Több ezer automata tűnhet el és az üzemeltető cégek is megszűnhetnek, köszönhetően az új jogszabálynak, ami hátrányosan érinti a cégeket.

Több ezer ital- és ételautomata tűnhet el és üzemeltető cégek is megszűnhetnek, mivel az új jogszabály hátrányosan érinti a működtetőket, egyes előírásai pedig teljesíthetetlenek – közölte a Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség csütörtökön az MTI-vel.

A szervezet szerint az ágazat működését szabályozó új jogszabály miatt drasztikusan emelkednek a működési költségek, ami az automaták számának csökkenését és a fogyasztói árak emelkedését okozhatja.

Közleményük szerint a berendezéseket még az idén el kell látni automata felügyeleti egységgel, amely az értékesítési adatokat rögzíti és elküldi az adóhatóságnak, de a december 1-jei határidőre ezek legyártása és beüzemelése a szervezet szerint irreális. Hozzátették: az adatrögzítő egységeket és az adatszolgáltatást végző postai szolgáltatás részleteit még senki nem ismeri, ráadásul az adatszolgáltatás díja is az üzemeltetőket terheli.

A vállalkozók nincsenek tisztában az igénybe vehető állami támogatás feltételeivel sem, így nem tudnak felelős üzleti döntést hozni a készülékek üzemeltetéséről – hívták fel a figyelmet.

A szervezet szerint az automaták adattovábbítási költsége jóval magasabb lehet, mint amennyit a lényegesen nagyobb bevételt generáló online pénztárgépek üzemeltetői fizetnek.

Az érdekképviselet támogatja az ágazat kifehérítését, és a kormány segítségét kéri a mindenki számára elfogadható működési keretrendszer létrejöttéhez – hangsúlyozzák a közleményben.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CC0)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
A tejautomata nem ad blokkot! Ezért nem üzemelhet! Bár van benne felügyeleti egység...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Belenyultak ebbe is - szétqrták az amatőr faszok! Amire ránéznek, az máris rohad!
iluminati
Mi történik ha az automata nem ad kávét vagy megszorúl a kiadó része..az Nav azt is benyalja??? A gép érzékeli a vásárlást csak nem ad semmit...erre kitalált valamit a nav??? Heuréka!!! igen ez az új adó!!!
human
Honnan is ismerős ez nekem? Ja megvan. A nyerőautomatás és online kaszinós mutyiból.
papa.49
@anka: Amikor ,,felkötjük neki a kolumbiai nyakkendőt,, ))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.