu/mocsary_jozsef-visszapillantas-a-privatizaciora/
1magyar
@Perwool: a privatizált vagyon 46,9%-át a külföldiek vásárolták meg, s csak 53,1%-a maradt hazai tulajdonban, ha ugyan maradt, mert a hazai privatizálók egy része ugyancsak a külföldiek megbízottja volt
Eladott Ország
@1magyar: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/06/kozmunka01-1.jpg
Amikor a jó szándékot felülírja a hátsó szándék.
A kisembert attól nem lesz boldogabb, ha a magyar döbrögiknél fog éhbérért dolgozni, mert a szarházi politikusok még a magyar földet is eladták/hagyták eladni szarér-hugyér. Úgy érzem, itt az ideje, hogy üzenjünk Brüsszelnek. Megint. Egy 3 milliárd keretösszegű programból sikerült 500 (azaz ötszáz) közfoglalkoztatottat (azaz közmunkást) visszaterelni a nyílt munkaerőpiacra. És mivel ez mindössze három hónap alatt történt (februártól áprilisig) senki nem állíthatja, hogy nem fényes sikerről van szó. Még kilencszázkilencvenkilencezerötszáz (999 500) kell és már meg is van az a beígért 1 millió munkahely. Ha valamit, ezt még a brüsszeli gyíkok is elismerhetnék, ha már azt képtelenek megérteni, hogy mi senki mással nem szeretnénk együtt élni, csak saját magunkkal. A Gyere haza, fiatal! program kirobbanó sikere közben és után ez a másik leghangosabb magyar siker. Helyi kiskirályok és Döbrögik döntenek emberi sorsokról az illiberális, munkaalapú társadalom dicsőségére. Ahol nem jönnek létre nemzetgazdaságilag hasznos munkahelyek (olyanok, amelyek költségvetési bevételt generálnak) és ahol következésképpen már olyanokat is beszív a közmunka, akik ezt korábban elképzelhetetlennek gondolták. Újabb körök zárulnak be naponta. Emberi életek tudatos elsorvasztása, cselédsorsba döntése egy szűk réteg luxuséletének megteremtése céljából. Bármi áron. Kötéltánc kötél nélkül. Ennyi.
1magyar
Az a kérdés,hogy milyen kormány a rosszabb, aki eladja külföldnek a magyar embert vagy a belső uralkodó gazdagoknak hagyja a kizsákmányolást?
Eladott Ország
@1magyar: A belső uralkodó körök még kizsákmányolóbbak, mint a külföldiek, lásd Mészáros Lölöt, vagy a CBA..."A 2016-os év egészét tekintve a KSH intézményi munkaügy-statisztikai jelentései alapján a bruttó átlagkereset 263 200 forint volt" - ismertette Váradi Rita, a KSH életmód-foglalkoztatási és oktatásstatisztikai főosztályának osztályvezetője. A Mészáros és Mészáros Kft.-nél viszont a fizikai dolgozók ennél tízezer forinttal kevesebbet kaptak, átlagosan 252 ezer forintot. A gyerekei tulajdonában álló Fejér BÁL Zrt. még ennél is kevesebbet fizetett, ennél a cégnél bruttó 225 ezer forintot kerestek a fizikai dolgozók.
1magyar
@Eladott Ország: Igen, kizsákmányolóbbak mert ők jobban megengedhetik maguknak mivel őket szolgálják a kormányok.
A külföldieket a 263 ezer és 225 ezer ft-nyi különbség mutatja, hogy nem hazai uralkodók.
Eladott Ország
@1magyar: "őket szolgálják a kormányok." Minket meg leszar a kormányunk. Arról kellene beszélni, hogy miért ilyen pocsék a magyar gazdaság teljesítménye, hogy miért nem javult az ország versenyképessége, hogy a beruházások miért a 2010-es, válság utáni szinten stagnálnak, hogy miért nem erősödött a középosztály, hogy a naponta köpködött Uniótól érkező támogatások, a kedvező világgazdasági folyamatok és a külföldön dolgozó magyarok által hazautalt összegek ellenére is hogy sikerült csak egy szégyenletes 2% alatti gazdasági növekedést összelapátolni. Uniós pénz nélkü meg semennyit.
kokopelli
@Eladott Ország
A kormány nem adja el a magyarokat,csak a csodálatos gazdasági politikájukkal
külföldre kényszeríti őket! Igaz,hogy "migráncsot" keveset látni,de magyarul be-
szélő fiatalokat egyrel többet! Beszédbe elegyedve velük,egyszerűen "röhögnek"
a kérdésre,hogy nem lenne-e jobb otthon melózni a rokonság és az ismerősök kö-
zelében? Fiatal szakmunkások dolgoznak betanított munkásként a minimálbér
(8,84 €/óra) felett, amiből simán megélnek! Amennyiben a "kisbarátnő" is melózik
pl. 4 órát naponta,úgy meg "Amerika",mondják viccesen!
Attól virágzik a nyugati gazdaság,hogy nem hagyják beleugatni a politikusokat,akik
mint a magyar kormány ugatják a gazdaságtant! Az u.n. multiknak nincsen szüksé-
gük a sértegetésre,mivel a görögöknél anno az Aldi is az éj leple alatt elhagyta az
országot,és azóta az USA-ban is üzemel,az ottani európai háttérrel rendelkező pol-
gárok legnagyobb örömére! Az un. "Outlet Center"-ekben majdnem az összes neves
nyugati cég jelen van termékeikkel!
Én mint egyszerű polgár nem is értem,miért nem zárnak be a "multik",ha sértegetik ő-
ket és a politikusok csak uszításra használják ,amíg a tetü Orbán ott virít az üzemáta-
dásoknál,és a "stratégiai szerződésekről" ugat,aminek a jelentését senki sem ismeri!
-"Kiviszik az extraprofitot!"! Mire is építettek gyárakat? Habokra,mert volt kidobnivaló
pénzük? Hogy bejöjjön a befektetés? Igen Csutikám! A vejed meg a "Lőrinc Stroh-
man"-od nem azért csinál bótot,hogy "extraprofitra+ szajrélóvéra+ EU-s zsére" tegyen
szert? :=(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.